توصیف توانمندی ها و زیبایی‌های خمینی‌شهر در تلویزیون اصفهان از زبان فرماندار، شهردار و امام جمعه

ارسال در خبر و گزارش

 

333فرماندار شهرستان و شهردار خمینی شهر عصر روز دوشنبه هفته گذشته مهمان برنامه تلویزیونی "بازتاب" از شبکه اصفهان بودند.

 

فرماندار در این مصاحبه تلویزیونی در جواب سوال گوینده برنامه در مورد کارهای انجام شده در شهرستان و عملکرد مسوولین، گفت:  به حمدا... بعد از انقلاب اسلامی در خمینی شهر توسعه قابل توجهی صورت گرفته مثل کشت های گلخانه ای، کشاورزی و دام، احداث جاده ها، تأسیس دانشگاهها و  به طور کلی آنچه که لازمه یک شهر است در این مدت انجام شده و آنچه که به طور جدی پیگیر آن هستیم  شهرک های صنعتی مثل شهرک حوله بافی، برق و الکترونیک و صنایع غذایی است که جاده هایش احداث شده و در حال حاضر باید برای خود شهرک اقدام به احداث جاده کرد و از آنجا که خمینی شهر از لحاظ جمعیت در رتبه سوم استان قرار گرفته و با جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر با کاشان تنها 12 هزار نفر تفاوت دارد، لازم است راه اندازی شهرک ها به طور جدی پیگیری شود.

وی هم مرز بودن با شهر اصفهان، مراکز گردشگری مثل چشمه لادر و میراث فرهنگی غنی و همچنین باغات میوه که محصول گلابی وگیلاسش معروفیت خارج از کشور دارد را از جمله امتیازات خمینی شهر معرفی کرد.

حقیقی در مصاحبه تلویزیونی خود تنها سینمای شهر را نیمه فعال اعلام کرد و گفت: سایر مراکز فرهنگی و تفریحی مثل کتابخانه ها و مراکز گردشگری از مصوبات هیأت دولت بوده که به طور جدی پیگیر آن هستیم.

وی در ادامه به مصوبات فرهنگی در سفرهای ریاست جمهوری اشاره کردو گفت: در دوره اول 42 طرح به تصویب رسید که نزدیک به 100 در صد اجرایی شد و 80 درصد از 50 مصوبه دوره دوم نیز تامین گشت.

حقیقی 50 درصد از 8 طرح سفر دوم را نیز اجرا شده اعلام کرد و با اشاره به بودجه 100 میلیارد تومانی اختصاص یافته به طرح های فرهنگی استان در سفر سوم ریاست جمهوری گفت: ما با ارائه 386 طرح فرهنگی رتبه دوم سوم استان را در این زمینه کسب کردیم و توانستیم تا سقف 7 میلیارد تومان تعداد 81 طرح را به اجرا در آوریم و با هزینه ای بالغ بر 7 میلیارد تومان 277 طرح را اجرا کردیم و تنها  28 طرح ناقص بوده که خود حدود چند میلیارد پول فرهنگی آورده است.

مشکلات جاده کمربندی حل می شود.

حقیقی از جاده کمربندی به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر ریاست جمهوری نام برد و افزود: اقدامات زیادی در این مورد انجام شده و مشکلاتی که مطرح می شود با کمربندی و اتصال به جاده ها حل خواهد شد.

وی همچنین از تصویب تقاضای شهر شدن اصغرآباد در استانداری خبر داد و گفت: امروز صبح خبر رسیده که این طرح در وزارت کشور نیز مصوب شده و امیدواریم این روستا با تصویب هیئت دولت به شهر تبدیل شود.

خمینی شهر مستعد یک فرمانداری ویژه است

حقیقی در ادامه بصیرت دینی، سیاسی و ولایی خمینی شهری ها و شهر ها و روستا های اطراف را عامل حضور پر رنگشان از اول انقلاب در همه صحنه ها دانست و افزود: مردم خمینی شهر که در مقابل افغان ها ایستادند در جبهه و جنگ هم از خط شکن ها بودند.

فرماندار در ادامه خمینی شهر را مستعد یک فرمانداری ویژه دانست.

