موردی از ابتلا به تب كريمه كنگو گزارش نشده است
مدير كل دامپزشكي اصفهان گفت : كشتار دام خارج از كشتارگاه بدون رعايت اصول بهداشتي عامل مهمي در ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو است، اين در حالي است كه هنوز هم تعداد زيادي از ذبحâها خارج از كشتارگاه انجام ميâشود و براي اين كار نيازمند فرهنگâسازي هستيم.
به گزارش فرصت آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، شهرام موحدي مدير كل دامپزشكي اصفهان در گفتگو با اصحاب رسانه با بيان اينكه يكي از مهمترين مسائلي كه ذهن بسياري از مردم را اين روزها به خود مشغول ساخته تب خونريزي دهنده كونگو است، افزود: امكان ريشه كني اين بيماري به هيچ عنوان وجود ندارد، و عامل اين بيماري كنهâها هستند كه با افزايش دما و افزايش تعداد كنهâها ميزان انتقال اين بيماري در بين دامâها به مراتب افزايش ميâيابد.
مديركل دامپزشكي اصفهان بيان داشت: كنهâها با گزش دام بيمار به تب كريمه كنگو به اين بيماري آلوده شده و به عنوان مخزن اين بيماري تلقي ميâشوند كه در نهايت اين بيماري را به دامâهاي ديگر نيز انتقال ميâدهند.
وي با بيان اينكه تب كريمه كنگو هيچâگونه علايمي در دامâها ندارد، خاطرنشان كرد: تب خفيف و در برخي موارد سقط جنين از علائم این بیماری در دام ها است، انتقال اين بيماري به انسان موجب ايجاد تب و در نهايت خونريزيâهاي كشنده ميâشود.
موحدي گروهâهاي در معرض خطر را كاركنان كشتارگاهâها، قصابان، دامداران وساكنان روستاها، عشاير و كارمندان دامپزشكي عنوان كرد و ادامه داد: اين بيماري در انسان بسيار كشنده است موجب خونريزي گسترده در بدن فرد مبتلا مي شود.
وي با اشاره به اينكه تاكنون در استان اصفهان هيچâگونه گزارش از ابتلای انساني وجود نداشته است، بيان داشت: اداره دامپزشكي اصفهان با همكاري مراجع مربوطه به ويژه علوم پزشكي اصفهان اقدامات مناسبي را براي آگاه سازي مردم و مبارزه با اين بيماري انجام داده است.
مدير كل دامپزشكي اصفهان ادامه داد: سمâپاشي يكي از اقدامات اساسي اداره دامپزشكي براي مبارزه با تب كريمه كنگو است
موحدي با اشاره به برگزاري كلاسâهاي آموزشي مختلف در حوزه تب كريمه كونگو، گفت: اين كلاسâها با تمام اصنافي كه به نحوي با دام زنده و يا محل كشتار دام و عرضه آن ارتباط داشتند برگزار شد .وي بهترين راه براي مبارزه با اين بيماري را آموزش به مردم و صنوف مختلف دانست و تصريح كرد: مردم بايد بدانند كشتار دام در خارج از كشتارگاه ممنوع است، از خريد گوشت بدون مهر دامپزشكي جلوگيري كنند، گوشت خريداري شده را به مدت 24 ساعت در يخچال در دماي صفر تا 4 درجه نگهداري كنند و بعد از آن به مصرف برسانند، از مصرف جگر خام خودداري شود و اگر جگر خريداري ميâشود به مدت 48 ساعت در يخچال نگهداري شود.
مدير كل دامپزشكي اصفهان افزود: تلاش شود در زمان خرد كردن گوشت از دستكش استفاده شود، تلاش شود تا مانع تماس كودكان و دامداران با كنهâها شود، در زمان استراحت در كوهستان از وسايل ايمني مانند پشه بند و يا حشرهâكشâهاي ويژه استفاده شود.
وي در مورد علت ارجح بودن نگهداري گوشت در يخچال نسبت به فريزر، گفت: نگهداري 48 ساعته گوشت در يخچال نسبت به فريزرموجب فرآيند جمود نعشي شده كه در آن اسيديته و PH آن به ميزان زيادي پايين آمده و همين عمل موجب از بين رفتن ويروس ميâشود.
موحدي با اشاره به انجام طرح يكساله با عنوان" پيشâسرد لاشهâها" در كشتارگاهâهاي اصفهان، بيان داشت: اين طرح اكنون در بسياري از كشتارگاهâهاي خصوصي رخ داده است اما برخي از كشتارگاهâهاي وابسته به شهرداري كه بيشترين حجم كشتارگاهâها را به خود اختصاص داده است نياز به تعامل بيشتر با شهرداريâها براي راهâاندازي آن دارد.
وي با اشاره به كشتارگاهâهاي صنعتي و نيمه صنعتي كه در شهرداري دور قرار دارند، گفت: به علت نبود طرح " پيشâسرد لاشهâها" در اين شهرها، كشتار در بعد از ظهرها انجام گرفته و دام ذبح شده تا فرداي آن روز در يخچال نگهداري شده تا آماده توزيع شود.