برخورد سخت در دستور کار نیست

ارسال در قضایی و انتظامی

تازه‌ترين مواضع مسئولان ارشد استان و شهرستان حاكي است مواضع اغلب واقع‌ بينانه‌اي در قبال وضعيت عزاداري در شهر اتخاذ گرديده و بر انجام كار فرهنگي و خودداري از برخوردهاي انتظامي و اقدامات حساسيت‌زا و اظهارات تند و تحريك‌كننده در شهرستان تأكيد گرديده است.

بر اساس اخبار منتشره و گزارشات دريافتي، براي برخي نقاط از جمله شهر اصفهان و برخي شهرستانها – كه قمه‌زني در آنها سابقه طولاني نداشته و بيشتر با انگيزه‌هاي خاص سياسي و اجتماعي صورت مي‌گيرد – تدابير سختگيرانه‌اي اتخاذ شده تا از اين رفتارها جلوگيري شود اما در قبال خميني‌شهر، اغلب دلسوزان و فعالان شهرستان خواستار اتخاذ روشهاي فرهنگي و عدم برخوردهاي سخت بوده‌ و تأكيد نمودند كه مسئله قمه‌زني در خميني‌شهر ريشه‌هاي عقيدتي دارد و نبايد با مردم برخوردهاي خشن صورت گيرد چرا که چنین برخوردهایی مسئله را بغ رنجتر خواهد کرد. از اين رو، به نظر مي‌رسد مسئولان امر هم بر كار فرهنگي تأكيد نموده‌اند و برخورد سخت را تنها منحصر در کسانی می دانند که انگیزههای دیگری داشته و از این فضا، برای سوءاستفاده و ضدانقلابیگری بهره می برند والبته چنین افرادی، اغلب غیربومیهایی هستند که سر و کله آنها صبح روز عاشورا در شهر پیدا می شود. در گزارش اختصاصي فرصت، نظري مي‌افكنيم بر آخرين اظهارنظرها و تحولات در قبال عزاداري محرم و بخصوص قمه‌زني عاشورا.

استاندار در گفتگو با فرصت: از شیوههای اقناعی، ترغیبی و تشویقی استفاده می کنیم
استاندار اصفهان از جمله مقامات تصمیم گیر در نحوه برخورد با این مسئله است. او که به سبب بومی اصفهان بودن و داشتن تحصیلات علمی و آکادمیک در زمینه های سیاسی و اجتماعی، با پیچیدگیهای مسائل اجتماعی و راهکارهای عقلایی در برخورد با این مسائل آگاه است، در گفتگوی اختصاصی با فرصت، بر در پیش گرفتن شیوههای اقناعی، ترغیبی و تشویقی در این خصوص تأکید می ورزد.
دکتر ذاکراصفهانی که در حاشیه نشست با خبرنگاران در اصفهان با خبرنگار فرصت گفتگو می کرد در این باره گفت: ما مسائل خمینی شهر را کاملاً رصد می کنیم و مدتهاست این موضوع در دستور کار ما قرار دارد.
استاندار با بیان اینکه بر اساس اطلاعاتی که ما داریم تعداد قمه زنان کم شده و خیلی از اهالی در آن شرکت نمی کنند، ابراز امیدواری کرد امسال با کاهش تعداد قمهزنان روبرو شویم.
رئیس شورای تأمین استان در ادامه این گفتگو، با اشاره به این نکته که قمه زنی از نظر نظام حرکت درستی نیست تصریح کرد: منتها ما در تلاش هستیم خود افراد قمهزن از این عمل دست بکشند و لذا بیشتر از شیوههای اقناعی، ترغیبی و تشویقی استفاده می کنیم.
وی در خصوص برخی اظهارات مبنی بر برخورد انتظامی گفت: در این رابطه راهکار قانونی وجود دارد و با فراهم نمودن تسهیلات لازم امیدواریم امسال مشکلی پیش نیاید و انشاءا... به این سمت نمی رود و اخبار و اطلاعات ما حاکی از این است که خیلیها در این حرکت وارد نمی شوند، ولی ما در هر حال، مسائل خمینی شهر را کاملاً زیر نظر داریم.