وی همچنین با اشاره به تاریخ کهن خمینی شهر از بزرگانی مثل شهید اشرفی شهید محراب، فیض الاسلام شارح نهج البلاغه، آیات عظام احمدی، مشکاه، موسوی درچه ای نام برد و گفت: خمینی شهر به عنوان یک شهر مذهبی و فرهنگی در کشور مطرح است و مساجد و نماز جماعت های آن مملو از جمعیت است تا آنجا که آیت الله بروجردی از آن به عنوان حسینیه ایران یاد می کند و ما باید به گونه ای عمل کنیم که نزدیکی به اصفهان، افزایش روز افزون جمعیت و تداخل فرهنگ های مختلف فرهنگ مذهبی شهرمان را تحت تاثیر قرار ندهد. حقیقی در پاسخ سوال گوینده برنامه در رابطه با کارهای زیر بنایی در جهت افزایش سرمایه گذاری در شهر گفت: یکی از دغدغه های اصلی کار گروه اشتغال که مرتب برگزار می  شود جذب سرمایه گذار است.

فرماندار در توضیح این مطلب گفت: اگرچه این نزدیکی با اصفهان برای ما مزایای بسیار دارد اما یکی از مشکلاتی که این فاصله کم برای ما ایجاد می کند این است که به دلیل آلایندگی و مسائل دیگر ما نمی توانیم کارخانه بزرگ احداث کنیم چون در شعاع 50 کیلو متری اصفهان قرار داریم اما شهرهای خارج از شعاع می توانند کارخانه بزنند.

وی همچنین به وجود بزرگترین میدان دام بعد از قم در خمینی شهر اشاره کرد و گفت: این شهر با ظرفیت روزانه 7 هزار خرید و فروش و کشتار در حال حاضر روزانه بین 3 هزار تا3500 کشتار دارد و پوست آن به خارج از شهر صادر می شود در صورتی که اگر یک کارخانه بزنیم، تبدیل در خمینی شهر انجام می شود.

وی با اشاره به کشتارگاه نیمه صنعتی خمینی شهر گفت: با تعدادی از سرمایه گذاران صحبت کرده ایم تا یک کشتارگاه تمام صنعتی با کلیه امکانات احداث کنیم و کارهایی مثل بسته بندی هم همان جا انجام شود و بتواند بخشی از مشکلات اقصادی را برطرف کند.

اگر شهرک های صنعتی با تمام ظرفیت کار کند نیازی به کارخانه نداریم

فرماندار به زمین های داخل شهر که مربوط به سازمان مسکن و شهر سازی می شود و همچنین زمین های خارج از محدوده شهری که به منابع طبیعی بر می گردد اشاره کرد و افزود: اگر شهرک های صنعتی با تمام ظرفیت کارکند ما دیگر نیازی نخواهیم داشت به دنبال زمین های بزرگ برای احداث کارخانه باشیم.

شهردار پور کاظم نیز در این مصاحبه تلویزیونی گفت:

با توجه به اینکه نیمی از جمعیت شهرستان یعنی حدوداً 46 درصد را بانوان تشکیل می دهند در سال 1388 باغ بانوان را با مساحت 10 هزار متر مربع به بهره برداری رساندیم. وی با اشاره به سالن ورزشی باغ بانوان که از مصوبات سفر اول ریلست جمهوری است  گفت: با تربیت بدنی استان صحبت شده تا زمین های اطراف را به باغ افزوده و مساحت آن را به دو هکتار افزایش بدهیم.

وی در مورد فضاهای ورزشی از دوره سوم شورا و از سال 86 تا به حال گفت: با توجه به سفرهای ریاست جمهوری و عنایتی که به این مسئله داشتند اقدام به ساخت 3 سوله در محله های جوی آباد، آدریان و خیابان شهید اشرفی سالن شهدا نمودیم و اگر بودجه اش تأمین شود برای هفته دولت افتتاح می کنیم و از آنجا که سرانه هر خمینی شهری کم است در بعضی از محلات یک سری اقدام مردمی صورت گرفته و خیرین و مردم مکان هایی را برای احداث سالن ورزشی آزاد می کنند.

وی در ادامه به احیای بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت:

خانه تاریخی سرتیپ سدهی بازسازی ومرمت شد و در 12 بهمن 1388 به عنوان موزه مردم شناسی  و منزل مجیر پس از مرمت به عنوان نمایشگاه صنایع دستی و برج کبوتر خانه دستگرد در بوستان مهر مرمت و مورد بهره برداری قرار گرفتند. عصارخانه ای نیز در زیرخاک کشف شد و 2 سال است که روی آن کار انجام می شود.

شهردار توسعه کتابخانه ها  را در این 4 سال خیلی خوب ارزیابی کرد و افزود: کتابخانه های امام صادق جوی آباد، امام صادق اندآن، کوثر آدریان در مدت این 4 سال به بهره برداری رسید و برای محله هرستان نیز زمینی آماده شده و در بودجه سال 90 ردیفی برای آن تعیین شده است.

