خواص دارویی فندق (2)
در مقاله قبل به بیان تعدادی از خواص دارویی و نسخه های شفابخش فندق اشاره شد. در این مقاله به تعدادی از فرآورده های دارویی که از درخت و میوه فندق استحصال می شود، می پردازیم.
1- پماد مقوی پیاز مو با فندق، برای تهیه این دارو، 500 گرم موم عسل را در کاسه بلوری، روی یک قابلمه پر از آب جوش – به روش حرارت غیرمستقیم- ذوب کرده، 200 گرم پوره مغز فندق و 100 گرم برگ آن را به کیسه پارچه ای نخی عبور داده و با فشردن کیسه، آنرا صاف کنید و داخل ظرف دیگر بریزید. این پماد را باید روزی 2 بار به بیخ موها ماساژ دهید.
2- پودر ضد خونریزی فندق: 30 گرم پوست میوه فندق را خشک کرده و پس از سائیدن و نرم کردن، آن را بر محل خونریزی دهنده بپاشید و اثر سریع آن بر قطع خونريزی را شاهد باشید.
3- پودر ضد اسهال فندق: 100 گرم گل های نر درخت فندق را چیده در سایه خشک نمایند. و سائیده آن را به صورت کفلمه یا داخل کپسول، میل نمایند تا موجب درمان اسهال شود.
4- پماد ضد رماتیسم فندق: جهت تهیه این پماد، 50 گرم برگ درخت فندق را با 50 گرم برگ درخت گردو و 15 گرم نمک دریا مخلوط کرده، به تدریج در روغن زیتون حل نمائيد و پس از کمی گرم کردن آن را روی محل درد ماساژ دهید.
5- محلول قاعده آور فندق: خانم هایی که اختلال قاعدگی داشته و تأخیر در شروع خونریزی یا لکه بینی دارند، 50 گرم پوست یا برگ خشک درخت فندق یا 100 گرم پوست و برگ تازه آن را در یک لیتر آب سرد ریخته، به مرور حرارت دهند تا به جوش آید و نيمی از آب بخار شود و روزانه 3 بار، هر بار 1 استکان آن را میل نمایند.
6- داروی ضد انگل فندق: میل نمودن روزانه 100 گرم روغن فندق تازه به مدت 2 هفته متوالی، نتایج عالی در درمان انگل های دستگاه گوارشی خصوصاً کرمک روده دارد.
7- شربت آرامبخش اعصاب و خواب آور فندق: برای تهیه این شربت مفرح، 20 گرم گل های نر خشک شده درخت فندق به همراه 20 گرم گل های ماده آن را در 1 لیتر آب سرد به آرامی بجوشانید تا نیمی از آب باقی بماند. حال آن را صاف کرده و 500 گرم عسل تصفیه نشده به آن اضافه نمایید و کاملاً حل کنید و مجدداً به آرامی بجوشانید تا به غلظت لازم برسد و قوام بگیرد. از این شربت هر 1 ساعت یک قاشق مرباخوری میل نمایید.
8- شیره مغز فندق: جهت بهره برداری از خواص مغز فندق و تهیه نوشیدنی های مقوی از شیره مغز فندق استفاده می شود. این شیره به دستور زیر حاصل می آید: پوره مغز فندق را در آب جوش به مدت 5 دقیقه خیسانده، آن را در مخلوط کن ریخته تا کاملاً مخلوط یکنواختی به دست آید. بعد از گذشت نیم ساعت، آن را از پارچه رد کرده شیره آن را کشیده و تفاله را دور بریزید. این مخلوط در صورتیکه در یخچال نگهداری شود برای مدت 4-3 روز قابل استفاده خواهد بود.
از فندق می توان در تهیه فرآورده های غذایی و نوشیدنیهای فراوانی همچون شیرینی مغز فندق، نان مغز فندق، شکلات مغز فندق، دسر فندق، سس روغن فندق، باقلوای فندق و بیسکوییت و بستنی فندق نیز استفاده کرد.