نعمت اله صفری فروشانی
نام : نعمت الله صفری فروشانی
شرح حال:
در سال 1355 هجری شمسی در شهرستان خمینی شهر وارد حوزه علمیه شدم، سال 59 به حوزه علمیه اصفهان وارد شدم و تا سال 63 دروس سطح دانی را به پایان بردم.
از سال 64 تا کنون در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل می باشم و در دروس فقه، اصول، تفسیر و فلسفه از اساتیدی همچون آیات ستوده، اعتمادى، مؤمن، محقق داماد(سید علی)، اسماعیل پور، قمشه اى، مکارم شیرازى، وحید خراسانى، جوادی آملی و فاضل گلپایگانی بهره بردم.
در سال 1367 در امتحانات حوزه علمیه قم نفر اول پایه ششم و در امتحانات پایه نهم حوزه در سال 68 رتبه دوم را کسب کردم. هم زمان با ادامه دروس حوزوى در سال 1374
در رشته معارف و الهیات موفق به دریافت مدرککارشناسی از دانشگاه قم (تربیت مدرس) شدم و در سال 1377 در رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه تهران، دانشکده
الهیات در مقطع دکتری پذیرفتنه شدم و در آذر1385 از پایان نامه خود با عنوان(ارزیابی منابع مکتوب امامیه در مورد زندگانی ائمه(ع)از آغاز تا پایان نیمه اول قرن پنجم هجری)
دفاع کردم. از سال 1369 وارد کارهایپژوهشی شدم و با موسسات و مراکز مختلف همچون پژوهشکده فقه و حقوق دفتر تبلیغات اسلامى، مرکز معجم فقهى، سازمان
اوقاف، صدا و سیما،دار الحدیث، وپژوهشکده تاریخ و سیره دفتر تبلیغات همکاری داشتم.
تحصیلات:
مقطع: دکترا، رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامى، دانشگاه تهران، تاریخ اخذ مدرک: 1/9/1385
عنوان پایاننامه: ارزیابی منابع مکتوب امامیه در مورد زندگانی ائمه(ع) از آغاز تا پایان نیمه اول قرن پنجم هجرى
مقطع: فوق لیسانس، معارف و الهیات اسلامی، دانشگاه قم تربیت مدرس
عنوان پایاننامه: غالیان غلو درباره ائمه(ع)
مقطع: خارج
فعالیتها و تدریس ها:
1)تدریس
نام درس: تاریخ و حدیث
محل تدریس: دانشکده الهیات تهران - دانشگاه مفید قم - جامعه المصطفی العالمیه - مرکز جهانی علوم اسلامی
2) سمت: مدیر گروه تاریخ اسلام (مدرسه عالی امام خمینی (ره))
3) سمت: مدیریت گروه تاریخ اسلام واحد تاریخ و سیره (مرکز جهانی علوم اسلامی)
عناوین تعدادی از مقالات:
1- آموزش زنان در صدر اسلام
2-احکام حکومتی و خمس
3-اسلام و مسلمانان/ مردم شناسی کوفه
4- انتصاب و انتخاب (بررسی دلایل دو نظریه)(گزارشی از کمیسون های علمی مرکز تحقیقات علمی دبیرخانه مجلس خبرگان
5-بررسی دو اثر تاریخ نگاری شیخ صدوق (ره)
6-پژوهش فرهنگی سال: حکومت اسلامی در اندیشه فقیهان شیعه
7-پیشینه طبقات نگاری مسلمانان
8-تاریخ بنای مسجد جامع کوفه و مساجد مبارکه و ملعونه کوفه
9-تاریخ تشیع
10- جریان شناسی غُلوّ
کتب منتشره:
1-احکام حکومتی و مصلحت (زبان: فارسی ، تهیه شده به صورت: گروهی)
2- پرسش ها و پاسخ ها (زبان: فارسی ، تهیه شده به صورت: گروهی)
3- حکومت اسلامی در اندیشه فقیهان شیعه (زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : گروهی)
4- غالیان: کاوشی در جریانها و برآیندها: تا پایان سده سوم (زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : فردی)

5-مکه در بستر تاریخ(زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : فردی)
6- نقش تقیه در استنباط (زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : فردی)
7- کوفه از پیدایش تا عاشورا (سال چاپ : 1391، زبان: فارسی، تهیه شده به صورت : فردی. 620 صفحه)
روزنامه فرصت از سال 13 کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر خبر های خود را به صورت آنلاین نیز ارائه میکند