262 پروژه کشاورزی در استان اصفهان به بهره‌برداری رسید

ارسال در مهم ترین خبرهای استان و کشور

اصفهان ـ خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در هفته جهاد کشاورزی 262 پروژه کشاورزی با اعتبار بیش از 42 میلیارد تومان در این استان به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نریمانی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه که به مناسبت افتتاح 262 پروِِژه سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان برگزار شد، بیان داشت: شعار سازمان جهاد کشاورزی با توجه به نامگذاری این سال به سال جهاد اقتصادی، توسعه فرهنگ جهادی، جهاد اقتصادی و توسعه پایدار کشاورزی است که برنامه‌های سازمان با پیگیری این شعار در دهه عدالت و پیشرفت پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: افتتاح  262 پروژه با ارزش 42 میلیارد تومان و به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در همین راستا اجرایی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: با افتتاح این تعداد پروژه زمینه اشتغال یک‌هزار و 442 نفر در عرصه‌های مختلف آب و خاک، دام و آبزیان، منابع طبیعی و امور عشایر فراهم شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین پروژه‌ها با تعداد 173 پروژه در حوزه آب و خاک، دامپروری با 36 پروژه و منابع طبیعی با 22 پروژه به افتتاح و بهره‌برداری رسیده است، گفت: تعداد پروژه‌های هفته جهاد کشاورزی در استان اصفهان در مقایسه با سال 1389، 12 درصد رشد را تجربه کرده به گونه‌ای که در سال گذشته 234 پروژه و در سال‌جاری 262 طرح در حوزه‌های مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان به بهره‌برداری رسید.

نریمانی با اشاره به اینکه به منظور بهره‌برداری از پروژه‌های سال گذشته 33.4 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان انجام شد، افزود: برای بهره‌برداری از طرح‌های سال‌جاری حوزه سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان 42 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده که در مقایسه با سال گذشته 26 درصد رشد حاصل شده است.

وی با تاکید بر اینکه به منظور اجرای سامانه‌های نوین آبیاری دولت یارانه قابل توجهی را به این بخش اختصاص داده است، گفت: تا سال گذشته برای تامین هزینه‌های اجرای این طرح‌ها، 50 درصد از سهم دولت و 50 درصد از سهم کشاورز اختصاص پیدا می‌کرد که در سال‌جاری این سهم از سوی دولت به 85 درصد افزایش یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: استان اصفهان توان اجرای 50 هزار هکتار سامانه‌های نوین آبیاری را در سال 1390 دارد.

وی بهره‌‌وری سرمایه و عوامل تولید و نیروی انسانی را از دیگر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی در سال‌جاری عنوان کرد و افزود: در همین راستا در حال حاضر واحدهای مرغ‌داری استان اصفهان دارای 2.8 دوره جوجه‌ریزی در طول سال هستند که پیش‌بینی می‌کنیم این شاخص را به حداقل پنج دوره در سال افزایش دهیم.

نریمانی ادامه داد: استان اصفهان با تولید 137 هزار تن گوشت مرغ، تولید 800 هزار تن شیر در سال، گوشت بوقلمون با تولید سه هزار و 500 تن در سال رتبه نخست کشوری را در تمامی این موارد از آن خود کرده است.

وی افزود: استان اصفهان همچنین در زمینه تولید ماهیان گرمابی در استخرهای دو منظوره با تولید چهار هزار تن رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان رتبه استان اصفهان در جوجه‌های یک‌روزه را با تولید 620 هزار قطعه را در جایگاه نخست دانست و گفت: این استان در زمینه‌های تخم مرغ و تولید عسل، به ترتیب با تولید 77 هزار تن و چهار و 200 تن رتبه چهارم کشوری را به دست آورده است.

