مجلس طرح فوریتی اصلاح قانون نفت و گاز را تصویب کرد
نمایندگان پس از استماع نظرات موافق و مخالف و مطلع شدن از نظر دولت نسبت به این طرح با 156 رای موافق،27 رای مخالف و 8 رای ممتنع از 209 نماینده حاضر با کلیات آن موافقت کردند.
در جلسه گذشته مجلس تعدادی از موافقان و کلیات صحبت کرده بودند و در جلسه امروز حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس در موافقت با کلیات این طرح گفت: حدود 20 سال است مجلس تقاضای اصلاح اساسنامه شرکت های وابسته به نفت را دنبال می کند و دولت ها همواره قول اصلاح آن را داده اند اما هیچ گاه محقق نشده است.
وی تاکید کرد اصلاح اساسنامه شرکت ملی نفت وابسته به اصلاح قانون نفت و گاز است و اصلاحی که در این طرح صورت گرفته با همکاری دستگاه های اجرایی بوده است، اینطور نیست که نظرات صرف مجلس باشد. تلقی های غلطی در خصوص وضعیت نفت و گاز و برداشت از قانون وجود دارد که ما را در تصمیم گیری ها دچار تردید می کند، بنابراین بهتر است قانون نفت و گاز اصلاح شود، اصلاح این قانون قطعا آثار مثبتی در توسعه کشور خواهد داشت.
کاتوزیان از نمایندگان خواست تا به کلیات این طرح رای مثبت دهند.
در ادامه جلسه محمدرضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور که در صحن مجلس حضور داشت در مخالفت با کلیات این طرح اظهار داشت: اگر نگاه جامعی به همه مسائل نفت نداشته باشیم نه تنها این مشکل حل نمی شود بلکه مشکلات را اضافه می کند.
وی گفت: این طرح در مقطعی در مجلس مورد بررسی قرار گرفته که ما برنامه پنجم توسعه را تازه برای اجرا ابلاغ کرده ایم و احکام مشخص و مدونی در خصوص تعریف رابطه مالی نفت و گاز با بودجه در این قانون تعریف شده است.
میرتاج الدینی ورود به بحث اصلاح قانون نفت و گاز را موازی کاری خواند و گفت: اصلاح این قانون موجب تعارض با احکام برنامه می شود.
وی همچنین با اشاره به جنبه نظارتی در نظر گرفته شده در این طرح نیز گفت: اگر این نظارت به شکلی باشد که تداخل در کار دیگر قوا ایجاد کند، قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد، زیرا در این طرح در نظر گرفته شده که رئیس کمیسیون انرژی مجلس یا دادستان هنگام عقد قرارداد حضور داشته باشند، در حالیکه اگر مجلس تعطیل هم باشد ما با مشکل مواجه خواهیم شد.
نهایتا نمایندگان پس از شنیدن نظرات موافق و مخالف با کلیات این طرح موافقت کردند.