افزايش ساخت و سازهاي غيرمجاز يك معضل جدي است

ارسال در در شهر

keshavarzi از جمله جلسات و کارگروههای مهم هر شهرستان، کارگروه آب و کشاورزی است. جلساتي كه در خميني‌شهر اغلب بدون حاشیه نبوده و مطالب قابل توجهی در آن مطرح می شود

  که انتشار برخي از آنها در فرصت حواشي فراواني داشت و از اين رو، در جلسه اخير اين كارگروه كه محل بحث برخي مسئولان با هم شد، از فرصت درخواست كردند از انعكاس حاشيه‌ها خودداري نمايد.
در اين جلسه، فرماندار شهرستان با بيان اينكه طبق اعلام رسمی مرکز استان، طرح آبرسانی باغات در خمینی شهر در ايام خشكسالي و براي جلوگيري از خشك شدن باغات، به عنوان الگو و نمونه استانی به کلیه شهرستانهای استان معرفی شده تصريح كرد: این موضوع نشان دهنده اقدامات ویژه مسؤولین شهرستان و همکاری کشاورزان با دستگاههای اجرایی می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی هم در اين جلسه گفت: با همکاری نمایندگان، نخبگان صنفی و باغداران و کشاورزان موفق شدیم تا حد زیادی از خشکیدن و از بین رفتن باغات جلوگیری کنیم و امسال حتی یک هکتار از باغات در معرض خشکسالی قرار نگرفت. وي با بيان اينكه از طریق 2600 تانکر آبرسانی و به مدد بخش خصوصی تا حدود زیادی خشکسالی و کمبود آب جبران شد تصريح كرد: امسال خمینی شهر از خشکسالی جان سالم به در برد.
وی در ادامه به خرید تضمینی گندم برای اولین بار در خمینی شهر اشاره نمود و گفت: با همکاری سازمان تعاون روستایی، بیش از 400 تن گندم تولید شده در سطح شهرستان از کشاورزان خریداری و جمع‌آوری شد.
در ادامه این جلسه در خصوص راه اندازی شهرک گلخانهای قرطمان اعلام شد با پیگیری انجام شده توسط نماینده مردم در مجلس و مسؤولین استان، یک سوم بودجه مربوطه به طرح اختصاص پیدا کرده است. همچنين اعلام گرديد با توجه به این که شهرستان خمینی شهر به عنوان یکی از قطب‌هاي تولید گل و گیاه استان محسوب می شود، با احداث بازارچه گل و گیاه موافقت شده که این طرح نقش بسزایی در اشتغالزایی در شهرستان خواهد داشت.
اما در اين جلسه، موضوع پرحاشيه ساخت و ساز غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات خمینی شهر هم بار ديگر مطرح گرديد كه بگومگوهايي هم بين برخي مسئولان امر ايجاد كرد.
یکی از دغدغهها و معضلات مهم مردم و مسؤولین كه در جلسه كارگروه بدان اشاره شد واگذاری انشعابات به ساخت و سازهای غیرمجاز در مناطق مختلف بود.
با واگذاری انشعابات و اسکان مالکین، انتظارات خاصی برای مالکین به وجود می‌آید و تبعات مخصوص به خود را به همراه خواهد داشت. با دریافت انشعابات آب، گاز و برق، ساخت و ساز غیرمجاز عملاً به کاربری مسکونی تبدیل خواهد شد.
در اين رابطه، مسئول جهادكشاورزي شهرستان كه متولي برخورد با ساخت و ساز غيرمجاز است در ادامه جلسه گفت: طبق مکاتبات انجام شده، از کلیه دستگاههای خدماتی خواسته شد تا قبل از فروش و تحویل انشعابات در خصوص ملک با جهاد کشاورزی و شهرداری هماهنگی شود.
وی با اشاره به افزایش تغییر کاربری اراضی کشاورزی به مسکونی در منطقه 3 شهرداری گفت: باید در خصوص حل این مشکل راهکاری مشخص و هماهنگ تدوین و به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ گردد. زیرا عدم واگذاری انشعابات، به جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز کمک بزرگی خواهد کرد.
عکاف معاون عمرانی فرمانداری هم در این رابطه گفت: طبق قانون، در محدوده شهری واگذاری هرگونه انشعابات با مجوز شهرداری و در محدوده بخش و روستا با مجوز بخشداری و در خارج محدوده و اراضی کشاورزی، صدور مجوز با جهاد کشاورزی است كه باید استعلام شود.
مهندس توکلی مدیر سازمان آب و فاضلاب هم در ادامه گفت: عمده مشکل ما در محدوده منطقه 3 شهرداری خمینی شهر است که باید تدبیری اتخاذ شود که اصلاً ساخت و ساز غیر مجاز انجام نشود و برای جلوگیری از رواج فرهنگ انشعاب، تنها راهکار جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز از ابتدای كار است.
صالحی فرماندار نیز گفت: با مکاتبات بسیار و در جلسات متعدد این موضوع مطرح شده و مصوب نیز شد که در این رابطه موضوع نظارت بر این تخلفات باید افزایش و تقویت شود و حال به هر دلیلی اعم از غفلت و دور ماندن از چشم مأمورین، ساخت و ساز غیر مجاز انجام شد؛ اعمال قانون و جلوگیری از تحویل انشعاب، خود یک عمل بازدارنده از این تخلف میباشد که با اعمال قانون از گسترش و رواج فرهنگ تخلف در ساخت و ساز جلوگیری کنیم.
مهندس لطفی مسؤول خدمات شهری شهرداری نیز در ادامه گفت: در مجموعه شهرداری فقط منطقه 3 شهرداری که شامل جوی آباد قدیم و جدید و جعفر آباد مهم می باشد اکیپ جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز شهرداری به صورت 3 شیفت و شبانه‌روزی فعالیت می کند و تحویل انشعابات در مرحله دوم قرار دارد و ما باید قبل از بروز معضل پیشگیری کنیم.