شهردار: پرداخت عوارض، به عمران شهر سرعت مي دهد
شهرداریها یک ارگان عمومی خدماتیاند که از کمکهای دولتی محرومند و عمدتاً درآمدشان از عوارض و صدور پروانههاست. عوارض شامل عوارض نوسازی، کسب و پیشه، خودرو و ... ميشود
و صدور پروانههای ساختمانی اعم از تجاری و مسکونی و صنعتی هم از جمله راههای درآمدی شهرداریهاست.
متأسفانه خمینیشهر بیشتر مسکونی است و واحدهای صنعتی بسیار کمی دارد و همچنين نه شهرک صنعتی داریم و نه میدان میوه و ترهبار و موارد ديگری که باعث درآمدزایی برای شهرداری بشود و لذا اتكاي شهرداري براي عمران شهر به عوارضاتي است كه مردم بايد پرداخت كنند. در چند سال اخیر برای تأمین درآمد شهرداری برگه عوارض توسط شهرداري صادر و درب منازل و مغازهها توزیع شده اما متأسفانه مشارکت شهروندان بسیار کم بوده است در حاليكه اگر مردم عوارض خود را به موقع پرداخت کنند، شهرداری بهتر میتواند به شهروندان خدمات ارائه دهد.
در شماره گذشته هم از زبان يك مسئول شهرداري نوشتيم كه با توجه به بحران مالي شهرداري و ركود ايجاد شده در طرحهاي عمراني به دليل اين بحران، از مردم تقاضا مي شود پس از دريافت اين قبض ها، عوارض خود را در اسرع وقت پرداخت كنند تا از مشكلات مالي شهر كاسته شود.
در همين رابطه و به منظور فرهنگ سازي در پرداخت عوارضات، شهرداري خميني شهر برنامه نمادين حضور مسئولين ارشد شهرستان در يكي از بانكها و پرداخت عوارض توسط مسئولان را ترتيب داد تا مردم را نيز به پرداخت عوارض ترغيب كند.
از اين رو بود كه چهارشنبه 20 یهمن، شهردار پورکاظم با تعدای از اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری در بانک ملت شعبه میدان قدس حاضر شدند تا به صورت جمعی اقدام به پرداخت عوارض نوسازی خود کنند.
در حاشيه اين مراسم نمادين كه برخي از مسئولين و اعضاي شوراي شهر حضور داشتند خبرنگار فرصت با تعدادي از مسئولان حاضر گفتگو كرد.
مهندس پورکاظم در پاسخ به این سوال که هدفتان از اجرای برنامه امروز چیست؟ اینگونه پاسخ داد: یکی از درآمدهایی که موجب سازندگی شهرها میشود عوارض نوسازی و کسب و پیشه و خودرو است. از سال 86 تاکنون که توفیق خدمت به مردم را داشتم، شاهد افزایش خوبی در بحث عوارض بودیم. امسال هم در همین راستا تصمیم گرفتیم تا بصورت دست جمعی به اتفاق اعضای محترم شورای شهرو مسئولان ادارات در این شعبه بانک حضور پیدا کرده و عوارضمان را پرداخت کنیم تا هم طبق هرسال عوارضمان را پرداخت کرده باشیم و هم مردم بزرگوارشهرمان هم در جریان قرار بگیرند که مسئولان پیشقدم هستند و وقتی تاکید می کنند که عوارض بدهید خودشان در این امر پیش قدم هستند، مثل مادر و فرزندی که برای موضوع خرماخوردن خدمت پیامبراکرم(ص) مراجعه کردند و پیامبر(ص) فرمودند بروید و فردا بیایید. فردا که رفتند آن مادر علت را جویا شد که پیامبر(ص) فرمودند دیروز خودم خرما حورده بودم. حالا ما هم که به مردم تاکید می کنیم عوارضتان را پرداخت کنید باید اول خودمان پرداخت کرده باشیم.
شهردار خميني شهر در پاسخ به این سوال که اگر شهروندان عوارضشان را به موقع پرداخت کنند چه تاثیری بر پروژههای شهری می گذارد؟، گفت: عوارض شهری مخصوصاً عوارض نوسازی که مصوب مجلس شورای اسلامی است به عنوان درآمدهای پایدارشهرداریهاست. شاید رقم عوارض سالیانه برای خانواده ها رقم ناچیزی باشد (عوارض نوسازی در شهر ما برای هر واحد مسکونی بین 20 تا 70 هزار تومان است) ولی با توجه به اینکه بیش از 90 هزار منزل مسکونی در شهرمان وجود دارد، اگر همین ارقام توسط شهروندان پرداخت شود برای شهرداری درآمد خوبی است و ما هم در برابر آن می توانیم گامهای خوبی را برای پروژه های شهر برداریم. از طرفی دیگر هم اگر مردم عوارضشان را به موقع پرداخت کنند، هر زمان بخواهند نقل و انتقال انجام داده یا تغییراتی روی ملکشان انجام دهند، نیاز نیست هزینه بالایی را پرداخت کنند. ولی اگر این عوارض روی هم جمع شود بعد از 20-10 سال، شهرداری این هزینه را به نرخ روز دریافت میکند که پرداخت آن برای شهروندان دشوار خواهد بود.