معاون سياسي امنيتي استانانداری در گفتگو با فرصت: نیازی به برخورد سلبی نیست
دكتر محمدمهدي اسماعيلي معاون سياسي امنيتي استاندار هم از جمله مقامات ارشدي بود كه بر كار فرهنگي تأكيد ويژه‌اي نمود. او كه عليرغم مشغله فراوان، به "فرصت" فرصت يك مصاحبه اختصاصي را داد، در اين گفتگو – كه به جهت تفصيل و اهميت، مشروحش را در همين شماره درج كرده‌ايم – با اشاره به شأن والاي مردم خميني‌شهر، بر كار فرهنگي تأكيد كرد و حتي وقتي سئوال كرديم كه آيا قرار است تركيبي از كار فرهنگي و برخورد انتظامي صورت بگيرد گفت: اصلاً من این بحث را یک بحث انحرافی می دانم. دکتر اسماعیلی تصریح کرد: خمینی شهر بیش از 300 هزار نفر جمعیت دارد که همه عاشق اباعبدا...الحسین(ع) هستند. حالا شما این میزان را مقایسه کنید با یک تعداد بسیار قلیلی که به هر دلیل، در این مسئله کارشان به افراطیگری می کشد... وظیفهی ما در قبال خمینی شهر این است که کمک کنیم به برگزاری مطلوب این مراسم حسینی و به عنوان خادمان این فرهنگ کمک کنیم به ترویج این فرهنگ و این مکتب. این وظیفه ذاتی ماست و باید انجام بدهیم. رئیس کارگروه فرهنگی استان افزود: ما تمام تلاشمان این است که با ایجاد یک فرهنگ سالم و یک بستر مناسب، زمینه برخی از این مسائل از بین برود. من معتقدم برخی از افرادی که مبادرت می کنند به برخی اعمال، اگر به درستی این مسئله را تبیین کنیم، بخش اعظمی از این عده هم از این کارها دست خواهند کشید و اصلاً نیازی به کارهای سلبی نیست. ما با کارهای ایجابی نیز می توانیم این عزیزان را با واقعیتهای موضوع آشنا کنیم...
مشروح این مصاحبه را در ادامه می خوانید.

فرمانده انتظامي استان: هيچ دستگاهي به اندازه نيروي انتظامي كار فرهنگي نكرد
فرمانده انتظامي استان در ابتداي انتصابش به اين مسئوليت، در گفتگوي اختصاصي با فرصت شركت كرد و به سئوالات نشريه درباره موضع اين نيرو در محرم پاسخ گفت كه در شماره 31 فرصت به چاپ رسيد. اهم سخنان سردار كرمي در آن مصاحبه از اين قرار بود: موضع ما كار فرهنگي است / هیأتهای مذهبی که در خميني‌شهر فعالیت می کنند همه خوبند / قمه‌زنی با کار فرهنگی به حداقل می‌رسد / تعامل با مردم نتیجه‌بخش است / برخورد سخت نتیجه نمی‌دهد / باید فشار را بر کسانی زیاد کنیم که درصدد سوءاستفاده هستند / باید از اقدامات تحریک‌آمیز فاصله گرفت / باید همه تلاش کنیم تا چهره معنوی و انقلابی مردم خمینی شهر بدرخشد...
سردار کرمی هم که ارتباط خوبی با خمینی شهر دارد و در مدت کوتاه مسئولیت، تاکنون بارها به شهرستان سفر کرده، با نگاهی واقعبینانه از لزوم کار فرهنگی سخن گفت.
فرمانده انتظامي استان در همايش پليس و مبلغان ديني كه با حضور طلاب و مبلغان حوزه‌هاي علميه خواهران شهرستان برگزار شد با بيان اينكه به جرأت مي‌توان گفت هيچ دستگاهي به اندازه نيروي انتظامي در بحث قمه‌زني كار فرهنگي انجام نداده، افزود: قطعاً دستيابي به آرامش مورد نياز جامعه، نيازمند همدلي و همراهي همه مردم و مسئولان و دستگاه‌هاي فرهنگي استان است كه اميد است با افزايش اين روحيه تعامل و همكاري، امنيت كاملي در سطح استان حاكم شود.
