تجسم ارواح در سریالهای ایرانی برگرفته از هالیوود است/ ارواح نمی توانند به گردش بروند!
کارشناس مذهبی گفت:ارواح نمی توانندآزادی کامل داشته باشند،درهرجایی تردد کنند،در عالم اجسام و ماده تاثیر بگذارند؛ این موارد برگرفته از فیلمهای هالیوودی هستند.
به گزارش خبرنگار برنا با توجه به استفاده مکرر مجموعههای تلویزیونی ساخته شده در سالهای اخیر از موضوع خواب و رویا و رواج وجود چنین مضامینی در قصه بیشتر فیلمنامهها در مورد استفاده مکرر این مضامین چه نظری دارید؟ هر شخص با هر ویژگی اخلاقی میتواند رویای صادقه ببیند؟ می توان طبق آنچه مجموعههای تلویزیونی نشان می دهد به خواب هر کسی اطمینان داشت؟
حجت السلام عباس شاکری،کارشناس مذهبی: در سریالهای صدا و سیما کلیاتی از واقعیتهایی راجع به خواب، رویای صادقه بیان شده، اما قسمت زیادی از آن با استفاده از تخیل خودشان است و این می تواند آسیبزا باشد. در بعضی از قسمتها مرگ را مساله ای عادی جلوه می دهند و بنابراین کسی ترسی از قیامت و برزخ ندارد؛ وقتی پسری میمیرد در آن دنیا با دختری آشنا می شود، با هم به گردش می روند، می توانند برای هر وعده ناهار و شام در کنار خانوادهشان باشند.
در حالی که اینطور نیست که ارواح آزادی کامل داشته باشند و بتوانند در هرجایی تردد کنند. آنها نمی توانند در عالم اجسام و ماده تاثیر بگذارند؛این موارد برگرفته از فیلمهای هالیوودی و غربی هستند.در صحنه ای بازیگر دختر سریال به بازیگر پسر می گفت اگر تمرکز کنی می توانی روی اجسام بنشینی و روی آنها تسلط داشته باشی و اگر اراده کنی می توانی و اگر اراده نداشته باشی نمی توانی روی اجسام تسلط داشته باشی.
تلفیقی از واقعیت و توهم در فیلم وجود دارد و بنابراین تصویر صحیحی از عالم غیب، مرگ و ارواح به مردم ارایه نمی شود و رویه درستی نیست. در بعضی صحنهها عالم بعد از مرگ را به حدی ترسناک نشان می دهند که در نتیجه آن مردم تصور غلط دیگری درست می کنند. فکر می کنم باید کار کارشناسی بیشتری صورت می گرفت و در قالب هنر دقیقتر به مردم ارایه می شد، چون اثر هنر بیشتر از سایر قالبها است. مردمی که آگاهی کاملی از حقیقت ماجرا ندارند صاحب تصور غلطی درباره این موارد میشوند.
رویای صادقه به خوابهایی گفته می شود که به وقوع می پیوندند و فقط برای خود شخص حجت و دلیل است.اینطور نیست که شخصی در خواب ببیند برای دیگری اتفاقی افتاده است ببیند و کار او را پیگیری کند. دیدن رویای صادقه در انبیا و اولیا بیشتر بوده است و برای مردم عادی هم در موارد نادری اتفاق می افتد و البته به تناسب کارهایی که در طول آن روز یا روزهای گذشته انجام داده اند از خداوند پاداش می گیرند؛ بخشهایی از واقعیت دنیا را در عالم خواب می بینند. اما اینکه روحی اراده کند هر شب به خواب شخصی برود یا اینکه فردی اراده کند هر شب خواب مشخصی را ببیند، برای زنده ها و برای مردهها سهل الوصول نیست و بنابراین با حقیقت مطابقت ندارد.
خواب در اسلام حجت شرعی نیست و در صورتی که اثبات شود رویای صادقه بوده تنها برای خود فرد حجت است. خوابها تنها در این حد که چراغی برای خود فرد باشند اهمیت دارند. بنابراین اول باید ثابت کنیم خواب فرد رویای صادقه بوده است، در صورتی که اثبات شد هم تنها برای خود فرد حجت است. برای اثبات صادق بودن یا نبودن خواب باید نزد کسی بروند که علم تعبیر خواب را میداند و باید توجه کرد تعبیر خواب کار هر کسی نیست. خواب را برای بزرگی تعریف کنند و تعبیر آن را بخواهند.