مناظره در جشن مباهله
گرچه اولین بار نیست که در مسجد ملاحیدر فروشان جشن مباهله برگزار می شود، اما امسال این برنامه با تبلیغات گسترده و با شکل و شمایلی متفاوت با سالهای پیش برگزار شد تا جمعیت زیادی را از محلات مختلف به این مسجد بکشاند. جمعیتی که کمابیش منتظر حرفهای مهم و البته متفاوت از سخنران این مراسم نماینده شهرستان در مجلس بودند.
نماینده، سخنان آغازین خود را در مراسم، به مسئله مباهله اختصاص داد تا کمکم وارد مباحث اصلی که بنظر میرسید این جلسه با تبلیغات گستردهاش برای آن تشکیل شده باشد برسد.
وی بعد از بیان جملاتی در باب رخداد مباهله، اینگونه ادامه داد: «مدرس یک نماینده واقعی بود. به مجلسیان امروز هم باید گفت همانطور که مدرس صریح اللهجه بود و از حقوق ملت دفاع میکرد، ساده زیست بود، خودش را گم نکرد، شما هم باید این طور باشید.» نماینده هم بر این اساس، تصمیم گرفت در این جلسه صریح اللهجه باشد؛ البته صراحتی که گاه حاشیه ساز هم شد.
وی ادامه داد: «بنده که اصلاً ذرهای نیستم، عددی نیستم. سعی میکنیم یک تشبهی درست بکنیم. یکی از اقوام ما همان اوایل نمایندگی به من گفت: تو چرا با اطرافیان و مریدها جایی نمیروی؟ برخی نمایندهها ده تا ماشین دنبالشان هست. گفتم: آدم کمکم پفیوز می شود. یکهو آدم خودش را گم می کند. سعی می کنیم همین باشیم که قبل از نمایندگی بودیم.»
نماینده گریزی هم به دوران پس از نمایندگیاش زد و گفت: «بعد از نمایندگی هم، توی همین مردم زندگی می کنیم. خانهمان هم همین جاست، می رویم و می آییم. مشکلی ندارد.» وی در ادامه، به فعالیتهایش در دوران نمایندگی اشاره کرد و گفت: «من همیشه گفته ام، در انتخابات هم گفتهام که هیچگاه وعده ندادم. گفتم نماینده ای که وعده بدهد معلوم است که دروغ می گوید. من خودم رشته ام حقوق است، راهکار قانونی را میدانم. کاندیدایی که بگوید من مترو می سازم، فرودگاه می سازم، این کار نشدنی است.» ابطحی بدرستی وظیفه ی اصلی یک نماینده را قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون بیان کرد و ادامه داد: «در زمان انتخابات گفتم این وظایف را انجام میدهم و تا به حال هم انجام داده ام. کسانی که اخبار مجلس را پیگیری می کنند، می دانند.»
نماینده در ادامه جشن مباهله، آخرین اقداماتش را اینگونه برشمرد: «اما در کنار آن، مشکلات مردم را فراموش نمی کنیم. تبلیغات نداشتم که بریزم توی سطح شهر که 30 تن آرد شهر، اضافه شد. شیر یارانه43 تن شد، سه و نیم میلیارد تومان برای شهرداری گرفتم. دو میلیارد امسال گرفتم برای قسمتهای مختلف، مثلاً 550 میلون برای بهسازی آسفالت کوشک و درچه، 400 میلیون برای تسهیل امور ترافیک خمینی شهر ، آبرسانی تیرانچی 150 میلیون. آب کشاورزی 450 میلیون، فاضلاب دینان و ولاشان 200 میلیون.»
وی در ادامه ترجیح داد گریزی به شهرداری بزند: «اما من شهردار نیستم، شما شورای شهر انتخاب می کنید. شورا هم شهردار انتخاب می کند و شهردار مدیریت میکند. برای یکی از شهرداریها آسفالت گرفتیم، بعد خبر دادند که کوچه و باغ را آسفالت کرده اند، چون آقای فلانی باغش در همان کوچه است. به من مربوط نیست بروید از او بخواهید. من که قیر را در اختیار گذاشتم، حالا چه طور شد؟ من نمی دانم. این به مدیریت شهر برمی گردد. بنده هم یک شهروندم. نظرم را هم میگویم.»
