حسرت شنیدن اذان از مصلی به دلمان ماند!
خبرگزاری ایمنا:با گذشت بیش از 16 سال مصلی اصفهان هنوز قابل استفاده نیست . پروژه ای که قرار بود به عنوان مجتمعی از بناها و فضاهای لازم برای حضور جمعیتهای میلیونی و برگزاری مراسم عبادی، سیاسی، اجتماعی و انجام فعالیتهای متنوع فرهنگی، آموزشی و هنری نظیر برگزاری نمایشگاههای بزرگ فرهنگی، کلاسهای آموزشی در اصفهان شناخته شود. به نظر نمی رسد مصلی اصفهان به این زودی ها، تکمیل شود.
به گزارش ایمنا،اتمام ساخت مصلی سالهاست که دیگر برای شهروندان تبدیل به یک آرزوی محال شده است، مکان مقدسی که قرار بود روزی پرشکوه ترین اجتماع دینی اصفهانی ها در آن برگزار شود اما حالا سهم مردم از آن یک گنبد نیمه کاره و گلدسته های بلند سیمانی است که صدای اذان از آن بلند نمی شود. طرح احداث مصلای اصفهان در سال 74 از ایده ای مطرح شده توسط استاندار و امام جمعه وقت این شهر و تحت عنوان یک مجتمع فرهنگی مذهبی با نام امام خمینی(ره) و مصلای بزرگ اصفهان در زمینی موقوفی به مساحت 84 هزار مترمربع با یک هیات امنای 13 نفره متشکل از 4 شخصیت حقوقی و همچنین 9 شخصیت حقیقی شکل گرفت. اما کم کم این ایده به یک طرح بزرگ چندمنظوره در قالب 18 پروژه به مساحتی در حدود 200 هزار مترمربع شامل مصلای اصفهان برای برگزاری نمازهای جماعات و همچنین طرح هایی چون کتابخانه، مجتمع تجاری، استخر دوقلوی زنانه و مردانه، سالن اجتماعات، سالن نمایش فیلم و تئاتر، موزه، دانشکده علوم قرآنی، ورزشگاه و... تبدیل شد.
مجموعه مصلي بزرگ اصفهان در 16 سالي که از شروع ساخت آن مي گذرد، در مجاورت سرما، گرما و يخبندان هاي مکرر قرار داشته است و ادامه اين روند همانگونه که مديرعامل اين مجموعه نيز گفته است که اگر این طرح به بهره برداري نرسد فرسودگي آن آغاز خواهد شد، مي تواند فرسودگي قبل از بهره برداري اين مجموعه را به همراه داشته باشداگرچه به نظر مي رسد اين پروژه از نظر نقشي که در توسعه فرهنگي شهر اصفهان دارد، بايد از جايگاه ويژه اي برخوردار باشد، اما طولاني شدن زمان اين پروژه و مشهود نبودن اراده لازم براي به پايان رساندن آن اين امر را نشان نمي دهد.
مظلومترین نقطه مصلی اصفهان است
رییس فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: در حال حاضر مظلومترین نقطه مصلی اصفهان است و برای این کلان شهر خوشایند نیست با توجه به اجرای طرح های متعدد و ظرفیت و پتانسیل هایی که در این شهر وجود دارد کسی از شهر و استان دیگر این طرح را به سرانجام برساند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد تقی رهبر از اختصاص 35 میلیارد ریال برای مصلی های استان خبرداد و افزود:لازم است با برنامه ریزی بخشی از مصلی اصفهان جهت برگزاری نماز در سال جاری آماده شود.
وی اظهارداشت : حتي در بسياري از شهرهاي كوچك، نماز جمعه درمصلا هاي شهر اقامه مي شود اما اصفهان با اين قدمت مذهبي و تاريخي هنوز مصلاي مناسب ندارد.
بهره برداری از مصلی درصورت واگذاری به شهرداری
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به این که در بسیاری از شهرها نماز جمعه در مصلی شهر برگزار می شود اما در شهر اصفهان مردم همچنان از داشتن یک مصلی مناسب محرومند و نماز را در میدان امام و گوشه خیابان برگزار می کنند،گفت:در صورتی که این پروژه به مدیریت شهری واگذار شود تا یکسال آینده در اختیار شهروندان اصفهانی قرار می گیرد.