وی ادامه داد:از لحاظ کتابخانه وضعیت خوبی داریم ولی این میزان پاسخگوی جمعیت ما نیست وامیدواریم انشالله در سال آینده بتوانیم روی این مورد کار کنیم. شهردار در مورد قانون واگذاری نیم درصد از درآمد شهرداری به کتابخانه ها گفت: تا شورای سوم این بودجه به کتابخانه ها واگذار نمی شد اما از زمانی که ما مشغول به فعالیت شدیم این مبلغ را در حد مقدور واگذار کردیم. وی مبالغ هزینه شده برای کتابخانه های شهر را چند برابر این رقم دانست و گفت: برای مثال از 19 میلیارد درآمد سال گذشته شهرداری 13 میلیارد آن شامل نیم درصد می شود که برابر با 65 میلیون تومان است و این در حالی است که ما بیش از 150 میلیون تومان برای احداث و بقیه سرفصل های کتابخانه ها هزینه کرده ایم و همچنین با حساب جداگانه ای که برای مسوول انجمن کتابخانه ها باز شده امیدواریم بتوانیم از خرداد ماه مبلغی را به این حساب واریز کنیم تا مشکل کتابخانه ها هم برطرف بشود.

وی سرانه فضای سبز هر خمینی شهری را در سال 86، 5/6  متر اعلام کرد و گفت: این میزان در سال 89، به 6/7 متر رسید.

فضای سبز شهرمان تا دو برابر افزایش خواهد یافت

شهردار تصریح کرد:اگر بتوانیم 3 میلیارد هزینه آبیاری قطره ای را تامین کنیم فضای سبز شهرمان را تا 2 برابر افزایش می دهیم.

پور کاظم در ادامه در پاسخ سوال گوینده در مورد احداث پل هوایی و پارکینگ گفت:

احداث پارکینگ های دو طبقه در شهر

با توجه به اینکه  خیابان های رینگ مرکزی شهر کم عرض هستند و از هر دو طرف هم تجاری اند و امکان توسعه برایشان وجود ندارد لذا پس از  بررسی های انجام گرفته در سال 86 به این نتیجه رسیدیم که در این خیابانها پارکینگ بزنیم. زمین هایی در طرح پیش بینی و در کمیسیون ماده 5 مجوز آزاد سازی آن دریافت شد. یکی خیابان بوعلی به عنوان قطب پزشکی خمینی شهر که با بخش خصوصی وارد مذاکر شده ایم تا در دو زمین آزاد سازی شده پارکینگ های طبقاتی با ظرفیت 1000 اتومبیل ایجاد کنیم. پشت مسجد جامع فروشان و در دوشنبه بازار زمینی به مساحت 2 هزار متر پیش بینی کرده ایم که بیش از 60 درصد آن آزاد سازی شده و 40 درصد آن تا آخر سال 90 جهت احداث پارکینگ طبقاتی آزاد می شود. وی همچنین از در نظر گرفتن دو پارکینگ در ابتدا و انتهای دوشنبه بازار  در سال 91 خبر داد و گفت : اگر مبلغ 62 میلیاردی که بابت ادارات دولتی از دولت طلبکار هستیم وصول بشود این امکان ایجاد می گردد.

به زودی پل هوایی روبروی دانشگاه پیام نور به بهره برداری می رسد

پور کاظم احداث زیرگذر در خمینی شهر را با توجه به زیرساخت ها و عبور انشعابات آب، برق، تلفن و گاز از زیر زمین غیر ممکن و یا با هزینه های سنگین ممکن دانست و با اشاره به جانمایی  6 پل هوایی در سال 90  افزود:اولین پل هوایی روبروی دانشگاه پیام نور قرار دارد و در حال حاضر  مراحل مونتاژ را می گذراندو طی یک ماه آینده نصب خواهد شد.

این نظر نباشد که خمینی شهر زیر سایه اصفهان است و خمینی شهر فراموش شده است.

شهردارتصریح کرد: خمینی شهر 2 هزار ساله طبیعتاً بافت فرسوده زیادی دارد. سال 86 که بنده به عنوان خدمت گذار وارد شهرداری شدم مقدار مصوب بافت فرسوده فقط 126 هکتار بود و اولین گامی که با کمک معاونت عمرانی وقت استانداری برداشتیم این میزان را به 436 هکتار افزایش دادیم و مجددا طی مطالعاتی در سالهای 88 و 89 بافت فرسوده به 606 هکتار افزایش یافت و اگرچه محدوده قانونی خمینی شهر 5300 هکتار است اما هنوز لازم است بافت فرسوده تا حدود 800 هکتار بالا برود.