وي از مناسبت‌هاي ديني، انقلابي و ملي به عنوان يك فرصت مغتنم براي تقويت روحيه پاك اسلامي در بين جوانان نام برد و گفت: بايد مداحان و مبلغان ديني نيازهاي جامعه امروز جوانان را شناسايي كرده و بر اساس آن در مناسبت‌هاي مختلف برنامه‌ريزي كنند و با جايگزين كردن روش‌هاي متنوع در انتقال مطالب، جوانان را به طرف مسائل ديني و اسلامي جذب كنند.
فرمانده انتظامي استان همچنین در حاشيه رزمايش اقتدار و امنيت يگان‌هاي انتظامي و عملياتي فرماندهي انتظامي استان اصفهان، درباره اقدامات عملی این نیرو گفت: در اين رابطه پليس در دو مرحله پيشگيري و برخورد برنامه‌هاي خود را دنبال مي‌كند كه مرحله پيشگيري خود را از دو ماه پيش آغاز كرده و اين برنامه شامل جلسات متعدد با مسئولان هيئت‌هاي مذهبي، برگزاري كلاس‌هاي آموزشي در 150 دبيرستان دخترانه و پسرانه و توليد بسته‌هاي فرهنگي و آموزشي بوده است.
سردار كرمي در موضعي ویژه با بيان اينكه هركس در محل زندگي خود مجاز است هر كاري را انجام دهد مگر اينكه حكم قضايي در خصوص برخورد با آن وجود داشته باشد گفت: عمل قمه‌زني به صورت علني از نظر نيروي انتظامي جرم است.
این مقام ارشد انتظامی استان، تفکیک بين قمه‌زني علني و غيرعلني را در سخنرانی مورد اشاره خود در جمع طلاب خمینی شهر هم تکرار کرد و گفت: اگر كسي هم به اين عمل اعتقادي دارد وقتي مي‌بيند مقام معظم رهبري اعلام كردند كه نبايد در ملاء عام به اين عمل دست زد، چه اصراري دارد كه حتماً آن را در ملاء عام انجام دهد و زمينه سوءاستفاده را براي دشمن فراهم كند؟

سردار کرمی در گفتگوی اختصاصی با فرصت: مردم خميني‌شهر همكاري كرده‌اند
اما این تنها اعلام موضع فرمانده انتظامی استان نبود. سردار کرمی که این روزها به شدت مشغول اجرای طرحهای ویژه برای ارتقای امنیت اجتماعی در استان است روز پنجشنبه 11 آذرماه دعوت فرصت برای مصاحبه را پذیرفت و در یک گفتگوی اختصاصی شرکت کرد.
موضع وی از این جهت اهمیت می یابد که نیروی انتظامی آخرین حلقه در مسئله قمه زنی است در حالیکه برخی تلاش می کنند اولین باشد و لذا این نیرو، همواره ناچار است در میدان حضور یابد حتی اگر تدابیر و تصمیماتش در جای دیگری اتخاذ شود.
این مقام ارشد انتظامی در پاسخ به این سئوال فرصت که در کدامیک از شهرهای کشور و استان قمه می زنند، گفت: تا آنجا که من اطلاع دارم بعد از پیام مقام معظم رهبری، مردم و علما در همه نقاط کشور قمه زنی را کنار گذاشتهاند، اما متأسفانه در اصفهان در چند شهر علیالخصوص خمینی شهر و محله زینبیه اصفهان و بخش قهدریجان و فلاورجان تعدادی ادامه می دهند. وی در بین این شهرها، خمینی شهر را دارای شیوع بیشتری دانست و در پاسخ به این سئوال فرصت که تدابیر فرهنگی در کاهش قمه زنی چقدر تأثیر دارد؟ گفت: کاهش تعداد قمه زنها از 20 هزار به سه و چهار هزار نفر ناشی از همکاری مردم و کار فرهنگی بوده است. در اصفهان، زدن زنجیرتیغی و روی آتش و شیشه راه رفتن فراموش شده است و بنابراین مشخص می شود که کار فرهنگی تأثیر داشته است.