مهندس عباس حاج رسولیها با بیان این که یکی از مهم ترین مشکل مصلی،هیات امناء آن است،افزود:از همان ابتدا اوقاف در خصوص واگذاری زمین برای ساخت مصلی تخلف کرده است.
وی با بیان این که در حال حاضر مصلی بیش از 24میلیارد تومان به شهرداری اصفهان بدهکار است،تصریح کرد:در صورتی که پرونده مصلی باز شود مشخص می شود که این پروژه با چه تخلفاتی ساخته شده است.
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان به ساخت مجموعه تجاری در کنار مصلی اشاره کرد و اظهار داشت:شهرداری اجازه داده بود که 100متر از مصلی رایگان به مجموعه تجاری اختصاص دهد این در حالی است که اکنون 14هزار متر مربع به این مجموعه اختصاص یافته است.
حاج رسولیها راه حل این مشکل و تقبل هزینه مصلی از سوی مسوولان شهر را تنها در واگذاری مصلی به شورای شهر و شهرداری دانست و خاطر نشان کرد:پیشنهاد واگذاری پروژه مصلای به هیات امنای آن داده شده است، اما تاکنون شهرداری اصفهان پاسخی در این زمینه دریافت نکرده است.
وی با بیان این که در صورت تحقق مدیریت واحد شهری ،پروژه مصلی یکساله تکمیل می شود،ادامه داد:بعید می دانم بودجه ملی به این پروژه اختصاص یابد پس بهتر است به مدیریت شهری واگذار گردد تا هر چه سریعتر در اختیار مردم اصفهان قرار گیرد.
ساخت مجموعه تجاری در کنار مصلی توجیهی ندارد
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به این که بعد از گذشت 16سال هنوز این طرح به سرانجام نرسیده است،گفت:اصفهان به عنوان یکی از کلان شهر های کشور هنوز مکانی برای برگزاری مراسم های مذهبی و ملی ندارد از این رو لازم است مسوولان در این خصوص تدابیر ویژه اتخاذ کنند.
ابوالفضل قربانی افزود:مردم شریف اصفهان دیروز همزمان با روز جهانی قدس در گرمای بالای 37 درجه درشرایط سخت و گرمای طاقت فرسا درمیدان امام حضور یافته و مسوولیت خود را انجام دادند اما این سوال مطرح می شود که آیا مدیران وظایف خود را برای آسایش و راحتی مردم انجام داده اند؟
وی با بیان این که در سالهای آینده روز قدس همزمان با اوج تابستان است،تصریح کرد:باید تدابیر ویژه و برنامه ریزی منسجمی انجام شود تا هر چه سریعتر این مجموعه در اختیار نمازگزاران قرار گیرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه با انتقاد از ساخت مجموعه تجاری در کنار مصلی خاطر نشان کرد:ساخت مجموعه تجاری با این طرز فکر که مباحث اقتصادی مرتفع می شود،اشتباه است،چرا که مصلی یک مجموعه فرهنگی است.
محل کنونی برگزاری نماز جمعه در شان مردم اصفهان نیست
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز از ساخت 14هزار متر مربعی مجموعه تجاری در کنار مصلی انتقاد کرد و گفت:با توجه به این که نماز جمعه نماد وحدت و قداست نظام جمهوری اسلامی است و در شهری که ادعا می شود پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است ساخت مجموعه تجاری در کنار این مکان مقدس زیبنده نیست.
سردار کریم نصر با بیان این که در روز جهانی قدس مردم در آفتاب سوزان حماسه ای بزرگ آفریدند،افزود:وظیفه مسوولان است که برای برگزاری چنین مراسمی مکان مناسبی در نظر گرفته شود.
وی اظهار داشت:محل کنونی برگزاری نمازجمعه در اصفهان در شان مردم این شهر نیست و مردم با مشکلات بسیاری در تابستان و زمستان برای برگزاری نماز در میدان امام اصفهان مواجه هستند.