عزل وزیر اطلاعات برای پیروزی تیم رئیس جمهور در انتخابات آینده
مجله آمریکایی فارین پالیسی در شماره اخیر خود اتفاقات اخیر کشور و تلاش احمدی نژاد برای عزل وزیر اطلاعات را ناشی از تلاش تیم رئیس جمهوری برای برنده شدن در انتخابات آتی و بهره برداری از اسناد وزارت اطلاعات بر ضد مخالفان خود دانست.
به گزارش مشرق، این مجله آمریکایی نوشت: در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه در تلاش برای دستیابی به دموکراسی هستند، جناح های سیاسی ایران مشغول جنگ بر سر فضائل و میراث کوروش هخامنشی شده اند. این مجله آمریکایی همچنین ادامه جدل بر سر بحث مکتب ایرانی را مقدمه ای بر حذف محمود احمدی نژاد عنوان کرد.
فارین پالیسی افزود: در ایران امروز بحث بر سر تاریخ به امر پرمخاطره ای تبدیل شده است. سوال اینک این است که آیا حکومت ایران باید نگاه ویژه ای به تاریخ پیش از اسلام خود داشته باشد؟
این مجله آمریکایی مدعی شد: اختلافاتی که اینک بر سر مکتب ایرانی و مکتب اسلامی در گرفته به خودی خود چیز جدیدی نیست. اگر نگوئیم در قرن های گذشته، لااقل در سده های اخیر همواره این بحث میان محققان و سیاستمداران ایرانی داغ بوده است. اینگونه است که هویت ایرانی دچار نوعی دوگانگی میان ایران پیش از اسلام و دوره زرتشتیان و هخامنشیان و بعد از اسلام در 1300 سال اخیر شده است.
نشریه آمریکایی فارین پالیسی در ادامه افزود: هنوز مشخص نیست کدام یک از حامیان این دو طیف(مکتب ایرانی و مکتب اسلام) دست برتر را دارند. تا چند قرن پس از ورود اسلام به ایران، ایرانیان نقش تعیین کننده ای در فرموله کردن قوانین اسلامی در حوزه هایی چون ادبیات، حکومتداری و قانون داشته اند. با این وجود همواره جدالی میان اعراب و ایران وجود داشته است چه آنکه اعراب معتقدند مذهب شیعه که امروز مذهب غالب ایرانیان است در واقع شاخه ای از ناسیونالیسم ایرانی است.
این مجله در ادامه مدعی شد: روی کار آمدن انقلاب ایران سبب روی آوردن دوباره مردم به ارزش ها و سنت های دینی و اسلامی شد. در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، وی و رئیس دفترش اسفندیار رحیم مشایی با مطرح کردن اسلام ایرانی(مکتب ایرانی) بارها به تمجید از تاریخ ماقبل اسلام ایران پرداخته و ناسیونالیزم را یکی از ارکان دولت خود عنوان کرده اند.
این مجله آمریکایی افزود: احمدی نژاد 20 نفر از سران کشورها را برای برگزاری جشن نوروز بخ شیراز دعوت کرد اما پس از انتقادات شدیدی که به وی شد و با مشورت مشاورانش در نهایت تصمیم به برگزاری آن در تهران گرفت. با این وجود اما آیت الله خامنه ای (رهبر معظم انقلاب) نپذیرفت تا با مهمانان جشن نوروز دیدار کند .
فارین پالیسی تاکید کرد: احمدی نژاد و مشایی نقش فراوانی در بازگشت موقت منشور کوروش به ایران بازی کردند. منشور کوروش یکی از کهن ترین اسناد حقوق بشری دنیاست. شخص احمدی نژاد هم تاکنون بارها از کوروش هخمامنشی تمجید کرده است.
این مجله آمریکایی افزود: اقدامات احمدی نژاد در تمجید از مکتب ایرانی اگرچه ممکن است در ظاهر خیلی مهم جلوه نکند اما با خشم بسیاری از محافل روحانیون مواجه شده است. این موضوع در ایران اسلامی با عنوان فتنه یاد می شود. در اولین روزهای انقلاب ایران مرحوم آیت الله صادق خلخالی حاکم شرع وقت ایران به بدی از کوروش یاد می کرد و او را پسر یهودی می خواند. اینک اما محمود احمد نژاد میلیون ها دلار خرج می کند تا منشور همان کوروش را به ایران بیاورد و بعد از ارزش ها و یگانگی وی تمجید کند. با وجود همه انتقادات، اسفندیار رحیم مشایی هم سخنانی درباره کوروش، ناسیونالیسم ایرانی و مکتب ایرانی بر زبان راند.
فارین پالیسی نوشت: این موضوع اینک به یکی از مهمترین چالش های ایران از زمان بعد از انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شده است. این اتفاقات در حالی روی می دهد که ایران با بزرگترین چالش اقتصادی خود از زمان ابتدای انقلاب تاکنون مواجه است.
این مجله آمریکایی در ادامه به نقل از اکبر گنجی مدعی شد که نام هیچ یک از متحدان محمود احمدی نژاد در لیست ناقضان حقوق بشری که اتحادیه اروپا در حال تهیه آن است دیده نمی شود و در عوض همه لیست از افراد نزدیک به آیت الله خامنه ای هستند. به گفته گنجی، احمدی نژاد به طور سری یک تیم از مشاورانش را برای گفت و گو با اتحادیه اروپا و آمریکا اعزام کرده است. برخی منابع هم گفته اند( مدعی شده اند) تیم احمدی نژاد تلاش می کند برای تهدید سیاستمداران مدارکی را از وزارت اطلاعات خارج کند.
فارین پالیسی در ادامه با اشاره به عزل مصلحی وزیر اطلاعات توسط رئیس جمهوری و سپس فرمان رهبر انقلاب برای ادامه کار وزیر اطلاعات مدعی شد: با وجود نامه نمایندگان مجلس به احمدی نژاد وی حاضر به پذیرش دستور بازگشت مصلحی نشد. وی چند روزی حاضر به برگزاری جلسه کابینه نشد و از حضور در میان عموم هم خودداری کرد. احمدی نژاد یا باید ادامه کار وزیر خود را بپذیرد و یا آنکه خود استعفا داده و برود. البته در صورت رفتن احمدی نژاد اگرچه ممکن است بی ثباتی سیاسی در ایران اتفاق بیفتد اما این اتفاقی نیست که حکومت ایران از پس آن بر نیاید.
این مجله آمریکایی در ادامه با تحلیل رفتار احمدی نژاد می نویسد: احمدی نژاد با هدف قرار دادن وزارت اطلاعات خود را برای انتخابات بعدی آماده می کند.