شوراها نمادي زنده از آزادي و دموکراسي در کشور
خبرگزاري ايمنا: علی رضا نصر اصفهانی دارای فوق لیسانس مدیریت می باشد ، معاونت پرورشی خمینی شهر، مدیر آموزش و پرورش منطقه میمه، مدیر آموزش و پرورش فلاورجان، نماینده رؤسا در شورای آموزش و پرورش استان اصفهان به مدت 6 سال و عضو کمیته نظارتی مناطق مرکزی شهر اصفهان در دوره سوم شورا جزء سوابق شغلی وی محسوب می شوند.
علیرضا نصر اصفهانی نزدیک به 4 سال است در پارلمان شهر مشغول خدمت به همشهریان اصفهانی است. وی نیز رابطه خوبی با مطبوعات دارد چرا که هر وقت با او تماس گرفته می شد در هر شرایطی پاسخگو است، هنگامی به بهانه روز شوراها با او تماس گرفتیم به تجربه ی دوازده ساله شورا اشاره می کند و می گوید این نهاد مردمی توانسته به راحتی چایگاه خود را در بین مردم و ارگان های دولتی پیدا کند و در پیشرفت و توسعه شهر تاثیر بسیار مهمی و چشمگیری داشته باشد.
او معتقد است شوراها به عنوان پارلمان های محلی نقش موثری در بومی کردن روند توسعه شهری و لحاظ کردن ابعاد اجتماعی و افزایش سرعت فرآیند های تصمیم گیری داشته اند. اما در این بین یک خلا احساس می شود و آن هم مدیریت واحد شهری است.
به نظر او یک هماهنگی و ارتباط خوب بین شهرداری و شورای شهر ایجاد شده ولی به علت عدم تحقق مدیریت واحد شهری یکسری موازی کاری در سطح شهر ایجاد می شود که این ضرورت هماهنگی بین دستگاهها و مدیریت شهری را دو چندان می کند:
عملکرد شورای سوم را چگونه ارزیابی می کنید؟
من معتقدم در مورد عملکرد شورای اسلامی شهر و شهرداری مردم باید قضاوت کنند ، البته مردم شهر اصفهان قاضیان خوبی هستند، آثار مثبت اقدامات انجام شده در سطح شهر بر کسی پوشیده نیست.
از مهمترين عملكردهاي اين نهاد مردمي طي 4 سال گذشته بگوييد؟
مهمتر از همه تعامل و هماهنگی بین اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان و شهرداری با عث شده علی رغم تفکرات متفاوت آنان با حداقل تنش و چالش و به دور از مسایل سیاسی اقدامات موثری در سطح شهر انجام شود، تدوین برنامه 5 ساله شهر، اجراي فاز اول زير گذر ميدان امام علي(ع)، بزرگراه دو طبقه امام خميني(ره)، زیر گذر شهید آقاخانی، شهید سردار عرب، تونل بزرگمهر و اجراي پروژه هاي محله محوري از جمله اين اقدامات است.
شورای اسلامی شهر اصفهان چه اقدام هایی در تسریع امور مردم انجام داده است؟
شهرداری ها بیشترین مراجعه کننده یا به تعبیری ارباب رجوع را دارند که باید رضایتمندی تک تک آنها را فراهم شود و این امر با سیستم سنتی امکان پذیر نیست ولی با اجرایی کردن طرح شهرداری الکترونیک که اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان و شهردار اصفهان به شدت دنبال این هستند که اجرایی شود.خدمات رسانی به مردم در شهرداری با سهولت انجام می شود. البته این کار تا حدودی محقق شده است و بخشی از آن نیز اجرایی گردیده ولی باید به سمتی برویم که شهروندان بتوانند از این سیستم به صورت شفاف استفاده کنند.
از برنامه های سال جاری بگویید؟
احداث سالن های اجلاس سران کشورهای غیر متعهد، بازگشایی بزرگراه شهید همت، فاز دو میدان امام علی(ع)، راه اندازی خط بی.آر.تی، توجه به بحث های محله محوری از قبیل احداث زمین های ورزشی و مراکز فرهنگی و توسعه فضای سبز از برنامه های مهم سال 90 است.
مهم ترین دغدغه شورا چیست؟
یکی از مهم ترین دغدغه شوراها ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری ها است در حال حاضر بیشتر درآمد شهرداری به ساخت و ساز وابسته است و با توجه به این که اکنون با رکورد ساخت و ساز مواجه هستیم در تامین اعتبارات با مشکل مواجه می شویم بنابراین باید به سمت تعریف درآمدهای پایدار حرکت کرد.
دوم اين كه با اجرای قانون هدفمندی و افزایش قیمت حامل های انرژی هزینه زیادی به شهرداری ها تحمیل شده كه دولت باید نقش خود را برای جبران خسارت انجام دهد.
کمی و کاستی های موجود در شورای شهر چیست؟
متاسفانه شوراها ی فعلی از اختیارات لازم برخوردار نیستند البته شورای اسلامی شهر توانسته با حداقل اختیارات حداکثر بهره برداری را جهت پیشرفت شهر داشته باشد اما مردم نیز فکر می کنند شورای شهر تمام امور شهر را اداره می کند البته بخشی از دیدگاه های مردم دور از انتظار نیست چرا که مردم جلوتر از مسوولین قضایا را درک کرده اند در این بین یا بایستی قانون را با دیدگاه مردم تغییر دهیم و یا اختیارات شورا را افزایش داد.
حرف آخر؟
با توجه به این که شهرداری پروژه های بزرگ و ملی متعددی را در دست اجرا دارد اگر به بودجه خود بسنده کند قطعا این اقدامات به طول می انجامد و مردم نیز خسارت می بینند از این رو از دولت می خواهیم شهرداری ها را در انجام پروژه های بزرگ یاری کنندو فضایی ایجاد شود که بتوانند از محل بودجه های عمومی استفاده نمایند.
انتهای پيام/.