ابطحی تاکید کرد که طبق قانون نمیتواند بر عملکرد شهردار نظارت کند: «قبلاً شورا نبود، شهردار را هم فرماندار انتخاب میکرد. حالا اگر من به شهردار بگویم، جواب میدهد که من باید به شورای شهر جواب بدهم. تنها جایی که نمی شود ازش سؤال کرد شهرداری است. میدانید چرا؟ چون من میت وانم از وزیر کشور سؤال کنم، از رئیسجمهور هم می شود سؤال کرد، ولی قانون اجازه نمی دهند از شهردار سؤال کنیم.» وی انتقاداتش را صریحتر ادامه داد: «یک نفر پیش من آمده گفته خیابان صدوقی را متری فلان قیمت کردند ولی یک محل دیگر را متری 800 هزار تومان. خوب آقایان یک توجیهاتی هم می آورند. من نمی دانم واقعاً.»
نماینده با بیان اینکه شورای شهر هم متدین است، بیان کرد: «عزیزان! مدیریتتان را خوب کنید. دیشب به اداره برق زنگ زدم، گفتم من از معاون رئیسجمهور پول برای شهرداری گرفتم. یک 200 میلیون، یک 400 میلیون که 200 میلون را دادهاند و 400 میلیون عنقریب واریز میشود. گفتم مشکل تیر برقهای خیابان صدوقی را حل کنید. امروز بهم گفتند که در حال گودبرداری هستند.» وی نقدی هم بر تعریض خیابان صدوقی کرد: «البته اگر با من بود که میگفتم این خیابان صدوقی در اولویت نیست، خیابانهای وسط شهر در اولویت است، مثل کوچه بخشداری. ما باید بنبستها را بشکنیم. مثل امتداد باغبان به بلوار الغدیر. اما اولویت را شورای شهر میدهند.»
در ادامه ابطحی وارد موضوع الحاق به اصفهان شد و گفت: «مشکلات شهر باعث شده ولولهای در بین مردم بیفتد به نام الحاق، که راه چاره این است که ما به اصفهان ملحق بشویم. خیلیها به من میگویند. » وی ادامه داد: «گفتم الحاق کار نماینده نیست. شورای شهر خمینی شهر با شورای شهر اصفهان باید با هم موافقت بکنند تا این کار انجام شود.» نماینده، نظر خود را در مورد الحاق اینگونه اعلام کرد: «اما اگر به عنوان یک فرد از من سؤال کنند که تو موافق هستی؟ میگویم نه. چرا؟ دلیل دارد. عروسی را که به زور به خانه داماد تحویل بدهند توی خانه جایگاه ندارد.»
وی اشارهای به طرح الحاق وازیچه به اصفهان کرد و گفت: «اصفهانیها، وازیچه را می خواستند بگیرند. مردم وازیچه هم طومار نوشتند که ما الحاق می خواهیم. آقای حاج رسولیها رئیس شورای شهر اصفهان زنگ زد که برای من طومار نوشتند. گفتم من کارهای نیستم. شورای شهر خمینی شهر و شما باید تصمیم بگیرید. اما من هم به یک شرط موافقم. به شرط اینکه جویآباد را هم به اصفهان بدهیم. گفت این که نمی شود. گفتم چرا نمی شود؟ چرا وازیچه را می خواهیدکه گوشت لخم است؟!» وی ادامه داد: «مشکلات ما در جویآباد زیاد است. آنها بهر امیدی کوچ کردند. خشکسالی شده و مجبور شدند بیایند. باید مشکلشان را حل کنیم.»
شهردار با تشریح نحوه کمک های نماینده به شهرداری تصریح کرد: «نمایندگی و دنیا تمام شدنی است و هر حرفی می زنید به فکر قبر و قیامت خود هم باشید که تا بحال را گذشتم و از این پس اگر ادامه دادید جلویتان را خواهم گرفت«
سیدجواد ابطحی تبعات الحاق را اینگونه ارزیابی کرد: «اگر خمینی شهر و کوشک و درچه به اصفهان ملحق شود، دو حالت می شود. یا اینجا خیابانهایش درست میشود، مترو کشیده میشود و بالاخره عوارض زیاد می شود، شهردار اصفهان دستور می دهد اینجا 20 طبقه بسازند. اگر یک درخت در خانهات هم قطع کنی باید جریمه بدهی. همین الان مردم نمیتوانند عوارض را بدهند.» وی حالت دوم را اینگونه توصیف کرد: «یا حالت دوم میشود که عوارض را می گیرند و جاهای دیگر خرج می کنند، مثل زینبیه.»
