فعالیت فرقه های انحرافی در شهر
«خمینی شهر در زمینه فرهنگی کمکهای ویژه می خواهد.»
این شاه بیت مطالبی بود که در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان بیان شد. پس از قریب به دوسال، سرانجام جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان با حضور حجت الاسلام میر تاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در محل فرمانداری برگزار شد.
در این جلسه که فرماندار، نماینده، شهردار، امام جمعه، دادستان و روسای ادارات مختلف شهرستان شرکت داشتند حجت الاسلام سالمی در تحلیل مسایل فرهنگی شهرستان گفت: سفرهای سوم هیأت دولت بر مبنای فرهنگی است. منتها همین طور که ما کار می کنیم، دشمن هم مشغول فعالیت است.خمینی شهر هم نسبت به مسائل فرهنگی و آسیب های آن استثناء نیست. خوشبختانه همه مسؤولان با هم هماهنگ هستند تا مشکلات فرهنگی را حل کنند.
امام جمعه افزود: امسال هم مسؤولان شهر زحمت کشیدند. موفقیتهای خیلی خوبی هم به دست آمده مخصوصاً در ماه محرم امسال. ما برای بهبود کار نیازمند یک سری قوانین هستیم. برخی از مشکلات فرهنگی شهر ما ریشه در مسائل عمرانی دارد این مسائل به هم پیوسته است. ما در زمینه عرفانهای کاذب، مسائل تعزیه، امور مداحان باید کار بکنیم. برخی اوقات سخنرانانی به این شهر می آیند که بر ضد سیاستهای نظام حرف می زنند.
امام جمعه در ادامه به موضوع مصلی اشاره کرد و گفت: نمازجمعه خمینی شهر بسیار با شکوه برگزار می شود ولی مصلای آن، سوله ای است که در شأن مردم نیست. نزدیک مسکن مهر، یک زمین 6 هزار متری را به ما دادند که مصلی آن جا ساخته شود ولی چون از مرکز شهر دور است، مناسب مصلی نیست. همین جای فعلی بهترین مکان است که ساختمان جدید آن احداث شود.
در ادامه سید جواد ابطحی نماینده خمینی شهر، جمع بندی خود از مسائل فرهنگی شهرستان را اینگونه بیان کرد: شهرستان ما با افزایش جمعیت، دچار اصطکاک فرهنگها و الگوها شده است. عدم تجانس فرهنگی این شهر را رنج می دهد. کمبود اعتبارات فرهنگی بی نهایت است. کتابخانه ها هنوز به تعداد کافی نیست. آمفی تئاتر نداریم. از نظر سالن ورزشی در مضیقه ایم. جوانان ما کجا بروند؟ قاچاق مواد مخدر از معضلات ماست. من بارها نسبت به گروههایی که به نام 12 قدم فعالیت می کنند هشدار داده ام. بعضاً در برخی مساجد هم فعالیت می کنند. در قدم نهم به اینها می گویند اهل بیت(ع) را رها کن و فقط خدا را داشته باش. این چیزها در شهر ما سابقه نداشته است.
وی راه حل مشکلات فرهنگی شهر را اینگونه اعلام کرد: اگر ما بتوانیم دو معضل ورزش و کتابخانه را در شهر حل کنیم خیلی از مشکلات ما حل می شود. مردم وقتی می بینند که به مسائلشان رسیدگی نمی شود دشمن سرمایه گذاری می کند و مردم را نسبت به نظام بدبین می کند که نظام برای شما چه کار کرده اید؟
نماینده: من بارها نسبت به گروههایی که به نام 12 قدم فعالیت می کنند هشدار داده ام. بعضاً در برخی مساجد هم فعالیت می کنند. در قدم نهم به اینها می گویند اهل بیت(ع) را رها کن و فقط خدا را داشته باش. این چیزها در شهر ما سابقه نداشته است.