وی با بیان اینکه ضریب خودکفایی تولید گوشت مرغ در استان اصفهان 1.35 درصد است، تصریح کرد: ضریب خودکفایی تخم‌مرغ در استان 1.45 درصد است که در راستای افزایش ضرایب خودکفایی در محصولات دامی این شاخص در مورد شیر به 1.3 درصد رسیده که 30 درصد شیر تولیدی استان مازاد بر مصرف برآورد شده است.

نریمانی بیان داشت: برنامه‌های سال‌جاری استان در راستای افزایش بهره‌وری همگام با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها خواهد بود که به همین منظور کمیته دائم بهره‌وری با نگاه به کاهش هزینه‌ها و افزایش نهاده‌ها تشکیل شده است.

وی ادامه داد: در بخش بهره‌وری جدی‌ترین نگرش به افزایش بهره‌وری در حوزه مصرف آب است.

راندمان آب در پایان برنامه پنجم به 52 درصد افزایش می‌یابد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در حال حاضر راندمان آب در استان اصفهان 42 درصد است، گفت: در صدد هستیم با اجرای طرح‌های بهره‌وری و مطابق با برنامه پنجم توسعه، تا پایان این برنامه سالی دو درصد راندمان آب را افزایش دهیم.

وی افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه راندمان آب در بخش کشاورزی به 52 درصد افزایش خواهد یافت که مطلوب جهانی در این عرصه در حال حاضر 65 درصد است.

نریمانی با بیان اینکه هم‌اکنون با یک متر مکعب آب یک کیلوگرم ماده خشک در استان تولید می‌شود، تصریح کرد: انتظار داریم تا پایان افق ایران 1404 از یک متر مکعب آب بتوانیم سه کیلوگرم ماده خشک به دست آوریم.

وی اظهار داشت: سیاست‌های کمی در بخش جهاد کشاورزی در زمینه دامپروری مد نظر است که این برنامه فقط در مناطق کمتر توسعه‌یافته استان اجرایی خواهد شد و در مناطقی که تراکم واحدهای تولیدی را شاهد هستیم نظر به افزایش کمی نداریم بلکه برنامه‌ها را در جهت افزایش بهره‌وری و کیفیت تدوین کرده‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: در شش ماهه‌ای که از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها سپری شده است تاکنون طی سه مرحله 70 هزار تن جو به قیمت 295 تومان بین دامداران توزیع شده است.

وی در همین زمینه ادامه داد: 64 هزار تن گندم با نرخ هر کیلو 175 تومان و 100 میلیون لیتر گازوئیل با نرخ هر لیتر 150 تومان بین دامداران و مرغ‌داران استان توزیع شده است.

نریمانی تسهیلات ارائه شده در بخش دامپروری استان را 41.2 میلیارد تومان با سود چهار درصد عنوان کرد و گفت: 28.2 میلیارد تومان از این تسهیلات به منظور بهینه‌سازی 516 واحد مرغ‌داری استان در نخستین سال اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به این بخش اختصاص یافت.

وی با اشاره به اینکه بازپرداخت این تسهیلات پنج ساله است، بیان داشت: از تسهیلات ارائه شده از سوی دولت در قالب بسته حمایتی، هفت و نیم میلیارد تومان به منظور تامین تلیسه و همین میزان اعتبار در راستای بهینه‌سازی واحدهای گاوداری تخصیص یافته است.

سمی بودن محصولات کشاورزی شایعه است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: از این میزان تسهیلات، 2.5 میلیارد تومان اعتبار به واحدهای دامپروری با دام سبک روستایی اختصاص یافته است.

وی در پاسخ به برخی از ادعای مطرح‌شده در مورد آلودگی تعدادی از محصولات کشاورزی استان به سموم کشاورزی، تصریح کرد: ادعای سرطان‌زا بودن برخی از محصولات کشاورزی نیاز به مستندات کافی در این زمینه دارد و بر خلاف این ادعاها به مردم اطمینان را می‌دهم که هیچ محصولی تاکنون از نظر ما سمی و آلوده شناخته نشده است.