وي افزود: امسال به شهرداران مناطق این اختیار را دادهایم که در مورد شهروندانی که مبلغ عوارضشان بالاست و نمی توانند یکجا پرداخت کنند، قسط بندي شود تا مردم را در پرداخت عوارض بروز کنیم که معوقه نداشته باشند.
شهردار ادامه داد: همینجا جا دارد از مردم تشکر کنم. ما شهروندی را داریم که روز 5 فروردین که روز کاری است به شهرداری مراجعه میکند تا عوارضش را در اولین روز کاری سال پرداخت کند. ما یکسری جوایزی هم برای این شهروندان خوش حساب که تا 29 اسفند عوارضشان را پرداخت کنند در نظر گرفتیم و انشاءا... مانند سالهای گذشته در اولین فرصت در نیمه دوم فروردین مراسمی برگزار و این جوایز را تقدیم می کنیم.
سيد اميرصدر صهری رئیس شورای اسلامی خمینیشهر هم در حین پرداخت عوارض خود، در پاسخ به اين سئوال كه هدف از اجرای نمادین این برنامه چه بود؟ گفت: با توجه به اینکه تنها درآمد شهرداری خمینیشهر عوارضات نوسازی و پروانههای ساختمانی است گفتیم خود اعضای شورای شهر و شهردار و معاونین به صورت نمادین بیاییم عوارضاتمان را پرداخت کنیم تا مردم تشویق بشوند برای پرداخت عوارضشان. وي افزود: قطعاً تمامی کارهای عمرانی شهرداری اعم از خدماتی و عمراني، همه در گرو عوارضاتی است که همشهریان عزیز پرداخت میکنند و انشاء ا... بتوانیم با این عوارضات کارهای عمرانی شهری را که در نظر داریم، انجام بدهیم.
وي پيرامون برنامههای تشویقی شهرداري و شورا برای پرداخت عوارض توسط همشهریان گفت: با مصوبه شورا یک سری موارد تشویقی برای کسانی که عوارضات سالیانه خود را به موقع پرداخت کنند در نظر گرفتهایم. سال گذشته هم برای تشویق مردم جوایزی قرار دادیم و استقبال خوبی از طرف همشهریان به عمل آمد. همچنین در نظر داریم برای تسهیل در پرداخت قبوض از طریق تلفن و یا اینترنت، اقداماتی را انجام دهیم.
دکتر سرائیان عضو شورای شهر هم که برای پرداخت عوارض در بانک حاضر شده میگوید: ما باید خودمان برای ساخت و ساز و عمران شهرمان همت کنیم و با پرداخت همین عوارض ناچیز –که وقتی جمع شود مبلغ قابل توجهی برای عمران شهری است- شهرداری را کمک کنیم. من بارها گفته ام اگر شهرداری را به عنوان یک خیریه هم در نظر بگیریم انصافاً شهرداری در شهر کار خیر می کند.
وی ادامه داد: مثل زمان جنگ که گاهی یک فرد تنها یک شیشه مربا اهدا می کرد و همین کمکهای به ظاهر کم در عمل بسیار قابل توجه است، گاهی این کمکهای کم ارزش و این عوارض مردمی کم، بیش از کمکهای کلان تاثیرگذاراست.
مهندس عشقی معاون اداری- مالی شهرداری هم در خصوص این برنامه میگوید: هر شهروندی موظف است که هزینه های خدمات شهری اش را پرداخت کند تا شهرداری بتواند در اجرای برنامه های خدماتی و عمرانی سطح شهر موفق شود. چرا که در طول یکسال، شهرداریها خدمات زیادی از جمله جمعآوری زباله، نظافت معابر و احداث پروژه های عمرانی در سطح شهر به مردم ارائه می دهند.
وی ادامه داد: در همین سال جاری اگر هر خانوادهای فیشهای عوارض نوسازیش را پرداخت کند، یک چهارم بودجه شهرداری تامین خواهد شد. از این روی پرداخت این عوارض، بسیار مهم و تاثیرگذار است.