بدلیل کمبود بودجه، طرحهای عمرانی شهر قفل شده است
جلسه شورای شهر و سعید ذاکر اصفهانی به منظور بررسی مشکلات شهرستان، هفته گذشته مدیر کل جدید شهری و امور روستایی استانداری اصفهان در دیداری یک روزه از خمینی شهر، با مدیران، شهرداران و اعضای شورای شهر خمینی شهر دیدار نمود و نشست مشترکی برگزار شد.
در این نشست، شهردار خمینی شهر با اشاره به اینکه شهرداری از سال 86 اقدامات خود را در سه رده کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برنامه ریزی کرده است افزود: در برنامه کوتاه مدت، فقط در موضوع آسفالت و لکه گیری معابر و کوچه ها در سالهای 84، 85 و 86 مبلغ 7/3 میلیارد تومان انجام شد و با توجه به افزایش قیمت قیر، در سال 87 نزدیک به 5/3 میلیارد تومان آسفالت ریزی توسط شهرداری صورت گرفت و در سالهای 88 و 89 تقریباً بین 5/1 تا 2 میلیارد فقط برای آسفالت هزینه نمودیم اما با این وجود کمبودهای زیادی در سطح شهر داریم.
مهندس پورکاظم افزود: این امر در حالی است که به دلیل معایب زیربنایی و مشکلات زیرساختی، برخی ادارات شهرستان در سال گذشته جهت اصلاح و انجام خطوط زیرزمینی خود، مقادیری از آسفالتهای تازه ریخته شده را تخریب کردند.
شهردار خمینی شهر از دیگر برنامه های کوتاه مدت شهرداری را ارتقای سطح جمع آوری زباله، حفظ فضای سبز پارکها و سطح شهر، ساماندهی ترافیک شهری، نصب تابلو و علائم راهنمایی و رانندگی و مکانیزه نمودن جمع آوری پسماند زباله عنوان کرد و در همین رابطه افزود: پیش بینی می کنیم تا اواسط سال آینده کلیه مراحل جمع آوری پسماند در سطح شهر مکانیزه شود.
مهندس پورکاظم در ادامه به توسعه فضای سبز اشاره کرد و گفت: به طور متوسط در این 3 سال هر ساله 10 هکتار توسعه فضای سبز داشته ایم و با نصب یک سری از آبنماها زیبایی شهر را افزایش داده ایم. وی افزود: از سال 86 پیادهروسازی و تکمیل رینگ مرکزی شهر آغاز شد و در حال حاضر فاز دوم این پروژه در حال اجراست. شهردار با اشاره به ظرفیت نیروی انسانی شهرداری گفت: با کسب مجوزهای لازم، 26 نیروی تحصیل کرده از سال 86 تاکنون مشغول به کار شده اند و در حالیکه طی سالهای 86 تا 89 حدود 16 نفر کارمند و 40 نفر کارگر بازنشسته داشته ایم به دلیل عدم صدور مجوز، نتوانسته ایم نیروی مورد نیاز و جایگزین این تعداد را جدید نمائیم و لذا سعی کرده ایم با توجه به بخش خصوصی بیشتر امور را با همکاری بخش خصوصی انجام دهیم.
وی در ادامه به افزایش بودجه شهرداری اشاره کرد و گفت: در سال 87 بودجه ما حدود 5/12 میلیارد تومان بوده که در سال 88 به 18 میلیارد تومان رسید و در سالجاری تاکنون به روایتی حدود 11 میلیارد تومان وصولی داشته ایم که به روایتی دیگر با کسر تهاتر انجام شده بودجه امسال ما حدود 3/9 میلیارد تومان وصولی داشته است. با این محاسبه 45 درصد کاهش بودجه داریم.
شهردار: با محاسبه کامل از وضعیت ساخت و ساز ادارات دولتی و دانشگاه صنعتی، از طرق کمیسیون ماده 77، طلب شهرداری بیش از 38 میلیارد تومان برآورد شده است که در سال 88 و 89 بابت این امر هنوز هیچ مبلغی وصول نکرده ایم ولی شهداری و نماینده مردم در مجلس پیگیر موضوع هستند.
وی در ادامه گفت: در نگاه بلند مدت، ایجاد درآمد پایدار برای شهر را در نظر داشته ایم و در همین راستا با اجرای یک طرح مطالعاتی، آلایندگی و عوارض زیست محیطی پالایشگاه اصفهان را بر روی شهر خمینی شهر بررسی نمودیم.