سئوال دیگری از وی پرسیدیم به این شرح: مدتی پیش گفته بودید که در بحث قمه زنی اولویت با کار فرهنگی است، سپس در جمع رؤسای کلانتریهای اصفهان گفتید که امسال برخورد می کنید. برنامه شما در رابطه با خمینی شهر مشخصاً چیست؟ آیا همان برخوردی که با شهرهای دیگر دارید با خمینی شهر هم دارید؟ چرا که در خمینی شهر قمه زنی سابقه چند صد ساله دارد، ولی در شهرهای دیگر - خصوصاً بقیه شهرهای استان اصفهان- فقط چند سالی است که قمه می زنند. به عبارت دیگر به نظر می رسد اگر احتمالاً قمه زنی در شهرهای دیگر جنبه سیاسی داشته باشد، در خمینی شهر جنبه عقیدتی دارد، فلذا باید با شیوهای متفاوت با قمه زنی خمینی شهر برخورد کرد. آیا در این راستا برنامهای دارید؟
و سردار کرمی چنین پاسخ داد:
حالا هم می گوییم اولویت با کار فرهنگی و اطلاعرسانی است و این کار را با جدیت دنبال می کنیم و در آینده نیز استمرار خواهد داشت اما اقدامات پیشگیرانه و اطلاعرسانی اگر جواب نداد پلیس یک وظیفه دیگر هم دارد. برخورد با پشتیبانهای فکری و مالی قمهزنان نیز در دستورکار پلیس استان است و البته برخورد ما در سراسر استان از یک روش تبعیت می کند.
کرمی در عین حال، چنین ابراز عقیده کرد که به نظر ما با توجه به کارهای فرهنگی و اطلاعرسانی که طی چند سال گذشته انجام گرفته است کسی نمی تواند ادعای عقیدتی بودن قمه زنی را ملاک قرار دهد. سردار کرمی افزود: ما به صورت خالصانه وارد عمل شدهایم البته اگر این اقدامات نتیجه‌بخش نبوده شايد در عملکرد ما اشکالی وجود داشته است.
البته درباره تأثیر کارهای فرهنگی سالهای گذشته، همانگونه که در مصاحبه با معاون سیاسی امنیتی استانداری آمده است، وی نظر دیگری داشت و معتقد بود این اقدامات فرهنگی، مناسب و مفید نبوده است.

امام جمعه: شما برادر من هستید
بر خلاف اغلب مسئولان، امام جمعه ابتدا ترجيح داد با لحن تندتري نسبت به اين مسئله موضع‌گيري كند. حجت‌الاسلام سالمي در گردهمایی مداحان و مسؤولین هیأتهای عزاداری سطح شهرستان که به همت شورای هیئات مرکزی شهرستان در محل مسجد اعظم فروشان برگزار شد با عباراتي خاص درباره قمه‌زني سخن گفت. وي در جمع مردم جوي‌آباد هم با بيان اينكه نباید خود و خانواده ما به تماشای این عمل برویم ابراز عقيده كرد: خرافات نیاز به تماشاچی ندارد. وي با بيان اينكه ما مبارزه خواهیم کرد گفت: امروز مسأله قمه‌زنی از دغدغه‌های مهم مسؤولین شهرستان و شورای تأمین استان و شهرستان است و بايد با آن مبارزه شود. وظیفه من اقدام فرهنگی است و وظیفه شوراي تأمین کار اجرایی.
