ترفندهایی برای جلوگیری از کپک زدن موادغذایی
کپکâها انواع مختلفی دارند که میâتواند مشکلات جدی برای سلامت بدن ایجاد کنند.
به گزارش فرصت آنلاین مرتضی صفوی، متخصص تغذیه ودانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: کپکâها انواع مختلفی دارند که میâتواند مشکلات جدی برای سلامت ایجاد کنند، از جمله آلرژی و در رابطه با بعضی از اورگامâها مثل پوست، چشم باعث ناراحتی میâشود.
وی ادامه داد: علت کپکâ زدن مواد غذایی به نوع نگهداری آن بستگی دارد مانند: نگهداری پنیر باید برای برش پنیر از چاقوی تمیز استفاده کنیم و داخل آب جوشیده بگذاریم البته وقتی آب سرد شد در داخل ظروف پلاستیکی بگذاریم و اگر میâخواهید پنیر را خوشمزه کنید نمک اضافه کنید در غیر این صورت در ظرف را بسته و در یخچال نگهداری شود.
صفوی بیان کرد: برای موادی مثل آبغوره و سرکه باید در ظرف نگهداری کرد که فضای خالی نباشد و در آن را محکم ببندیم که مواد داخل آن نرود.
وی ادامه داد: افرادی که رب گوجهâفرنگی درست میâکنند باید در داخل ظروف رب یک لایه خیلی نازک از روغن بپوشانند تا هوا وارد آن نشود.در رابطه با میوهâها هم سعی کنیم که یکپارچه تمیز و خشک در داخل یخچال پهن کنیم و بعد میوهâها را رویش قرار دهیم که پارچه باعث میâشود رطوبت از میوهâ گرفته شود و حتی باید توجه داشت که میوهâهای رسیده و نرسیده را کنار هم قرار ندهیم.
صفوی، اظهار کرد: برای مرباها باید از قاشق چوبی استفاده کرد و باید به صورت سرد به این منظورکه دمای مربا یکسان شود قرار داد تا کپک نزند و در پایان توصیه کرد که افراد باید توجه کنند که مواد غذایی را در حد نیاز بخرند