درخت شکست و مونوکسیدکربن جان جوان 30 ساله را گرفت

ارسال در ایمنی

باز هم گاز CO جان یک جوان 30 ساله را گرفت

یک واحد ساختمانی 3 طبقه را در نظر بگیرید که متأسفانه طبقه زیر زمین با 70/2 ارتفاع منفی مسکونی شده است. وارد ساختمان می شویم. کمبود اکسیژن مشهود است و تنها راه ورود اکسیژن پنجره کوچکی است که همیشه بسته بوده و یک نورگیر انتهای سالن که به وسیله شیشه دوجداره اخیراً مسدود شده است.


در طبقه مذکور یک دستگاه آبگرمکن گازی نصب شده که لوله کشی گاز غیر استاندارد بوده است و نصب آن نیز از سالیان قدیم غیر استاندارد بوده و دودکش آن قطع و لوله آن وصل نبوده است. در زمانی که آبگرمکن روشن می شده تمام CO و دود آن در محوطه سالن 40 متری پخش و در نهایت منجر به فوت مستأجر شده است. این موضوع در حالی بوده که هم مستأجر و هم مالک ساختمان می دانسته اند که دودکش ها را باید درست کنند هر چند که اصل مطلب و نصب آبگرمکن در یک محیط بسته کوچک و در محل غیر مناسب کلاً غلط بوده است. متأسفانه عدم توجه به نصب استاندارد آبگرمکن دیواری و نداشتن دودکش استاندارد و نصب در محل سکونت تا کنون جان تعداد زیادی از انسانها را گرفته است.

 

 

مخلوط کردن 2 ماده شیمیایی (ناسازگار) منجر به واکنش شدید و پاشیدن مواد و نهایت کور شدن چشم یک کارگر 20 ساله شد.
در یکی از کارگاههای رنگرزی پارچه یکی از کارگران که مسؤول نظافت و شستشوی دستگاه خشک کن بوده است قصد داشته دو ماده شیمیایی را مخلوط کند و جهت تمیز کردن دستگاه خشک کن استفاده کند. وی یک ماده شیمیایی را اشتباهاً با ماده دیگری که نباید مخلوط کند مخلوط نموده و در هنگام حمل نزدیک دستگاه به علت واکنش شدید به چشم کارگر پاشیده و منجر به کور شدن چشم راست وی شد. لازم به توضیح است ظروف محتوی مواد شیمیایی در کنار هم و بدون علائم بوده و کارگر هم از تحصیلات لازم برخوردار نبوده است و آموزش و نظارت لازم را نیز نداشته و عینک ایمنی وی هم که شکسته بوده تعویض نشده است و همچنین کارگر دانش لازم در انجام کار را نداشته است. جهت جلوگیری از حوادث مشابه:


1- مواد شیمیایی در محل مخصوص نگهداری شود و تحویل صرفاً توسط مسؤول انبار باشد.


2- مواد شیمیایی باید علامت مشخص داشته و دستور مصرف نیز نوشته شده است.


3- کارگرانی که در این قسمت فعالیت می نمایند باید میزان تحصیلات مناسب داشته و آموزشهای لازم را فرا گیرند (آنها را با خطرات مواد شیمیایی آگاه کنند).


4- وسایل حفاظت فردی مانند عینک مخصوص تحویل کرگران شود هر موقع وسایل معیوب شد فوراً تعویض شود. (نظارت شود کارگران از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند اگر استفاده نکرده اند از ابزار قانونی استفاده کنند).


5- وسایل کمک اولیه و وسایل شستشوی اضطراری چشم و شیرهای آب در محل نصب شده باشد.

 

 

 طوفان یک درخت را شکست و با برخورد به عابر پیاده منجر به مصدومیت او شد.

یکی از مسافرین شهر اصفهان در کنار ایستگاه اتوبوس منتظر رسیدن اتوبوس بود ناگهان درخت شکسته شد به کمر این فرد برخورد و منجر به شکستگی ستون فقرات و در نهایت کی سال بستری در منزل گردید. بررسی و تحقیقات نشان می داد درخت مذکور قبلاً شکسته شده و مأموران شهرداری جهت حفظ درخت با بست فلزی دور تنه درخت را مهار کرده بودند که دو روز قبل از حادثه با شدت طوفان و باد درخت مجدداً شکسته و منجر به حادثه شده است.


نکته ها:
شهرداری ها موظفند به طور مستمر از درختان سطح خیابان ها و محل عبور بازدید و عوامل خطر را شناسایی و برطرف نمایند.


1- در زمان طوفان و باد شدید مواظب باشیم در زیر درختان قرار نگیریم.


2- شهروندان هر وضعیت خطرناک را دیدند به شهرداری و مسؤولین مربوطه اطلاع دهند.