وي در خطبه‌هاي نماز جمعه 5 آذرماه هم چنين گفت: الآن مونده هنوز حدوده ده یازده روزه به محرم. من می خواهم عرض بکنم. عزیزان باید جلوی مسائل گرفته بشود. تو این دوران نباید انجام بشه. لذا ما همه ما باید دست به دست هم بگذاریم. آقایون به منه امام جمعه نگاه نکنید. من یک نفرم. خرافات باید جلوش گرفته بشه. اینها الآن در مقابل نظام ایستادنه. در مقابل مراجع تقلید ایستادنه. در مقابل اسلام ایستادنه. وهن به اسلامه. باید واقعاً باید جلوش گرفته بشه. ما می گوییم خرافات باید جلوش گرفته بشه و امسال استان، استاندار محترم، شورای تأمین استان یعنی نیروی انتظامی استان، اطلاعات استان، سپاه استان، دادستان استان اینها همه همچنین شورای تأمین شهرستان، فرماندار محترم، نیروی انتظامی، سپاه بزرگوار، اداره اطلاعات، دادستان، دادگستری، بنده طلبه حقیر کوچک، همه دست به دست هم دادیم یعنی این جور نیست که من الآن دارم می گویم، از قبل همه شورای تأمین می گویم. ما از هم جدا نیستیم. بنده به کمک شما نیاز دارم. شورای تأمین به کمک شماها نیاز دارد. همهمون به کمک شماها نیاز داریم. بدون شما نمی شود کاری کرد. همین جا عرض بکنم. ریاست محترم سازمان تبلیغات هم این جاست. من خطاب به ایشان عرض می کنم. جناب آقای مرتضوی موظفید شما هیئتی را که مجوز ندارد به هیچ وجه من الوجوه اجازه فعالیت به آن هیئت داده نشود. این جور کارها غالباً دست هیئتهاست که مجوز ندارند. به هیئت بدون مجوز به هیچ وجه اجازه فعالیت داده نشود. به شما عرض بکنم هرجا جناب آقای مرتضوی دیدید روحانی ضد نظام و انقلاب دعوت شده، شما نیروی انتظامی، عزیزان شورای تأمین، جلوی اینها باید گرفته شود. جلوی افرادی که سخنرانند و از شهرستان های دیگر می آیند. اینها مردم را ترویج می کنند برای قمه زنی. باید جلوی اینها گرفته بشود...
وي اما در نمازجمعه 12 آذرماه خود، لحن ديگري گرفت. او در اين خطبه ها چنين گفت: از مسئولان شهرستان می خواهم به مشکلات مردم رسیدگی کنند. مسئول باید در محلههای مختلف برود و به مشکلات مردم رسیدگی کند. نه اینکه در اتاقش بنشیند تا مردم سراغ او بیایند. پیامبر اکرم(ص)، خودش به سراغ مردم می رفت. چرا وقتی مسئولان استان و کشور به این شهرستان می آیند همیشه آنها را می برید به محلات مرکزی؟ چرا به محلات حاشیهای نمی برند؟ نباید تبعیض بین محلات گذاشت. چطور است ما موقع انتخابات به همه محلات می رویم و جلوی همه خم می شویم ولی بعد از انتخابات رهایشان می کنیم!
وی خطاب به قمهزنان ادامه داد: وا.. ما همه شما را شیعه  علی(ع) می دانیم. ما با شما جنگ نداریم. ما شما را را دشمن خودمان نمی دانیم. ما از روی نصیحت می گوییم. من به خانههای شما آمدم، سر سفرههای شما نشستم. به هیات شما آمدم و روضه خواندم. من اگر با شما دشمنی داشتم که به خانهیتان نمی آمدم. من می گویم کاری نکنیم که دشمن سوءاستفاده کند. بد می گویم. گذشتگان باید در این شهرستان باید می گفتند پشت همین تریبون باید می گفتند که نگفتند. من از آنان گلایه دارم. من از سر دلسوزی می گویم ما با هم برادریم. ما مخالف عزاداری نیستیم. ما می گوییم امام صادق(ع) قمه نزد تو می خواهی بزنی؟!
کسی به من گفت که شما را تهدید کردند؟ گفتم نه کسی من را تهدید نکرده ولی اگر تهدید کنند اینجا کوفه نیست که مسلم را تنها گذاشت. منزل من، خانههای شهدا و جانبازان است.
