بازتابهای فرصت45
- مصاحبه با فرماندار
- ويژه نامه عيد
- اگر من شهردار بودم...
- و ...
مصاحبه با فرماندار
شماره قبل فرصت با 20 صفحه ویژه نامه نوروزی چاپ و توزیع شد. شماره ای که گرچه فشار زیادی را بر مجموعه همکاران فرصت وارد کرد ولی رضایت شهروندان را در پی داشت. در شماره قبل مصاحبه با صالحی فرماندار چاپ شد که البته چاپ این مصاحبه همزمان با رفتن فرماندار شد. همین موضوع باعث شد تا خیلیها بگویند «فرصت با هرکس مصاحبه می کند آن مسئول برکنار می شود.» یکی از شهروندان هم که در جریان مصاحبه ما با آیت ا... جوادی آملی بود به شوخی گفت: «با آیت ا... جوادی آملی مصاحبه نکنید» البته ایشان هم مصاحبه نکرد!
تعدادی زیادی از شهروندان هم از ما سوال کردند موقع مصاحبه می دانستید فرماندار رفتنی است یا نه؟»
فرصت: قرار بود این مصاحبه در دهه فجر برگزار شود که به دلیل تراکم کاری زمان آن به اسفند موکول شد. موقع مصاحبه هم ما در جریان این تغییر نبودیم، اما اینکه فرماندار در جریان بوده یا نه را نمی دانیم.
ويژه نامه عيد
با تلاش و همت بروبچه هاي فرصت و كار شبانه روزي، در كنار دوهفته نامه شماره 44 كه در 12 صفحه منتشر شد، يك ويژه نامه 20 صفحه اي هم منتشر كرديم براي عيد و تلاش نموديم تا خواندني و ماندني و پربار باشد. گزارشي ناگفته از آيت الله احمدي، گفتگو با جهانبخش سلطاني، خميني شهر 89، خميني شهر 40 سال بعد به زبان طنز و البته بياني صريح، گفتگو با شهردار 50 سال پيش خميني شهر، گفتگو با سعيد بيابانكي و... از بخش هاي اين ويژه نامه بود. اين ويژه نامه با استقبال همشهريان مواجه شد و البته بخش هايي از آن هم با انتقاد برخي افراد بخصوص سياسيون.
یکی از شهروندان به مصاحبه با جهانبخش سلطانی اشاره کرد و گفت: «در ایام عید وقتی این مصاحبه را می خواندم واقعاً لذت بردم. مصاحبه جالبی بود.»
یکی از شهروندان هم به مصاحبه با شهردار نیم قرن پیش خمینی شهر اشاره کرد و گفت: «به نظر من جالبترین مطلب ویژه نامه این سخنان این شهردار بود که از نیم قرن پیش شهرستان گفته بود. ولی به نظر من، باید وزن بیشتری به این مصاحبه می دادید و در جای بهتر می زدید.»
گزارش فرصت از دلدادگي اهالي يك روستاي كاشان به آيت الله احمدي امام جمعه فقيد خميني شهر و روايت حضور پربركت او در آن روستا براي اولين بار بود كه مطرح مي شد و با استقبال فراواني روبرو گرديد.
مطلب طنز خميني شهر 40 سال بعد هم كه به طرح برخي مشكلات شهرستان پرداخته بود مورد توجه زيادي قرار گرفت.
اگر من شهردار بودم...
گزارش « اگر من شهردار بودم...» بازتابهای زیادی داشت. یکی از شهروندان در این باره گفت: «این گزارش خیلی جای تامل دارد و خیلی حرفها می شود در موردش زد. این مدل گزارشها را ادامه بدهید. خیلی حقایق را نشان می دهد.»
یکی دیگر از شهروندان هم گفت: « این گزارش من را خیلی منقلب کرد. اینکه بچه ها به چه چیزهایی توجه می کنند. به نظر من اگر این بچه ها الان مدیر و رئیس بشوند بهتر از وقتی است که بزرگ شدند. چون الان هر چه می گویند نه برای بازیهای سیاسی است نه وعده سر خرمن می دهند و اگر می گویند کاری را انجام می دهیم، انجام می دهند ولی معلوم نیست چند سال دیگر چه بلایی سر این صداقت و معصومانه شان میآید.»
درباره روايات صفحه آخر
يكي از شهروندان هم گفت: اولاً روایاتی که در صفحه آخر نوشته می شوند حتی المقدور بهتر است هماهنگ با مناسبتها باشد و ثانیاً مربوط به موضوعات شهر و شهروندی باشد. مثلاً در شماره 43 باید روایتی راجع به درخت و درختکاری می نوشتید که در این زمینه هم روایات زیادی داریم.
وجدان درد
يكي ديگر از شهروندان هم چنين ابراز عقيده كرد: در مورد عکسنوشتی که برای قطع درختان خشک زده بودید باید بگویم که این درختان خشک نبوده و همه سالم بودند می خواستند با وجدان دردشان کنار بیایند گفته اند اینها خشک بوده!
وقتي فرصت به مسئله اي مي پردازد...
تأثير مطالب فرصت در حل مشكلات هم يكي از مواردي است كه تاكنون به دفعات از سوي همشهريان مطرح شده است. مدير يك مدرسه به فرصت گفت: در اطراف مدرسه مان مشكل ... داشتيم كه هر چه مي گفتيم رسيدگي نمي كردند اما وقتي در فرصت منعكس شد رسيدگي كردند. يك شهروند ديگر از محله [...] هم گفت: از فرصت به خاطر انعکاس مواد مخدر و وضعیتی که در محله ما بود تشکر می کنم. قبلاً هر چه نامه به این طرف و آن طرف می دادیم رسیدگی نمی شد ولی یک بار که فرصت این موضوع را رسانه ای کرد مسؤولین سریع تر اقدام کردند از فرصت تشکر می کنم.