در ادامه جلسه، فرماندار شهرستان وضعیت فرهنگی شهرستان را به میوه رسیده تشبیه کرد و گفت: بزرگان گفته اند که هر جا میوه رسیده باشد، کرم هم زودتر به آن می زند. احساس می کنیم که در خمینی شهر به خاطر ویژگیهای مذهبی و ارزشی که وجود دارد و نمونه هایش در کشور کمتر پیدا می شود، آفتهایی هست.
فرماندار با بيان اينكه متأسفانه برخي رفتارها بر همه افتخارات شهرستان سایه افکنده است گفت: سیاستهای مختلفی در این موضوع اجرا شده، گاهی انبساطی گاهی انقباضی، گاهی برخوردهای تند و گاهی رها کردن موضوع. اما اكنون و به همت دوستان در این زمینه یک سند 5 ساله تهیه شده تا از این سیاستهای انقباضی و انبساطی دور بشویم و با یک نقشه راه حرکت کنیم که این سند مورد تأیید شورای تأمين شهرستان و استان قرار گرفته است. صالحي ادامه داد: اجرای این سند پول می خواهد. ما در این راستا یک کارهایی کرده ایم و قولهایی هم استانداری داده ولی پاسخگوی نیاز ما نیست و امیدواریم در این حوزه کمک ویژه ای شود.
صالحی به طرحهای فرهنگی استانداری اشاره کرد و گفت: امسال مصوب شد که 100 میلیارد تومان بودجه فرهنگی به استان بدهند که البته مقداریش محقق شده است. در خمینی شهر برای جذب این بودجه فرهنگی، 358 طرح تهیه شد یعنی بعد از اصفهان ما رتبه اول را در ارائه طرح داریم. متأسفانه در این باره تاکنون هیچ پولی به ما نداده اند. تاکنون 20 میلیارد تومان به استانداری پرداخت شده که 3 میلیارد آن برای مصلی کاشان و گلپایگان اختصاص داده شده و آخرین تصمیمات این است که فقط 100 میلیون به شهرستان ما بدهند.
مهندس پورکاظم هم تحلیل خود از مشکلات شهر را اینگونه بیان کرد: مشکل کار فرهنگی در خمینی شهر، نداشتن مدیریت واحد است. همه دارند کار فرهنگی میکنند ولی مدیریت واحد ندارند. کمبود بودجه مشکل دوم است.
شهردار ادامه داد: مورد بعدی اینکه سازمان مسکن و شهرسازی در شهرستان خانهسازی می کند ولی فضای فرهنگی نمی سازد. آنها در منظریه 70 هزار پلاک زمین توزیع کردند ولی تنها یک مسجد (مسجد الزهرا) آن هم 50 درصدش را ساختند. در آنجا 7 مسجد دیگر توسط مردم شروع شده و هنوز پس از 30 سال تمام نشده است. مسأله بعدی اینکه ما 9 کتابخانه نیمه تمام در شهرستان داریم که نیاز به تکمیل دارد. در زمینه کنگره شهدا هم لازم است ردیفهایی مشخص شود تا بتوانند آثار شهدا را جمع آوری کنند و کار کنند. نکته آخر اینکه در خمینی شهر درچه و کوشک بافت فرسوده زیادی وجود دارد. ولی اکثر اینها سند مالکیت ندارد. اگر مشکلشان حل شود کمک زیادی به شهرستان می کند.
حجت الاسلام موسوی امام جمعه درچه هم در این زمینه گفت: در بحث فرهنگ عمومی، آب باید از بالا صاف شود مثلاً در درچه شب تولد امام زمان (عج) مراسمی برگزار شد که در این مراسم خواننده و ارکستر دعوت شده بود. در شهری که همه وجودش مذهب است این کارها یعنی چه؟ می گویند در تلویزیون هم هست می گوییم که درچه شهر مذهبی خاصی است، دلیل نمی شود که چون تلویزیون پخش می کند ما هم پخش کنیم. در محیطهای کوچک جرمهای کوچک، بزرگ است و در محیطهای بزرگ، جرمهای بزرگ کوچک.
