موردی از ابتلا به تب كريمه كنگو گزارش نشده است

ارسال در در شهر



مدير كل دامپزشكي اصفهان گفت : كشتار دام خارج از كشتارگاه بدون رعايت اصول بهداشتي عامل مهمي در ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو است، اين در حالي است كه هنوز هم تعداد زيادي از ذبح‌ها خارج از كشتارگاه انجام مي‌شود و براي اين كار نيازمند فرهنگ‌سازي هستيم.
به گزارش فرصت آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، شهرام موحدي مدير كل دامپزشكي اصفهان در گفتگو با اصحاب رسانه با بيان اينكه يكي از مهمترين مسائلي كه ذهن بسياري از مردم را اين روزها به خود مشغول ساخته تب خونريزي دهنده كونگو است، افزود: امكان ريشه كني اين بيماري به هيچ عنوان وجود ندارد، و عامل اين بيماري كنه‌ها هستند كه با افزايش دما و افزايش تعداد كنه‌ها ميزان انتقال اين بيماري در بين دام‌ها به مراتب افزايش مي‌يابد.

مديركل دامپزشكي اصفهان بيان داشت: كنه‌ها با گزش دام بيمار به تب كريمه كنگو به اين بيماري آلوده شده و به عنوان مخزن اين بيماري تلقي مي‌شوند كه در نهايت اين بيماري را به دام‌هاي ديگر نيز انتقال مي‌دهند.

وي با بيان اينكه تب كريمه كنگو هيچ‌گونه علايمي در دام‌ها ندارد، خاطرنشان كرد: تب خفيف و در برخي موارد سقط جنين از علائم این بیماری در دام ها است، انتقال اين بيماري به انسان موجب ايجاد تب و در نهايت خونريزي‌هاي كشنده مي‌شود.
موحدي گروه‌هاي در معرض خطر را كاركنان كشتارگاه‌ها، قصابان، دامداران وساكنان روستاها، عشاير و كارمندان دامپزشكي عنوان كرد و ادامه داد: اين بيماري در انسان بسيار كشنده است موجب خونريزي گسترده در بدن فرد مبتلا مي شود.
وي با اشاره به اينكه تاكنون در استان اصفهان هيچ‌گونه گزارش از ابتلای انساني وجود نداشته است، بيان داشت: اداره دامپزشكي اصفهان با همكاري مراجع مربوطه به ويژه علوم پزشكي اصفهان اقدامات مناسبي را براي آگاه سازي مردم و مبارزه با اين بيماري انجام داده است.
مدير كل دامپزشكي اصفهان ادامه داد: سم‌پاشي يكي از اقدامات اساسي اداره دامپزشكي براي مبارزه با تب كريمه كنگو است

موحدي با اشاره به برگزاري كلاس‌هاي آموزشي مختلف در حوزه تب كريمه كونگو، گفت: اين كلاس‌ها با تمام اصنافي كه به نحوي با دام زنده و يا محل كشتار دام و عرضه آن ارتباط داشتند برگزار شد .وي بهترين راه براي مبارزه با اين بيماري را آموزش به مردم و صنوف مختلف دانست و تصريح كرد: مردم بايد بدانند كشتار دام در خارج از كشتارگاه ممنوع است، از خريد گوشت بدون مهر دامپزشكي جلوگيري كنند، گوشت خريداري شده را به مدت 24 ساعت در يخچال در دماي صفر تا 4 درجه نگهداري كنند و بعد از آن به مصرف برسانند، از مصرف جگر خام خودداري شود و اگر جگر خريداري مي‌شود به مدت 48 ساعت در يخچال نگهداري شود.

مدير كل دامپزشكي اصفهان افزود: تلاش شود در زمان خرد كردن گوشت از دستكش استفاده شود، تلاش شود تا مانع تماس كودكان و دامداران با كنه‌ها شود، در زمان استراحت در كوهستان از وسايل ايمني مانند پشه بند و يا حشره‌كش‌هاي ويژه استفاده شود.

وي در مورد علت ارجح بودن نگهداري گوشت در يخچال نسبت به فريزر، گفت: نگهداري 48 ساعته گوشت در يخچال نسبت به فريزرموجب فرآيند جمود نعشي شده كه در آن اسيديته و PH آن به ميزان زيادي پايين آمده و همين عمل موجب از بين رفتن ويروس مي‌شود.

موحدي با اشاره به انجام طرح يكساله با عنوان" پيش‌سرد لاشه‌ها" در كشتارگاه‌هاي اصفهان، بيان داشت: اين طرح اكنون در بسياري از كشتارگاه‌هاي خصوصي رخ داده است اما برخي از كشتارگاه‌هاي وابسته به شهرداري كه بيشترين حجم كشتارگاه‌ها را به خود اختصاص داده است نياز به تعامل بيشتر با شهرداري‌ها براي راه‌اندازي آن دارد.

وي با اشاره به كشتارگاه‌هاي صنعتي و نيمه صنعتي كه در شهرداري دور قرار دارند، گفت: به علت نبود طرح " پيش‌سرد لاشه‌ها" در اين شهرها، كشتار در بعد از ظهرها انجام گرفته و دام ذبح شده تا فرداي آن روز در يخچال نگهداري شده تا آماده توزيع شود.