ساخت یک خط لوله جدید برای صادرات گاز به اروپا
معاون وزیر نفت از ساخت یک خط لوله جدید گاز برای انتقال مستقیم گاز فازهای پارس جنوبی به کشورهای اروپایی خبر داد.
جواد اوجی در گفتگو با مهر از موافقت دولت برای ساخت دو خط لوله جدید انتقال گاز طبیعی خبر داد و گفت: هم اکنون مطالعات و مکان سنجی ساخت خطوط لوله نهم و یازدهم سراسری انتقال گاز آغاز شده است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه هدف از ساخت خط لوله نهم سراسری انتقال مستقیم گازهای پارس جنوبی به مرز بازرگان است، اظهار داشت: با ساخت این خط لوله امکان صادرات مستقیم گاز فازهای پارس جنوبی به کشورهای مختلف اروپایی فراهم می شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه خط لوله نهم سراسری گاز از وسعتی حدود دو هزار کیلومتر برخوردار است، تصریح کرد: همچنین هدف از ساخت خط لوله یازدهم سراسری انتقال گاز از عسلویه به منطقه دشت شاد در شمالشرقی ایران است.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی گاز در خصوص میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت این خطوط لوله جدید گاز طبیعی توضیح داد: در حال حاضر مطالعات اقتصادی برای ساخت این دو پروژه در حال انجام است ضمن آنکه امکان استفاده از منابع فاینانس خارجی هم وجود دارد.
وی با یادآوری اینکه در سالجاری ساخت، تکمیل و راه اندازی حدود یکهزار و 500 کیلومتر خطوط لوله جدید انتقال گاز طبیعی در دستور کار قرار دارد، تبیین کرد: بر این اساس شتاب در ساخت ادامه خط لوله هفتم سراسری تا مرز پاکستان و قطعه سوم خط لوله ششم سراسری به عنوان یکی از خطوط صادراتی گاز در اولویت قرار گرفته است.
به گزارش مهر، همزمان با بهره برداری از تمامی فازهای میدان مشترک پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این حوزه مشترک با قطر به 800 میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد.
بر این اساس ساخت خطوط لوله جدید یازدهم و نهم در برنامه پنجم توسعه و به منظور افزایش ظرفیت انتقال گاز از جنوب به شمال کشور در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
این دو خط لوله گاز طبیعی 56 اینچی و به طول تقریبی سه هزار کیلومتر بوده که خط لوله یازدهم یکهزار و 100 کیلومتر و خط لوله نهم یکهزار و 900 کیلومتر وسعت دارند ضمن آنکه هر کدام از این خطوط لوله روزانه از ظرفیت انتقال 110 میلیون مترمکعب گاز برخوردار هستند.
یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا خط لوله ششم سراسری به طول تقریبی یکهزار و 300 کیلومتر بوده که تاکنون ساخت قطعه اول و دوم این خط لوله گاز از عسلویه تا اهواز به طول 611 کیلومتربه پایان رسیده است.
در حال حاضر مراحل تکمیل خط لوله 56 اینج ششم سراسری در قطعه سوم و چهارم در حال انجام بوده که این خط لوله از ظرفیت انتقال روزانه 100 میلیون مترمکعب گاز تا مرز بازرگان را برخوردار است.
سال گذشته قراردادی به ارزش تقریبی یک میلیارد یورو بین شرکت ملی گاز ایران و سام پترول ترکیه برای تامین منابع مالی ساخت قطعه پایانی خط لوله ششم سراسری به طول 620 کیلومتر از دهکلان کردستان تا مرز بازرگان امضا شده بود.