صادرات فرش شهرستان متوقف شده است

ارسال در در شهر

به گزارش فرصت نعمت الله رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت بازار تولید و عرضه این کالا اظهار داشت: حدود یکسال از روی کار آمدن دولت فعلی می گذرد اما همچنان بازار فرش دستباف در استان در حال رکود است.

وی با انتقاد از افزایش 10 درصدی نرخ مواد اولیه، افزود: اجناسی همانند ابریشم،کرک و... که وارداتی است و به قیمت آن به تغییرات دلار بستگی دارد بیشتر دچار این افزایش قیمتها می شوند.

این کارشناس فرش دستباف در ادامه با بیان اینکه فرش این شهرستان هموار صادراتی بوده است،گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات متعدد تجاری، صدور این کالا به بازار های اروپا به صفر رسیده است.

رضایی تاکید کرد: مسئولان دولتی باید از یک سو بازار را به نحوی تنظیم کنند که فرش بافان مجبور به ارزان فروشی کالای خود نشود و از طرفی دیگر  آموزش بازاریابی های نوین و همچنین حفظ نقشه های قالی بافی به تعاونی های مربوطه را در دستور کار خود قرار دهند.

تسهیلات مصوب بانکی قطع شده است

وی درباره اعطای تسهیلات بانکی به فعالان این حرفه تصریح کرد: در سال 1391 وعده پرداخت وام های پنج تا شش میلیونی به 57 نفر از قالیبافان شهرستان داده شد اما در سال گذشته (1392) رقمی دریافت نکرده ایم.

فقط دارنده دار قالی خانگی بیمه می شود

مدیر عامل شرکت تعاونی فرش دستباف شهرستان درباره وضعیت بیمه قالیبافان اظهار داشت: در حال حاضر فقط صاحب و به عبارتی استادکار قالی خانگی بیمه شده و دیگر همچون سابق کارگران و شاگردان وی تحت پوشش قرار نمی گیرند.

 رضایی با یادآوری اینکه کارگران در محیط های کارگاهی مطابق شرایط قانونی بیمه می شوند، افزود: البته منکر آن نیستیم که عمل این اداره برای جلوگیری از سوءاستفاده و سودجویی عده ای که اصلا در این شغل نیستند انجام می شود.

وی از جمعیت 57 هزار نفر قالیباف در کل استان اصفهان خبر داد و گفت: حدود 9 هزار نفر در خمینی شهر و شهر های حومه آن همانند درچه و کوشک به این شغل مشغول هستند.

این کارشناس فرش دستباف یادآور شد: محلات اندان، هرستان و آدریان بیشتر فرشبافی در خمینی شهر را به خود اختصاص داده اند و این در حالی است که حجم قابل توجهی از تولیدات این شهرستان در منطقه درچه انجام می شود.