وی دومین تبعات الحاق را اینگونه ارزیابی کرد که «فرهنگها قاطی میشود و مشکلات فرهنگی پیدا می کنیم». ابطحی با بیان اینکه درخواست الحاق را یک عدهای از روی دلسوزی میگویند و یک عدهای هم منافعشان می طلبد و می خواهند زمین ایشان گران بشود، ادامه داد: «با این همه به دکتر خلیفه سلطانی رئیس دانشگاه آزاد گفتم باید یک کار علمی روی آن کرد. شما یک همایش علمی بگذارید، فراخوان مقاله کنید الحاق را و کارشناسان مختلف سیاسی اجتماعی اقتصادی بیایند و به هر جمعبندی رسیدند ما اجرا میکنیم. با احساس نمی شود برخوردکرد. الان دکتر کامران سؤال از وزیر کشور کرده که چرا رهنان را به اصفهان ملحق کردید؟»
وی با بیان اینکه برخی از مردم هم میگویند که نماینده مخالف الحاق است، گفت: «نماینده چه کاره است؟ قانون چیز دیگری است. بنده به عنوان کسی که برخی از درسها را خواندم میگویم اینکار سودی ندارد. نباید سوءمدیریتهای خودمان را با گفتن الحاق پاک کنیم. صورت مسأله را نباید پاک کنیم. باید حل کنیم.» ابطحی ادامه داد: «دنبالیم این 38 میلیارد طلب شهرداری را بگیریم. نامههایش نوشته شده، 30 تا شرکت به فروش گذاشته شده که از فروش آنها طلبها را بدهند که شهرداری خمینی شهر در اولویت است. با این پول 10 تا خیابان میزنیم مشکلات شهر حل میشود.»
در ادامه، نماینده گریزی به پروژههای نیمهکاره شهر زد. وی در ابتدا به بیمارستان منظریه اشاره کرد و طنز فرصت درباره این بیمارستان را اینگونه عنوان کرد: «میگویند بخش تزریقات و زایمان بیمارستان منظریه افتتاح شد. معتادها تزریق میکنند و گربهها هم آنجا زایمان دارند.» وی به آخرین وضعیت بیمارستان هم اشاره کرد و گفت: «به طور متوسط روزانه 80 نفر کارگر در آنجا کار می کنند. مصالح هم آماده است. برید ببینید. برخی حرفهای یاوه گفته اند که این دیوارها را گذاشتند تا دهان مردم را ببندند. دو تا ناظر هم گذاشتهام. پیگیر هم هستم.»
وی وضعیت سایر پروژهها را اینگونه برشمرد: «ساخت پایانه با 22 هکتار زمین روبروی شهرک برق و الکترونیک دارد انجام میشود. شهرک صنایع غذایی با50 هکتار، مشکلش منابع طبیعی و زمین شهری است.»
ابطحی گریزی هم به مشکل بیکاری زد و گفت: «مشکل بیکاری در خمینی شهر جدی است. حدود 6 هزار نفر افغانی در خمینیشهر کار میکنند. تبریز یک نفر افغانی نیست چون کارخانه دار تبریزی آنها را به کار نمیگیرد ولی کارخانه دار ما افغانی را بکار می گیرد.»
ابطحی در ادامه، اشارهای هم به انتخابات سال آینده مجلس کرد. مساله ای که خیلیها منتظر شنیدن آن بودند. وی یکی از شرایط کاندیدا شدن را آگاهی به مسائل حقوقی بیان کرد و گفت: «اگر کسی میتواند و در مسائل حقوقی و قانونی تواناست و می تواند این بار سنگین را بردوش بکشد، بیاید کاندیدا شود، ما هم کمکش می کنیم.» وی سخنان خود را با بیان این جمله به پایان برد که: «در شهر ما غیبت شده مستحب، تهمت شده واجب مؤکد!»
