هشدارهای مسوولان بهداشتی به روزه داران

ارسال در بهداشت

ممنوعیت عرضه آش و حلیم در سوپری ها، بقالی ها، خواربارفروشی ها، ساندویچی ها و واحدهای غیر مجاز
بر اساس سنت دیرینه و فرهنگ افزایش مصرف آش و حلیم در ماه مبارک رمضان، شاهد آن هستیم که در این ایام برخی از واحدهای صنفی بقالی، سوپری، خواربارفروشی، ساندویچی و ... اقدام به فروش آش و حلیم می نمایند. اقدام مذکور هم تداخل صنفی محسوب شده که بر اساس قوانین مربوطه در نظام صنفی، تخلف بوده و از طرفی واحدهای مذکور به دلیل نداشتن شرایط و تجهیزات و ابزار کار و محیط فیزیکی لازم با فروش آش و حلیم ممکن است سبب به خطر انداختن سلامت شهروندان گردند. مهندس محمدی مسوول واحد بهداشت محیط شبکه در این راستا افزود: بسیاری از این واحدها که خود تولید کننده آش و حلیم نیستند محصولات مذکور را از واحدهای صنفی دیگر خریداری می نمایند که ممکن است حمل و نقل آنها به صورت غیر بهداشتی و از طرفی تجهیزات لازم را جهت نگهداری دمای مناسب (بالاتر از ۶۵ درجه ی سانتی گراد) نداشته باشند که خود سبب فساد میکروبی غذا شود و به علاوه در صورت عدم فروش آن مجبور هستند غذای باقیمانده را تا افطار فردا در شرایط نا مطلوب نگهداری و سبب مسمومیت میکروبی مصرف کنندگان شود. وی ادامه داد: بازرسین بهداشت محیط شبکه در طول ماه مبارک رمضان با انجام گشت های صبح، عصر و شب نسبت به کنترل و بازرسی بهداشتی مراکز عرضه مواد غذایی اقدام و در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی متخلفین به مقامات قضایی معرفی و در صورت داشتن نواقص بحرانی محل کسب آنها تعطیل خواهد گردید و تلفن رایگان کشوری ۱۴۹۰ آماده ی دریافت شکایات مردمی در این خصوص می باشد.

 

ممنوعیت عرضه زولبیا و بامیه در خواربارفروشی ها، بقالی ها و سوپری ها
با عنایت به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و لزوم رعایت نکات و توصیه های بهداشتی در مواد غذایی ویژه ی این ماه ، مهندس محمدی مسئول بهداشت محیط شبکه اعلام نموده بر اساس هماهنگی های به عمل آمده با اتحادیه های صنفی مربوطه و به منظور کنترل و نظارت در پخت و توزیع آنها، عرضه و فروش زولبیا و بامیه، گوشفیل و باقلوا در خواربارفروشی ها، بقالی ها و سوپری ها ممنوع بوده و در صورت مشاهده متخلفین برابر مقررات به مقامات قضایی معرفی خواهند گردید. نامبرده در ادامه افزود: تجارب قبلی و بررسی های انجام شده نشان می دهد که بسیاری از مواد غذایی که به صورت فله ای و یا بدون داشتن مشخصات تولید کننده (به ویژه کیک و شیرینی) در واحدهای مذکور به فروش می رسد اغلب در کارگاه های زیرزمینی و مخفی در خارج از شهرستان تولید و توسط وانت های دوره گرد بین این مغازه ها توزیع می گردد. لذا از کلیه شهروندان درخواست نمود که از خرید هر گونه مواد غذایی از فروشندگان دوره گرد و واحدهایی که رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط کار، ابزار و وسایل کار را نمی نمایند خودداری کنند و در صورت مشاهده ی هر گونه تخلف بهداشتی مراتب را به تلفن رایگان کشوری ۱۴۹۰اطلاع دهند.