پارک خشک ایده مناسب برای دوران کم آبی
به گزارش خبرگزاری فارس از خمینیشهر، علیاصغر حاج حیدری در آستانه 14 تیرماه روز شهرداریها و دهیاریهاÂ در جمع خبرنگاران گفت: در شرایط فعلی که مشکلات مختلف در جامعه روبرو هستیم باید با بهترین نوع مدیریت بتوانیم از امکانات موجود بهره ببریم، با خشکسالی و کمآبی در شهر روبرو بوده و نگران آب شرب و تأمین آن برای مردم هستیم که باید با مدیریت و برنامهریزی فضای سبز موجود در شهر را نیز حفظ کنیم.
وی با اعلام اینکه اجرای چندین طرح عملیاتی، چند پارک بزرگ و اثرگذار در خمینیشهر کلید زده شد، افزود: پارکها اغلب به شکل چمنکاری، گل و گیاه و فضای تر بوده که با ابتکار عمل ایده راهاندازی پارک خشک در خمینیشهر داده شد و در کنار آن از مصالح محلی و بومی استفاده شد که این اتفاق افتاد و چند پارک خشک در نقاط مختلف شهر در حال ایجاد است.
*پارکهای خشک ایدهای مناسب برای دوران کمآبی
شهردار خمینیشهر با بیان اینکه پارک کوهستانی لادر نمونهای از پارک خشک است که هم از آبنما، سنگفرش و فضای تفریحی، فضای سبز محدود و مناسب که نیاز به آب اندکی دارد به بهرهبرداری رسید، اضافه کرد: بیشتر پارکها از عصر به بعد مورد استفاده مردم قرار میگیرد و بر روی پارکهای شبانه سرمایهگذاری کردهایم.
وی اظهار کرد: بام سبز نمونهای دیگر از پارک خشک است که با توجه به فضای موجود و وجود عمارت کازرونی و ایوانهایی که در اطراف است و تپههای موجود فضای تفریحی برای مردم ایجاد شده است.
حاج حیدری ادامه داد: پارک ساحلی خمینیشهر نمونه دیگر پارک خشک است که در حاشیه کانال آب در شهر ایجاد شده و به گونهای فضاسازی شد که بین درختهای کاج حاشیه کانال جاده سلامت برای خانوادهها، وسایل بازی و ورزش در کنار آن ایجاد و با روشنایی و نورپردازی جذاب محیطی زیبا فراهم شد.
این مقام مسؤول یادآور شد: با توجه به علاقه و جذابیت که در کودکان وجود دارد مکانی در حاشیه آن توسط ماسههای ساحلی برای بازی کودکان و گل بازی به وجود آمده که با استقبال بسیار مردم مواجه بوده و باعث شده کودکان محرکی برای حضور خانوادهها در شبهای تابستانی در این محیط باشند و این خوشحالی و شادی مردم و فرزندان شهر که آیندهسازان کشور هستند به من انرژی میدهد.
وی افزود: زمین اسکیت، والیبال، فوتبال، تنیس، کارتینگ و... در حاشیه 2 کیلومتری پارک ساحلی پیشبینی شده که فاز اول این پروژه حدود 70 درصد به نتیجه رسیده و مردم استقبال بسیاری نسبت به پارک خشک نشان دادند که بینظیر بوده و تردد جمعیت در شبها بسیار زیاد است.
*آبیاری 70 درصد فضای سبز خمینیشهر به وسیله قطرهای
شهردار خمینیشهر تصریح کرد: پارک چمنی نیز در خمینیشهر وجود دارد که با مشکل آب روبروست و روشنایی مناسب ندارد که طرح پارک خشک برای آن برنامهریزی شده و درختان موجود آن نیز به وسیله آبیاری قطرهای و آبیاری با تانکرها فضای سبز موجود آن را حفظ میکنیم.
وی اذعان کرد: در حاشیه پارکهای چمنی و دارای فضای سبز نیز برای نگهداری از آنها مخزنهای آب ایجاد شده و براساس نیاز در قالب آبیاری قطرهای از آب موجود در مخازن استفاده میشود.
حاج حیدری اعلام کرد: روزی که شهر را تحویل گرفتم 20 درصد آبیاری قطرهای انجام میشد و اکنون به 70 درصد رسیده است و تلاش داریم همه درختان به آبیاری قطرهای تبدیل شود، از ریگهای رنگی و چیپسهای چوب به جای چمنکاری در میادین و بلوارها استفاده کردهایم و این اقدامات در جهت استفاده بهینه از آب است.
*انجام پروژههایی برای جذب و مدیریت آبهای سطحی
وی با اشاره به بارندگیها و حرکت آب در معابر ابراز کرد: در گذشته دفع آبهای سطحی انجام میشد و در مواقع بارندگی در شمال خمینیشهر که از کوهها آبها سرازیر میشد و به کانال آب حرکت داشت، برای شهر مشکلساز بود که در آن دوران مشکل کمآبی وجود نداشت و شهرداری دنبال دفع آبها بود، اما در حال حاضر شهرداری دنبال جذب و نگهداری آبهای سطحی است و برنامهریزیهایی برای این موضوع انجام شده است.
شهردار خمینیشهر خبر داد: در منطقه کوهستانی لادر منطقهای پیشبینی شده و نیاز به ایزوله شدن دارد و دریاچهای نیز برای ذخیره آب برنامهریزی شده و استخر جذب آبهای سطحی نیز در نقطه دیگر شهر نیاز به ایجاد است که برای ایزوله کردن اعتباری بالغ بر 1 میلیارد و 200 میلیون تومان است.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت جذب و استفاده این آبها باعث میشود که به سفرههای زیرزمینی بپیوندند و باز از طریق چاههای آب از این آب ذخیره شده در سفرههای زیرزمینی استفاده شود.
حاج حیدری با بیان اینکه آبهای زیرزمینی که در این شهر استفاده میشود شیرین است، گفت: حدود 10 مخزن آب در پارکهای شهر ایجاد شده است تا بتوانیم از آبهای سطحی زمین استفاده کنیم و برای مدیریت بهتر این موضوع نیاز به اعتبارات کافی است.
*جمعآوری روزانه 15 تن زباله در خمینیشهر
وی با اعلام اینکه شهرداری خمینیشهر با شرکتهای مختلف وارد مذاکره شده تا قسمتی از پساب را با پکیجهایی که برای آبیاری قابل استفاده کند، اضافه کرد: آب و فاضلاب پساب را در اختیار شهرداری قرار نمیداد و به دستور استاندار این مشکل حل شد تا قسمتی از فاضلاب خمینیشهر به شهرداری تعلق بگیرد و برای آبیاری از پساب نیز استفادههایی شود.
شهردار در پایان گفت: به صورت روزانه 15 تن زباله در خمینیشهر جمعآوری، تفکیک و بازیافت میشود که به صورت مشترک با شهرداری شاهینشهر در قالب سازمان بازیافت اقداماتی انجام میشود.
Â
گزارش تصویری این نشست وبازدید میدانی از پروژه های شهرداری را در سایت می توانید مشاهده کنید.