در حاشیه مراسم
- از حواشی این جلسه، حضور شهردار پورکاظم به همراه عشقی معاون مالی شهرداری در این مراسم بود. وقتی که نماینده در سخنانش اعلام کرد که 5/3 میلیارد تومان و یک 200 میلیون تومان برای شهرداری گرفته، شهردار دست به قلم شد تا خطاب به نماینده بنویسد 5/3 میلیارد تومان و 200 میلیون تومان مطرح شده در جلسه کجاست که من خبر ندارم چون چنین مبالغی تاکنون تحویل شهرداری نشده است. به این توضیح کتبی، نماینده اینگونه پاسخ داد: «چرا نشده؟ من از وزارت کشور سند دارم که دادند. در بخشهای مختلف و آیتمهای مختلف دادند. راجع به 200 میلیون هم حتماً واریز شده چون حسابدار شما گفته واریز شده.» این جمله مجدداً با واکنش شهردار مواجه شد. وی که در وسط جلسه و در میان مردم بود باز تاکید کرد که تاکنون یک ریال هم تحویل ما داده نشده است. جوابی که با همهمه مردم همراه شد. اینبار نماینده چندین بار تاکید کرد که خانم مختاری حسابدار شهرداری اعلام کرده این 200 میلیون تومان به حساب شهرداری واریز شده است. این جمله نماینده کافی بود تا همانجا شهردار با خانم مختاری تماس بگیرد و در حضور مردم، گوشی خود را به نماینده بدهد. نماینده که متوجه شد حسابدار شهرداری از این مساله، ابراز بیاطلاعی میکند اعلام کرد که من از وزارت کشور این مساله را پیگیری میکنم. در ادامه شهردار گفت شما این مبالغ را که فرمودید بگیرید من خیابان شهید صدوقی را ظرف یک هفته تمام میکنم.
- یکی دیگر از حواشی مراسم، آنگاه رخ داد که نماینده در خصوص آسفالت کردن کوچه روبروی باغ آقای فلانی توسط یک شهرداری بصورت مبهم سخن گفت که با اصرار شهردار خمینیشهر در میان جلسه برای نام بردن از آن شهرداری مواجه شد. پورکاظم گفت: لطفاً نام آن شهرداری را ببرید و نماینده سرانجام گفت منظور من شهرداری خمینی شهر نبود شهرداری کوشک بود.
- وقتی نماینده در حین جلسه گفت: «یک نفر پیش من آمده گفته خیابان صدوقی را متری فلان قیمت کردند ولی یک محل دیگر را متری 800 هزار تومان. خوب آقایان یک توجیهاتی هم می آورند. من نمیدانم واقعاً.» شهردار یادداشتی برای نماینده فرستاد که توسط نماینده قرائت شد. وی در یادداشت خود توضیح داد که تعیین قیمت بر اساس نظرات کارشناسی است و نظر شخصی نیست.
- نماینده در بخشی از سخنان خود لازم دید درباره دلیل برگزاری این جلسه و تبلیغات گسترده آن در شهر توضیح دهد. او گفت که خود از این تبلیغات خبر نداشته چون در شهر نبوده و دوستان تبلیغات کردهاند.
- نماینده در پایان سخنانش تلاش کرد از شهردار دلجویی کند. او گفت البته از آقای پورکاظم هم عذرخواهی میکنم اگر ناراحت شدند.
توضیحات شهردار
در همین حال، مهندس پورکاظم شهردار خمینیشهر در گفتگو با فرصت، درخصوص مبالغ ادعایی نماینده اینگونه پاسخ داد: «آقای نماینده، در سال گذشته 300 تن قیر برای خمینی شهر 250 هزار نفری گرفتند و همزمان هم همین میزان قیر را برای شهر کوشک 20 هزار نفره و درچه 50 هزار نفره گرفتند».
شهردار ادامه داد: « البته نماینده محترم برای وصول مطالبات شهرداری از جمله 38 میلیارد تومان طلب شهرداری از سازمانهای دولتی تاکنون پیگیریهای فراوانی کرده است که حقیقتاً جای تشکر دارد ولی تاکنون یک ریال هم برای شهرداری وجهی نگرفته است.»
خانم مختاری ذیحساب شهرداری هم در گفتگو با فرصت درخصوص بحث 200 میلیون گفت: «مدتی پیش، همسر نماینده بنده را دید و در مورد شیوه هزینه 400 میلیون وزارت کشور، ابراز گلایه کرد. من هم گفتم که خبری از این 400 میلیون نیست و تنها قرار است وزارت کشور 200 میلیون تومان واریز کند. حالا اینکه چطور این صحبت چرخیده و تغییر کرده، تعجب می کنم.»