وی امکانات و تسهیلاتی را که به تخریب بافت  های فرسوده و ساخت و ساز مجدد تعلق می گیرد را برشمرد:

-50 درصد پروانه هایی که تا 300 درصد تراکم در 5 طبقه ساخته شوند رایگان است.

-تخریب رایگان صورت می گیرد.

-فقط 50 درصد از هزینه جمع آوری نخاله دریافت می شود.

-نظام مهندسی برای تهیه نقشه زمین های واقع در بافت 30 درصد تخفیف می دهد.

50 درصد از املاک خمینی شهر فاقد سند هستند

وی ادامه داد: تنها مشکلی که مدیر عامل شرکت مهربین –متصدی بافت فرسوده- مطرح می کند فاقد سند بودن 50 درصد از املاک شهرستان است و معاملات به صورت عادی انجام می شود و به همین خاطر از استفاده از این تسهیلات محروم می مانند. این مشکل یک سال و نیم پیش در جلسه ای با وزیر مسکن در میان گذاشته شد و علی رغم قول پیگیری شان هنوز اقدامی صورت نگرفته است. در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت با ضمانت کارمند یا کسبه وام به صاحبان املاک تعلق می گیرد و اگر این قانون در خمینی شهر هم اعمال شود پتانسیل خوبی ایجاد شده و نوسازی سرعت می گیرد.

پور کاظم در ادامه تصریح کرد: زمین های منظریه به عنوان شمال شهر خمینی شهر توسط سازمان مسکن و شهر سازی تفکیک و توزیع شده و این سازمان بابت ساخت و ساز ویلایی یا آپارتمانی جهت محوطه سازی هزینه ای را دریافت کرده اما علی رغم پیگیری های ما اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی افزود: علی رغم اینکه شهروند ما بودجه آماده سازی را هم پرداخت کرده ولی سازمان کاری در این زمینه انجام نداده است و این نشان می دهد که با توجه به قدمت بیشتر منظریه در مقایسه با سپاهان و بهارستان و شهرک مجلسی در حق خمینی شهر اجحاف شده است.

برگزاری نمایشگاه سنگ با 300 غرفه

شهردار با اشاره به اداره سنگبر های محمود آباد و دولت آباد و جاهای دیگر توسط سنگبرهای خمینی شهری گفت:امروز با کل سنگبر های خمینی شهری در کل استان قراردادی را تنظیم کردیم برای برگزاری نمایشگاه سنگی با 300 غرفه که پس از امضا اعضا و تصویب شورای شهر در اولین فرصت به اجرا در می آید.

پور کاظم صنعت پوست و روده، صنایع دستی مثل گیوه بافی، قالی بافی، قلم زنی، خاتم کاری و همچنین حضور فعال خمینی شهری ها در دفاع مقدس که با تقدیم 55 سردار، 2300 شهید، 4 هزار جانباز، 400 آزاده و 30 هزار رزمنده به انقلاب اسلامی و حضور چشمگیر در اردوهای راهیان نور و مراسم ارتحال امام(ره)، وجود کانون های قرآنی، کسب مقامات ورزشی و هنری خصوصا تئاتر در سطح استان و کشور را از امتیازات خمینی شهر خواند و گفت: گلایه ما این است که اداره تنها سینمای شهرمان را به اصفهان داده اند یعنی ما خمینی شهری ها خودمان توانمند نیستیم؟

وی در پایان به 48 هزار دانش آموز و 35 هزار دانشجوی خمینی شهری و همچنین حضور 35 هزار از 140 هزار دانشجوی کل استان در  خمینی شهر اشاره کرد و گفت: دانشگاه صنعتی که جزو 5 دانشگاه مهم کشور است در خمینی شهر واقع شده است.

حجه الاسلام و المسلمین سالمی امام جمعه خمینی شهر نیز طی یک تماس تلفنی گفت: انتظار می رود استاندار و مسولین نسبت به خمینی شهر با توجه به ظرفیت هایش مساعدت ویژه ای داشته باشند.

وی ادامه داد: یک دهم از شهدای استان به خمینی شهر اختصاص دارد و فرزندان حسینی، بسیجی و انقلابی این شهر استعدادهای فروانی دارند که نباید اجازه بدهیم هدر برود.

سالمی از فاقد شهرک بودن خمینی شهر ابراز تاسف کرد و گفت: شهرداریها مشغله های مربوط به خودشان را دارند  ما در این شهر کارخانه نداریم و امیدوارم این برنامه زمینه مساعدی برای مساعدت عزیزان در استان نسبت به خمینی شهر باشد.