برادران! شما برادر من هستید. روشتان را عوض کنید.


نماينده: زبان زور نمی خواهد
نماينده شهرستان هم در سخناني كه در جشن مباهله مسجد ملاحيدر بر زبان راند، به اعلام نظر در خصوص عزاداری محرم خمینی شهر و مسئله قمه زنی پرداخت.
ابطحی در سومین بخش از صحبتهایش وارد موضوع عزاداری شد و گفت: «در اینکه مردم خمینی شهر عاشق امام حسین(ع) و اهلبیت (ع) هستند هیچ شکی نیست. »
نماینده بدون اشاره به فرد خاصی افزود: «بعضیها نیایند عزاداران را با فتنهگران مقایسه کنند، اصلاً. من بچه این شهرم و می شناسم.»
وی ادامه داد: «بله، ما می گوئیم عزیزان؛ عزاداری که بخواهیم مورد تأیید امام حسین(ع) باشد، همان چیزی است که نائب امام زمان (عج) و مراجع تقلید می گویند. گفتند در نیجریه 5000 شیعه مسیحی شدند بعد از اینکه فیلمهای قمه زنی عراق و کویت و ... را دیدند. در لبنان یک زن با موهای باز قمه زده بود. این فیلمها را پخش می کنند. نمی گویند که اینجا [خمینی شهر] محدود است و فقط یک صبح عاشوراست.»
سیدجواد ابطحی تصریح کرد: « شما می گوئید دوربینها را می گیریم، اجازه فیلمبرداری نمی دهیم، فیلمها را توقیف می کنیم و ... ولی الان دنیای ماهواره است. شما google erght را دیده اید؟ یک نرمافزار است روی اینترنت، دوربین را آنقدر می آورد پائین بطوریکه حتی پلاک ماشینتان را نشان می دهد. »
نماینده افزود: «دشمن است. ما را خرافی معرفی می کند، طرفداران اهلبیت(ع) را. وهابیها یک سایت اینترنتی درست کردهاند. عکسهای قمه زنی را در آن می گذارند و نوشتهاند یا شیعی این عقلک (ای شیعه عقلت کجاست) لذا مقام معظم رهبری تدبیر کردند.»
نماینده شهرستان در مجلس، در ادامه در خصوص نحوه برخورد با این مسئله به صراحت گفت: «البته مقابله با این مساله نباید با زور باشد. مردم ما هم منطقی هستند، اگر با استدلال باهاشون صحبت شود قبول می کنند. زبان زور نمی خواهد. اینها عاشق نظام هستند. همین ها بودند که 9 دی به خیابان آمدند. مگر نبود؟ این است که هم مردم ما خوبند و حساب کار را می کنند. هم مسئولین تدبیر می کنند الحمدلله. شورای تأمین هم حتما این مساله را در نظر می گیرد. در این خصوص، کار فرهنگی باید بشود.»
وی افزود: «یک وقت ضربهای وارد نشود. خود شماها مردم هم مواظب باشید، فتنهگران وارد نشوند، فرصت را از آنها بگیرید».
نماینده ادامه داد: «بنابراین التهاب در جامعه ایجاد کردن نارواست ودرست نیست. اخبار غلط می رسد. انشاءالله عزاداری با بزرگواری شما و در شأن امام حسین (ع) انجام شود و ماها هم استقبال می کنیم».
وی افزود: «ما همه جان و مال خودمان را فدای امام حسین می کنیم. مقام معظم رهبری هم تأکید دارند».
نماینده با اشاره به وقایع هفتم محرم دو سال قبل گفت: «آن سال که آن اتفاقها افتاد رئیسجمهور محترم گفتند آقای ابطحی! خمینی شهریها که خیلی خوبند. چرا این اتفاقها افتاد؟ من به دکتر احمدینژاد گفتم بعضیها تدبیر نکردند. ما یک سنت قدیمی 400 ساله داشتیم که بعضیها هنوز انجام می دهند».