در ادامه مجیدی سرپرست بنیاد شهید گفت: با وجود این همه شهید و جانباز و آزاده در شهرستان، ما یک مجموعه فرهنگی ورزشی برای ایثارگران نداریم. اخیراً جلسهای برگزار شد و مسؤولان شهرستان به این نتیجه رسیدند که خمینی شهر چنین مجموعه ای نیاز دارد. یک زمین 5 هزار و 400 متری نزدیک آسایشگاه جانبازان به این کار اختصاص داده شد ولی متأسفانه کار به استان که رسید، قضیه معطل ماند.
رضایی رئیس دانشگاه پیام نور هم مشکل دانشگاه پیام نور را اینگونه اعلام کرد: دانشگاه پیام نور خمینی شهر در مهرماه سال 86 راه اندازی شد. سازمان مسکن و شهرسازی یک قطعه زمین به شهرداری واگذار کرد و شهردار این زمین را به دانشگاه هدیه کرد. به محض اینکه شروع کردیم به خاکبرداری، پادگان شهید مؤذنی ادعای مالکیت این زمین را بهانه کرد. در حالیکه نه فنس دارند و نه مدرکی دال بر مالکیت این زمین. در سفر سوم رئیس جمهور ما این مسأله را مطرح کردیم و آقای رئیس جمهور به استاندار دستور مؤکد کردند که این مشکل را حل کنند ولي الان وضعیت ما در هواست. حداقل یک بودجه ای بدهید تا ما ساختمانی که در شأن دانشگاه است را خریداری کنیم و دانشجویان را در آن مستقر کنیم.
حجت الاسلام اصغری مسؤول امور مساجد هم گفت: مرکز امور مساجد هیچ بودجه ای ندارد. هیچ مکانی نداریم و فعلاً در فرمانداری مستقر هستیم. ما برای احیای مساجد حدود 30 طرح فرهنگی ارائه کردیم که تاکنون هیچ پولی داده نشده است. اکثر مساجد شهر با کمبود بودجه مواجه هستند ما مسجدی داریم که 30 سال است احداث آن طول کشیده· و هنوز هم تکمیل نشده است.
رحیمی نمایندگی صدا و سیما هم مشکل نبود دفتر نمایندگی صداوسیما را· مطرح کرد و گفت: احداث دفتر خبری صدا و سیمای شهرستان، مصوبه سفر دوم است ولی به خاطر کمبود زمین این مصوبه اجرا نشده است. الان خور و بیابانک با 20 هزار نفر جمعیت دفتر خبری دارد ولی خمینی شهر با 300 هزار نفر جمعیت دفتر خبری ندارد.
در ادامه خلیلی عضو شورای شهر به موضوع تبعیض بین خمینی شهر و اصفهان اشاره کرد و گفت: تبعیض در استان به خصوص در مورد خمینی شهر بسیار اوج گرفته است. به عنوان مثال ورودی خمینی شهر به هیچ عنوان نیاز به تابلوی ورودی ندارد چرا که هر جا که رسیدیم به دست اندازها و آسفالت نامرغوب، هر جا نور چراغها کم شد، هر جا صف نانواییها طویل شد، همانجا ورودی خمینی شهر است. این تبعیض بین خمینی شهر و اصفهان قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: در کارگروه تخصیص اعتبارات فرهنگی استان که شرکت داشتم دیدم در آنجا تعداد زیادی از طرحها با ارقام سنگین و بعضاً میلیاردی ارائه و تصویب شد، این در حالی است که تاکنون هیچ بودجه فرهنگی به خمینی شهر اختصاص نیافته و تنها وعده 100 میلیون تومان را به شهرستان داده اند.
در پایان جلسه، حجت الاسلام میرتاجالدینی ضمن بیان سیاستهای فرهنگی دولت اعلام کرد: این اعتبار فرهنگی استان که در نظر گرفته مخصوص یک سال نیست، بلکه 5 ساله تصویب شده است.