شهردار افزود: همچنین با محاسبه کامل از وضعیت ساخت و ساز ادارات دولتی و دانشگاه صنعتی، از طریق کمیسیون ماده 77، طلب شهرداری بیش از 38 میلیارد تومان برآورد شده است که در سال 88 و 89 بابت این امر هنوز هیچ مبلغی وصول نکردهایم و با پیگیریهای شخص نماینده مردم در مجلس و با جدیت پیگیر این موضوع و دریافت وصول بخش اول این طلب هستیم.
وی به نوسازی ناوگان اتوبوسرانی اشاره کرد و گفت: دراین مدت 36 دستگاه اتوبوس جدید کولردار به ناوگان حمل و نقل شهری خمینی شهر اضافه شده است و با تأمین اعتبار مورد نیاز درصددیم تعدادی دیگر به مجموعه ناوگان شهری اضافه کنیم.
وی از دیگر اقدامات را مکانیزه نمودن سیستم شهرسازی 4 منطقه شهرداری خواند و افزود: اتوماسیون اداری و رایانهای ما کامل انجام شده و فقط سازمانهای وابسته باقی ماندهاند.
مهندس پورکاظم در بخش دیگری از سخنان خود، به مرمت آثار تاریخی از جمله منازل خانه سرتیپ و مجیر توسط شهرداری اشاره کرد و گفت: با آزادسازی اراضی اطراف برج کبوترخانه پارک دستگرد، این اثر تاریخی احیا گردید و در حال استفاده است. در این رابطه دو طرح عصارخانه و چشمه لادر و آسفالت جاده این منطقه گردشگری را در دستور کار داشته ایم.
شهردار درباره احیای بافت فرسوده هم گفت: محدوده این طرح در سال 86 حدود 104 هکتار بود که با پیگیری و تلاشی که شد این محدوده حدود 426 هکتار توسعه یافت و با اجرای طرحهای مطالعاتی در این بخش و با محوریت شرکت مهربین، در حال حاضر دامنه این طرح به 606 هکتار توسعه یافته و برای کلیه متقاضیان امکان اعطای تخفیف 5 درصد وجود دارد و با مساعدتهایی که داشتیم یک بسته پیشنهادی جدید توسط مهربین با مصوبه شورای شهر اجرا خواهد شد.
وی در انتها با بیان اینکه از 770 نفر نیروی انسانی کارمندی و کارگری شهرداری، با نگاه خوشبینانه 50 درصد فعال می باشند و بالا بردن سطح مدارک و بازدهی و توانایی نیروی انسانی و بازسازی این بدنه سازمانی نیاز امروز است، از مدیر کل شهر و روستای استانداری اصفهان خواست حل مشکل کمبود نیروی انسانی کارشناس و با تجربه شهرداری را مورد توجه قرار دهد.
وی با اشاره به تبعات مالی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها برای شهرداری خواستار حمایت دولت از شهرداریها جهت انجام وظایف خدماتی این نهادها شد. پورکاظم در پایان سخنان خود به بالا رفتن قیمت قیر و گازوئیل مصرفی کارخانه آسفالت سازی اشاره کرد و افزود: این افزایش قیمت باعث شده تا قیمت تمام شده هر تن آسفالت که توسط شهرداری خریداری می شود افزایش یابد و اجرای کار را مشکل نموده است و این فشار برای شهرهایی مثل خمینی شهر که توانایی لازم ندارند غیر قابل تحمل است و باید مسؤولین استان و کشور به صورت حمایتی و ویژه توجه نمایند.
در ادامه اين جلسه، مدیر کل امور شهری و روستایی استانداری اصفهان ابراز امیدواری کرد با ابلاغ مجوز آزمون استخدامی در آینده و جذب نیروی متخصص و جوان، مشکل تعدادي از شهرداریهای استان در کمبود نیروی انسانی حل شود. سعید ذاکر اصفهانی در خصوص عوارض 5/1 درصدي آلایندگی گفت: جلسات متعددی با مسؤولین استان و شهرداری شاهین شهر و سازمان دارایی داشتیم و با پیگیری استاندار اصفهان و موافقت شهرداری و شورای شهر شاهین شهر درصد قابل توجهی عوارض به شهرهای اطراف اختصاص می یابد که خمینی شهر از آن مبلغ بدون بهره نخواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به سابقه تاریخی و فاصله نزدیک خمینی شهر به شهر اصفهان گفت: خمینی شهر ظرفیت خیلی خوبی در بخش احداث کمپینگ مسافرین خارجی و داخلی را داراست و نزدیکترین شهر به مرکز استان است و این قابلیت را دارد كه بعنوان استراحتگاه مسافرین در نظر گرفته شود و با مشارکت و همکاری سازمان میراث فرهنگی استان این آمادگی در مسؤولین استان جهت حمایت این امر وجود دارد.
