مواد غذایی طلایی
بدليل اهميت موضوع و نيز نقش تكرار در فرهنگ سازي اين بار دو ليست يكي تحت نام موا غذايي طلايي و ديگر مواد غذايي زيان آور را كه يكي از متخصصين تغذيه از ديدگاه خود تنظيم نموده و در كتاب خويش چاپ كرده است ، باشد كه سرلوحه براي تهيه و مصرف مواد غذايي گردد .
مواد غذايي طلايي
مواد غذايي پيشنهادي از طرف اينجانب جهت خريد و مصرف بيشتر به شرح زير مي باشند .
ماهي : به علت بالابودن ميزان پروتئين ، كلسيم ،يد و ويتامين D و اسيد چرب اشباع نشده امگا 3 .
روغن زيتون و كانولا ، به دليل دارا بودن اسيد چرب اشباع نشده و ويتامين E .
سبوس غلات : به صورت غلات سبوسدار به خصوص جو ، به دليل بالابودن ميزان فيبر ، ويتامين B ، منيزيم و پتاسيم .
جوانه غلات : به خصوص جو ، به دليل بالابودن ميزان پروتئين ، منيزيم ، پتاسيم ، ويتامين B و اسيد فوليك .
پنير و كشك : به دليل بالابودن ميزان پروتئين و كلسيم .
سفيده تخم مرغ : به دليل بالا بودن پروتئين كامل .
سويا ، به دليل پروئين بالا ، داشتن اسيد چرب اشباع نشده ، فيبر محلول در آب ، كلسيم و پتاسيم بالا .
عدس و لوبيا : به دليل بالابودن ميزان پروتئين ، آهن و كلسيم .
بادام زميني و گردو : به دليل بالابودن ميزان پروتئين و داشتن اسيد چرب اشباع نشده .
كاكائو : به دليل بالا بودن پتاسيم و منيزيم .
جعفري : به دليل بالا بودن ميزان ويتامين C ، آهن ، كلسيم ، ويتامين A و پتاسيم .
مواد غذايي زيان آور
در مقابل ، مواد غذايي زيان آور جهت خريد و مصرف به شرح زير مي باشند ( به ويژه جهت جلوگيري از بازگشت چاقي )
- · گوشت گوسفند ( به خصوص به شكل چرخ كرده ، كباب كوبيده و همبرگر )
- · پيتزا ، اسنك ، سوسيس و كالباس .
- · دنبه و پوست مرغ .
- · انواع روغن جامد .
- · كله و پاچه ، دل و قلوه ، سيراب و شيردان .
- · ته ديگ .
- · انواع شيريني تر و خامه اي .
- · انواع پلمبير ، ژله وكرم
- · انواع نوشابه ، سانديس ، كمپوت و شربت .
- · انواع تنقلات نظير پفك ، چيپس و غيره .
تذكر : از مصرف بيش از حد ميگو ، زرده تخم مرغ ، بستني ، كره ، خامه و سرشير نيز خود داري كنيد .
زنگ خطر : غذاهاي چرب و غذاهاي شيرين اغلب خوشمزه اند ، به اين نكته توجه داشته باشد كه اين مواد غالباً زيان آورند ، پس قبل از اقدام به انتخاب ، خريد و مصرف آنها زنگ خطر آنها را بشنويد .
دونكته اساسي :
1- با مزه شور و شيرين ، با احتياط برخورد كنيد . ساير مزه ها چندان مشكلي ندارند .
2- در ايران مهم ترين عامل ابتلا به چاقي بي رويه برنج است . برنج غذاي رايج و مورد دلخواه اكثر مردم محسوب مي شود كه از كربو هيدرات بالا و پروتئين بسيار كمي برخوردار است و مصرف آن باعث افزايش وزن مي شود . پس سعي در كاهش مصرف آن داشته باشيد .