عسگراولادي: دستپاچگي در ادغام وزارتخانهها به نفع اقتصاد نيست
خبرگزاري فارس: عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران با تاكيد بر اينكه اختلافات سياسي به ضرر جهاد اقتصادي است، گفت: ما دو سال وقت داشتيم و ميتوانستيم با مطالعه اين ادغامها را انجام دهيم، دستپاچگي در ادغام وزارتخانهها به نفع اقتصاد كشور نيست.
اسدالله عسگراولادي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در پاسخ به اين سؤال كه آيا در مدت زمان گذشته از سال 90 كه به عنوان سال جهاد اقتصادي نامگذاري شده است، شاهد رشد شاخصهايي نظير بهرهوري، رشد اقتصادي، افزايش سرمايهگذاري، كاهش بيكاري و ايجاد اشتغال پايدار و مولد به عنوان مهمترين شاخصهاي سال جهاد اقتصادي بودهايم، اظهار داشت: حركتهايي انجام شده است اما به خاطر بعضي مشكلات و برخي تصميمات سياسي هنوز نتوانستهايمدر اقتصاد نتايج خوبي بگيريم.
وي با تأكيد بر اينكه جهاد اقتصادي پيوندي از اصلاح الگوي مصرف و همت مضاعف كار مضاعف بوده است، اظهار داشت: خيمه نظام جمهوري اسلامي يك تيرك اصلي دارد و آن ولايت است و يكي ديگر از تيركهاي مهم آن اقتصاد است، اينكه مقام معظم رهبري پيشوند جهاد را براي اقتصاد انتخاب كردهاند اهميت بسيار بالايي دارد و بايد در اين ميان هدف مشخص شود.
عسكر اولادي افزود: در اقتصاد هدفي مهمتر و بالاتر از سعادت و پيشرفت ملت و ارتقاء سطح معيشت مردم وجود ندارد.
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران گفت: براي رسيدن به جهاد اقتصادي ابزارهايي وجود دارد كه يكي از مهمترين آنها اشتغال است، در واقع اشتغال ابزار اصلي آن است و براي بالا بردن اشتغال بايد سرمايهگذاري در كشور توسعه پيدا كند.
وي افزود: ما در كشورمان حدود 30 ميليون نفر جمعيت زير 30 سال داريم كه 20 ميليون نفر آنها جوان و سرمايه اصلي كشور هستند، لذا بايد سالانه 1.5 تا 2 ميليون شغل ايجاد شود تا نيروي دانشگاهي و متخصص وارد بازارهاي كار شوند.
عسگراولادي با تأكيد بر اينكه هدف از جهاد اقتصادي اشتغال است گفت: بايد تلاش كنيم تا سرمايهگذاري داخلي و خارجي افزايش پيدا كند و براي رسيدن به توسعه سرمايهگذاري بايد تعامل و تفاهم داشته باشيم كه اين دو اصل پايه اصلي رشد سرمايهگذاري است.
وي افزود: اتاقهاي بازرگاني بايد تمام تلاششان براي افزايش سرمايه گذاري باشد و هيئت رئيسه جديد اتاق ايران نيز بايد مشوق سرمايهگذاري باشد و اين شعار من براي هيئت رئيسه اتاق ايران است.
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران در پاسخ به اين سؤال كه آيا سياستهاي كنوني دولت در راستاي افزايش شاخصهاي نام برده شده براي رسيدن به اهداف جهاد اقتصادي بوده است يا خير، گفت: وزارت بازرگاني و وزارت جهاد حركتهايي را كردهاند اما اختلافاتي كه بين نهادهاي سياسي كشور است به ضرر جهاد اقتصادي است. ما در تمام مسير اقتصادي بايد فرمايشات مقام معظم رهبري را قبول كنيم و اختلافات سياسي را كنار بگذاريم.
وي افزود: از دولت تقاضا ميكنم تا اقتصاد كشور سياسي نباشد چرا كه اگر اقتصاد سياسي شود نميتوانيم به اهداف عالي برسيم.
عسگراولادي در پاسخ به اين سؤال كه ادغام وزارتخانهها در سال جهاد اقتصادي حركتي رو به جلو و يا مانعي براي رسيدن به اهداف امسال است؟ گفت: حركت رو به جلو نبوده و مانع هم نبوده است، دولت در ادغامها عجله كرده است ما دو سال وقت داشتيم و ميتوانستيم با مطالعه اين ادغامها را انجام دهيم. عجله در ادغامها باعث شده تا بين قوه مجريه و قوه مقننه اختلافاتي به وجود بيايد. دستپاچگي در ادغام وزارتخانهها به نفع اقتصاد كشور نيست.
وي افزود: من معتقدم بايد مطالعات لازم صورت ميگرفت تا در نيمه دوم سال 91 ادغام وزارت صنايع و بازرگاني اتفاق ميافتاد، البته بايد توجه داشته باشيم كه هنوز هيچكدام از ادغامها عملياتي نشده است.
عسگراولادي گفت: اگر مطالعات كافي در ادغام وزارتخانهها صورت ميگرفت ميتوانست در رسيدن به اهداف سال جهاد اقتصادي مؤثر باشد.