وی افزود: «خب، حالا انجام می دهند. شب 21 رمضان هم قمه می زنند. یارو می می رد قمه می زنند. اربعین هم قمه می زنند، تنور مبارکه درست می شود قمه می زنند... نه به این شوری شور نه به آن بینمکی».
وی در پایان خطاب به مردم گفت: « خودتان تدبیر کنید. مسئولان هیئتها تدبیر کنند تا انشاءالله با آرامش برگزار شود و مرضی رضای خدا باشد و انشاءالله مشکلی هم نخواهیم داشت».

فرماندار: اگر این شرایط نبود، شاید مقام معظم رهبری نهی نمی کردند
فرماندار هم از جمله مقامات تصمیم گیر و ارشد شهرستان است. او در گردهمایی مداحان و مسؤولین هیأتهای عزاداری سطح شهرستان با لحنی آرام و لیّن سخن گفت و به تبیین جوانب مختلف مسائل مربوط به عزاداری پرداخت. صالحی با بیان اینکه سرمایه دنیا و آخرت و راه رستگاری امروز همه ما محبت به خاندان عصمت و طهارت است گفت: درود بر مردم خمینی شهر که از این جهت زبانزد خاص و عام هستند.
وی با بیان اینکه همه افتخارات امروز ما که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بدست آمده متعلق به اسلام و مکتب جعفری و قیام عاشوراست تصریح کرد: امروز بدخواهان به دنبال ضربه زدن به این مکتب هستند و دشمنان شیعه، وهابیون و طالبان سعی می کنند مکتب عاشورا را زیر سؤال ببرند. فرماندار ادامه داد: لذا اگر مقام معظم رهبری سفارشی می کنند از همه بیشتر به این مکتب متصل هستند.
صالحی با اشاره به فتوای حضرت امام خمینی (ره) در اوایل انقلاب مبنی بر اینکه در شرایط موجود قمه نزنند گفت: حضرت امام اول عزاداری را مقدم بر همه امور دانستند و بعد از آن گفتند قمه زنی انجام نشود و مقام معظم رهبری هم می گویند کاری نکنیم که دشمنان سوءاستفاده کرده و بر علیه خودمان استفاده کنند. فرماندار شهرستان با بیان اینکه امروز مسئله واجب برای همه حفظ اسلام و تشیع و مکتب جعفری است، افزود: امروز کسانی که دنبال مکتب اباعبدا... هستند باید کاری کنند که باعث شادی و سوءاستفاده دشمنان نشود و علیه خودمان استفاده نکند. ما نباید به این دشمنی کمک بکنیم و با دست خود بهانه به آنها بدهیم تا به عشق مکتب و روضه و عزاداری ما خدشه وارد شود. فرماندار افزود: کسانی که می گویند قمه نزنید با دستگاه اباعبدا...الحسین (ع) مشکل ندارند ولی حرف آنها اینست که شناخت زمان و مکان مهم است.
رئیس شورای تأمین شهرستان تصریح کرد: حرف منطقی ما بدون هیچگونه استفاده از زور این است که در شرایط فعلی دشمن به دنبال بهرهبرداری و سوءاستفاده است و کاری نکنیم نورانیت این دستگاه و قیام در مقابل جهانیان کم رنگ شود و زیر سؤال برود و اگر این شرایط نبود، شاید مقام معظم رهبری این عمل را نهی نمی کردند لذا حرف اصلی ما این است.
فرماندار با لحنی صمیمانه خطاب به مردم گفت: حرف ما به مردم شهرستان و شما عزاداران حسینی این است که طبق رسالههای فقهی، ما باید یا مقلد باشیم یا مرجع و وقتی که مقام رهبری و همه علماء این حرکت را نهی کرده و گفتند در شرایط کنونی این عمل صحیح و جایز نیست چرا اصرار می کنیم؟ لذا بیائید همه با هم تلاش کنیم تا این فضا اصلاح شود و تمام خوبی‌ها و خلوص و ولایتی بودن خمینی شهریها زیر سؤال نرود.