حقيقت را بگوئيد
خبر و سرمقاله فرصت درباره تحولات در مديريت آموزش و پرورش هم بازتابهاي زيادي داشت. البته فرصت وارد جزئيات نشد و قضاوت نكرد اما به وقوع چنين مسائلي انتقاد نموديم. در اين باره، يكي از مديران مدارس گفت: یک مدیر بومی فعال داشتیم که برکنارش کردند. امید است فرصت مسائل پشت پرده تعویض مدیران را بیان کند و این طور نباشد که هر روز مدیران عوض شوند و خسارات آن به مردم وارد شود. چون عمر کوتاه مسؤولین در مسؤولیتشان به مصالح مردم ضرر می زند.
فرصت گفته است كار فرهنگي كنيد
يك شهروند بنام حاجيان هم ماجراي جالبي در مورد كار فرهنگي تعريف كرد: شما برای ترقه ها مطلب نوشتید و گفتید که باید کار فرهنگی کرد. ما به یک عروسی رفته بودیم و داماد خواست که یک کار فرهنگی بکند و شب عروسی به زیارت امامزاده سید محمد بروند ولی نگهبان آنجا در را باز نکرد و گفت دیروقت است و باید فردا صبح بیایید. من به نگهبان گفتم فرصت گفته است که کار فرهنگی بکنیم ولی انگار نگهبان به مسخره گرفته بود. عروس و داماد خیلی دلشان سوخته بود.
چرا دوشنبه ها؟
تغيير زمان انتشار فرصت از يكشنبه به دوشنبه ها از ابتداي سال 90 هم از مواردي بود كه باعث انتقاداتي شد. يكي از شهروندان بنام منصوریان گفت: ما دلمان به نشریه شما خوش بود که شما هم چاپتان عقب افتاد. به نظر من این کار اشتباه بود.
فرصت: در اين باره، ذكر اين نكته ضروري است كه تغيير روز انتشار از يكشنبه به دوشنبه تنها به دليل بروز برخي مشكلات پيش بيني نشده اي بود كه در اواخر سال قبل در امر چاپ پيش مي آمد و باعث تأخير در توزيع مي شد و اسباب شرمندگي ما را فراهم مي ساخت. لذا تاريخ انتشار را دوشنبه ها قرار داديم تا اگر مشكلي پيش آمد بدقول نشويم اما روند انتشار هيچ تفاوتي نكرده و در اغلب هفته ها، همان يكشنبه عصر يا شب مي توانيد فرصت را بخريد. اما اگر مي خواهيد صد در صد مطمئن به سوي كيوسك مطبوعاتي برويد دوشنبه ها – البته يك هفته در ميان - مراجعه كنيد.
نامه وارده از طرف انجمن نیکوتینی های گمنام
تيتر يك شماره 43 فرصت كه به نقل از نماينده شهرستان در مجلس به نقد برخي روش ها در مراكز ترك اعتياد از جمله 12 قدم پرداخته بود، همچنان با واكنش هايي مواجه مي شود.
در اين باره، نامه اي از سوي انجمن نیکوتینی های گمنام به دفتر نشريه ارسال شده است كه در آن آمده: برنامه بهبودی ما در این انجمن عملی و تجربی است و ما با در میان گذاشتن تجربه خود با یکدیگر بهبودی فردی خود را تداوم بخشیده و در جهت کمک به حل معضل اعتیاد نیکوتین و جبران خسارت از اجتماع قدم بر می داریم و تنها هدف این انجمن رساندن پیام به یک معتاد به نیکوتین در حال عذاب است. حال در پی صحبت های جناب آقای ابطحی نماینده محترم شهرستان درباره گروه های دوازده قدمی و چاپ آن در روزنامه بدینوسیله شفاف سازی می کنیم که این انجمن به هیچ سازمان، فرقه، نژاد و یا موجودیت سیاسی وابسته نیست. وارد هیچ گونه بحث و جدالی نمی شود و هیچ موضوعی را تأیید و یا رد نمی کند، نیکوتینی های گمنام هیچ کیش و عقیده ای را تحمیل نمی کنند و ما به تمام عقاید و باور های خود و دیگران احترام می گذاریم و در هر جلسه از اعضا درخواست می شود که از صحبت های سیاسی، مذهبی، پزشکی، روانشناسی و غیره جداً خودداری کنند. قدرت بهبودی هر یک از ما در رساندن پیام امید توسط یک معتاد به معتاد دیگر نهفته است. قدم های دوازده گانه جهت بهبودی شخصی و سنت های دوازده گانه برای بهبودی گروه و در کل انجمن است. همانند قدم ها سنت ها نیز از اصول معنوی خاص خود برخوردارند. و در کل هیچ یک از ما کامل نیستیم و بیمارانی هستیم که سعی در بهتر شدن و بهبودی بخشیدن به خود هستیم و ممکن است از اندک اعضا به این انجمن خطاهایی سر بزند که نمی شود آن را به پای همه نوشت.
فرصت: واكنش هاي صورت گرفته نشان مي دهد مسئله مراكز ترك اعتياد و نیکوتینی های گمنام و روش هاي آنها، موضوضع مهمي است كه نياز به بحث كارشناسي بيشتر دارد. از اين رو، در شماره هاي آتي، در اين باره بيشتر سخن خواهيم گفت و اين موضوع را با اهل فن و كارشناسان و موافقان و مخالفان اين امر به بحث خواهيم گذارد.