خمینی شهری ها در اهدای خون نمونه اند
رئیس سازمان انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه خمینی شهر در مسئله اهدای خون از شهرهای نمونه است گفت: خمینی شهر در این امر جایگاه خوبی دارد و یکی از شهرهای مستعد استان و دارای شرایط مطلوب خونگیری است.
حریری در گفتگوی اختصاصی با فرصت با اشاره به اهدای حجم بالای خون در خمینی شهر بخصوص در روز عاشورا افزود: در سالهای گذشته، با توجه به امکانات موجود و با کمک نیروهای داوطلب و هماهنگی با استانهای دیگر که نیاز به خون داشتند، خون اهدایی از خمینی شهر به نقاط دیگر کشور از جمله استانهای هرمزگان، مازندران و خوزستان انتقال می یافت و مصرف می شد. وی افزود: ما در برنامه آینده خود برای خمینی شهر، در طول سال نیز خونگیری داریم و لذا باید در این مسئله فرهنگسازی کنیم تا مجبور نباشیم به همه متقاضیان طی دو روز خدمت رسانی کنیم. مدیر کل سازمان انتقال خون استان در ادامه گفت: در ایام محرم، مورد اعتراض شهرهای دیگر استان به خاطر اجرای طرح خونگیری در خمینی شهر قرار می گیریم و آنها نیز از ما درخواست اجرای این طرح را در این ایام دارن و این امر، نشان دهنده نیاز به یک برنامه جامع خونگیری در کل استان در طول سال می باشد.
وی افزود: 3 سال قبل طی یک استفتاء از مراجع عظام تقلید پرسیدیم که مردم می خواهند در یک روز خاص نذر اهدای خون داشته باشند و آیا این نذر می تواند در طول سال انجام دهند که همه مراجع به اتفاق در جواب گفتند یک عزادار و یک اهداکننده می تواند نذر خود را در طول سال اجرا نماید و لذا این امر، باعث از بین رفتن نگرانی مردم در نذر خود شد.
حریری در بخش دیگری از گفتگو با فرصت ادامه داد: تبلیغات نادرستی صورت گرفته مبنی بر اینکه اجرای طرح خونگیری در خمینی شهر برای مقابله با قمه زنی است در حالی که تجربه اجرای این طرح در خمینی شهر نشان داده که این دو مقوله هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارد.
وی افزود: چند هدف بزرگ در طرح اهدای خون وجود دارد که از جمله آنها تکریم فداکاری و ایثار مردم و عزاداران حسینی است و لذا ما باید به درخواست متقاضیان در این روز عزیز پاسخ دهیم. این خون با روشهای بسیار استاندارد پزشکی و بهداشتی و با هزینه سنگین آماده می شود و فرآورده های زیادی از آن تولید می گردد و در مواقع مورد نیاز برای نجات انسانهای زیادی استفاده می شود. از این رو، امسال هم در شهرستان حضور پیدا می کنیم.
وی درباره حجم اهدای خون در شهرستان گفت: پیش بینی می کنیم امسال هم مثل پارسال حدود 2000 واحد خون در خمینی شهر جمع آوری شود و لذا وظیفه خود می دانیم از مردم خمینی شهر و ایثار آنها قدردانی و تشکر کنیم. حریری تصریح کرد: شاهدیم که در بعضی از سالها علیرغم کمبود امکانات و اتمام زمان خونگیری، همچنان با درخواست مردم برای اهدای خون در خمینی شهر روبرو هستیم. وی گفت: از جمله صحنههای جالب هر سال این است که با اینکه در سخت ترین شرایط فصلی مثل زمستان قرار میگ یریم، در ساعتهای اولیه صبح مردم در صفهای طولانی، منتظر اهدای خون می شوند. مدیر کل انتقال خون استان در پایان از اعضای ستاد اهدای خون شهرستان، مسؤولین دستگاههای مختلف، داوطلبین و کسانی که در امر خونگیری در خمینی شهر کمک و همکاری می کنند تشکر کرد و گفت: مردم خمینی شهر هیچ وقت به ما نه نگفته اند.
و کمبود یک پایگاه ثابت یکی از دغدغه های مهم مسؤولین سازمان اهدای خون و ستاد اهدای خون شهرستان بود.
در اقدامی به صورت موقت با دائر نمودن یک پایگاه در یکی از درمانگاههای شهر، فعالیت خود را با میزان اهدای روزی 4 الی 15 واحد شروع نمودیم که به دلیل هزینه بالای این طرح و عدم استقبال و تبلیغات و اطلاع رسانی در آن زمان، مجبور به تعطیلی این مرکز شدیم.
حریری در ادامه گفت: مردم ما باید آگاه باشند که ما در طول سال نیز نیاز به اهدای خون داریم و فقط به ایام محرم و روز عاشورا منحصر نمی شود. طی آن روزها ضمن درخواست یک قطعه زمین از شهرداری جهت ساخت پایگاه ثابت، اعتبار مورد نیاز تأمین شد ولی بعد از گذشت مدتی به دلیل مشکلات اداری و اجرایی این قطعه زمین به ما تحویل نشد. وی در ادامه گفت: با پیگیری انجام شده از طریق معاونت استاندار اصفهان، به دنبال خرید زمین جدید با تأمین اعتبار لازم، برای ساخت یک پایگاه ثابت هستیم.
از جمله مزایای این شهرستان در بخش خون رسانی نزدیکی با مراکز تخصصی پالایش خون است که این مزیتی در امر خون رسانی است چون فرآورده های خونی بهتری را به مراکز می رساند.
وی افزود: تجربه به ما نشان داد احداث یک پایگاه موقت در خمینی شهر جوابگو و مقرون به صرفه نیست و با توجه به پتانسیل و توان شهرستان نیاز به یک پایگاه اهدای خون دائمی مبرم است.
یکی از اولویتهای ما در برنامه سال آینده سازمان اهدای خون استان، تأمین اعتبار مرکز خمینی شهر می باشد، چون این شهرستان در شبکه خون رسانی کشور وجود دارد و باید این طرح اجرا شود.
مدیر کل سازمان خون استان در ادامه گفت: از نظر ما خود اهدا کننده، ذخیره کننده خوب و بهترین منبع نگهداری خون برای اهداست.
وقتی روز عاشورا تعداد زیادی واحد خون اهدایی دریافت کنیم و نتوانیم این خون را مصرف کنیم، به نوعی به این ایثار و خدمت اهدا کننده لطمه وارد کرده ایم.
بنابراین ما با یک برنامه ریزی و محاسبه مقدار خون لازم برای مصرف در آن زمان، مقدار خون اهدایی را مدیریت می کنیم. طبق استانداردهای سازمانی در نحوه نگهداری خون، ما اجازه جمع آوری خون را به بیش از اندازه لازم را نداریم و باید به اندازه مورد نیاز آن زمان این خون گیری انجام شود.
با توجه به شرایط خاص خونگیری و اینکه این امر باید کاملا به صورت تخصصی اجرا شود، کوتاهی و کم توجهی به این بخش اصلاً قابل گذشت و بخشش نیست. به همین دلیل توجه به تاریخ مصرف خون و فرآوردههای خونی و شرایط نگهداری ضروری است و مدیریت در این بخش خیلی مهم است تا به میزان لازم خونگیری انجام شود چرا که اضافه تر از حجم مورد نیاز خون گرفتن، باعث از بین رفتن آن می شود.