در ادامه، مهندس عشقی معاون اداری مالی شهرداری خمینی شهر در سخناني با اشاره به عمر 100 ساله شهرداریها تصريح كرد: شهرداریها بیشترین خدمات شهری را به مردم ارائه میدهند اما با مشکل جدی مالی روبرو هستند.
معاون اداری مالی شهرداری در ادامه تصریح کرد: بودجه مصوب شهرداری خمینی شهر در سال جاری 5/22 میلیون تومان می باشد و طبق برنامه مصوب 9 ماهه ميبایست حدود 8/16 میلیارد تومان جذب درآمد می کردیم ولی به دلیل مشکلاتی که داشتیم تنها 5/11 میلیارد تومان جذب شد که از این مقدار حدود 5/1 میلیارد تومان وصولی درآمد پایدار بوده است.
عشقی افزود: بر اين اساس، امسال حدود 34 درصد مطابق 8/5 میلیارد تومان کاهش درآمد داریم و در حدود 5 میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران روي دست شهرداري مانده است.
معاون اداری مالی شهر در ادامه به دو راهکار اساسی جبران مشکلات شهرداری اشاره نمود و گفت: پیگیری وصول 38 میلیارد تومان کمیسیون ماده 77 و 100 شهرداری و پرداخت بدهی ادارات و ارگانهای دولتی مخصوصاً دانشگاه صنعتی که وصول آنها گره گشای بخشي از مشكلات شهرداری خمینی شهر خواهد بود ولی متأسفانه هیچگونه پرداختی در این خصوص انجام نشده است. اختصاص عوارض آلایندگی پالایشگاه اصفهان به خمينيشهر دومين راهكار ارائه شده از سوي عشقي براي حل مشكلات مالي شهرداري بود.
وی در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: شهرداری خمینی شهر با 4 منطقه و 4 سازمان وابسته و با 770 نیروی انسانی كه 197 نفر آنها كارمند هستند فعاليت ميكند و یکی از مشکلات مهم شهرداری کمبود نیروی انسانی است.
در ادامه این جلسه دکتر حسین غفوری از اعضای شورای شهر خمینی شهر گفت: تمام مباحث و مشکلات شهرداری به نوعی به کسب درآمد مرتبط میباشد و کلید حل معضلات شهرداریها به درآمد مربوط است اما آنچه به عهده و وظیفه دستگاههایی همچون دفتر امور شهری و روستایی استانداری است برقراری عدالت در کسب درآمدهاست چرا كه توزیع عادلانه و جهت دادن به سمت و سوی شهرهای نیازمند ضروری و حیاتی است. دكتر غفوري با بيان اينكه شهرهای کوچک و کم درآمد نسبت به کلانشهرهای کشور از قانون خودكفايي شهرداريها زيان زيادي ديدهاند تصريح كرد: نگاه مسؤولین به توزیع درآمدهای استانی براي همه شهرهای با درآمد و بدون درآمد بايد عادلانه باشد.
در ادامه اين جلسه، سید امیر صهری رئیس شورای شهر خمینی شهر هم گفت: یکی از معضلات مهم خمینی شهر موضوع اسکان 70 هزار مهاجر از اقشار مختلف ضعیف و محروم از شهر و استانهای همجوار است. وی افزود: با توجه به وضعیت مالی این قشر حتی قادر به پرداخت عوارضات قانونی شهر نیستند. وی از مدیر کل شهر و روستا استانداري خواست در صورتی که بودجه و اعتباری اختصاصی براي اسکان و ساماندهی این اقشار وجود دارد به خمینی شهر اختصاص یابد.
صهری با اشاره به وسعت بافت فرسوده خمینی شهر گفت: ما نزدیک به 600 هکتار بافت فرسوده در خمینی شهر داریم و بیشتر ساکنین آن را افراد محروم تشکیل می دهند که در صورت اختصاص بودجه این بافت فرسوده قابلیت احیا و بازسازی دارد.
وی با اشاره به مشکلات مالی شهرداری خمینی شهر گفت: به دلیل کمبود اعتبارات و بودجه عمرانی بیشتر طرحهای مهم عمرانی شهر قفل شده است و نیاز به کمک و مساعدت استان است چرا كه شهرداری و سازمانهای وابسته حتي در پرداخت حقوق پرسنل خود هم با مشکل روبرو هستند.
وی به مشکلات شهرداری با سازمان مسکن و شهرسازی اشاره نمود و گفت: واگذاری زمینهای وعده داده شده توسط این سازمان مدت زیادی است در بلاتکلیفی به سر می برد.
صهری افزود: مقايسه شهرک منظریه به عنوان یک شهرک جدید با شهرکهای بهارستان و سپاهان شهر اصفهان که در یک زمان با هم احداث شده تفاوت فاحش در ارائه خدمات بين آنها را بروشني نشان ميدهد.