نماینده دولت در شهرستان افزود: با این همه خوبیها و آمار یک دهم شهدای استان در این شهرستان و جایگاه انقلابی و وجود حوزهها و خیریهها و حسینیهها و مجالس عزاداری باشکوه، چرا باید قمه زنی سایه بیاندازد بر همه مسائل شهر؟ وی با بیان اینکه در جلسات مختلف هم به مسؤولین استان گفتهایم که مردم شهرستان مستحق خدمت بالاترند چون دلداده به نظام و اسلام هستند تصريح كرد: من به عنوان یک مسؤول اجرایی و دولتی باید بگویم این حرکت بر روی حوزههای اجرایی پیشرفت شهرستان اثر می گذارد و نگاههای بیرون شهرستان تحت‌الشعاع این حرکت است و اين مسئله در تخصيص اعتبارات، پیشرفت، اشتغال و خلاصه همه جوانب اثر می‌گذارد پس چرا اینقدر اصرار داریم؟
فرماندار در پايان سخنانش گفت: من به عنوان يك خدمتگزار شما دست نیاز به سمت شما دراز می کنم و از شما می خواهم با مسؤولین همکاری کنید و مطمئن هستم مسؤولین هیئات عزاداری در اصلاح امور نقش مهمي دارند و لذا بايد پیشکسوتان و بزرگان محلی برای رضای خدا  با مردم صحبت کنند و اگر کسی هم می خواهد این حرکت را انجام دهد در فضای غيرعلني و به دور از چشم مردم این حرکت را انجام دهد. وي در پايان، مسجد اعظم را یکی از مساجد نورانی و پایگاه انقلاب در دوران انقلاب دانست.

ياردوستي: با همكاري مردم، هر سال شاهد پیشرفت امور هستیم
فرمانده انتظامي شهرستان هم در اين نشست با تشکر از مسؤولین هیأتهایی که هیأتهای خود را مدیریت می کنند گفت: بحمدالله هر سال شاهد پیشرفت امور هستیم. سرهنگ ياردوستي در توصيف اين پيشرفت‌ها گفت: از جمله اقدامات مهم ما در سال گذشته جمع‌آوری تمثالهای منسوب به ائمه و امامان بود چون بر اساس فتاواي مراجع، نصب تمثال ائمه اطهار جایز نیست و نباید اجازه داد این تمثالها نصب شود. ياردوستي با بيان اينكه با همکاری هیأتها خیلی از تذکرات ما اجرا می شود گفت: این امر نشان‌دهنده تعامل بین پلیس و هیأتهای عزاداری است. وی افزود: در سال گذشته اختلافات کمی بین بعضی از هیأتها به وجود آمد که باید مسؤولین هیأتها به سوءاستفاده و تحریک افراد سودجو برای ایجاد اختلافات در بین هیأتهای مذهبی توجه کنند و نگذارند این افراد به اهداف خود برسند. فرمانده انتظامي شهرستان تصريح كرد: این توان و امکان وجود ندارد که ما برای همه هیأتها نیرو بفرستیم و با همکاری شما آمادگی داریم با عوامل تفرقه و اختلاف به شدت برخورد کنیم. سرهنگ ياردوستي با بيان اينكه با تدابیر شورای تأمین و ساماندهی کاروان از ترافیک سنگین در تمام شهر جلوگیری شد گفت: در عزاداری خود بايد به همه امور توجه داشته باشیم.
وي با بيان اينكه باید نسبت به توزیع لباسهای مشکی با آرم شیطان‌پرستی حساس باشيم افزود: مسؤولین هیأتها نسبت به آموزش جوانان در مقابله با هجوم فرقههای شیطان‌پرستی آگاه و هوشیار باشند. فرمانده انتظامي خميني‌شهر در ادامه با اشاره به اينكه افتخار ما خدمت به هیأتهای عزاداری است و آماده هر گونه همکاری کنیم، گفت: از همه هیأتها می خواهیم دو روز قبل از مراسمات سنگین با نیروی انتظامی هماهنگی لازم جهت برقراری نظم و امنیت و جلوگیری از راه‌بندان را صورت دهند.