نکاتی چند برای حفظ ایمنی در محیط زندگی

ارسال در ایمنی

imeniهرگزكودكان خود را در پارك بازي رها نكنيد.

 

شبي به اتفاق خانواده جهت تفريح در يكي از پارك های شهر رفته بوديم. در حالي كه در پارك ايستاده بودم ديدم يك دختر بچه 4 تا 5 ساله در حالي كه دست خود را به پايه چراغ روشنايي پارك گذاشت ناگهان به چند متر آن طرف پرت شده زيرا سيم برق اتصال به پايه فلزي پيدا كرده بود و پايه برق دار شده بود.

 

كمي آن طرفتر رفتم و ديدم قبلاً تعدادي مانع فولادي در زمين بوده كه آنها را از سطح زمين كنده بود ولي متأسفانه شاخ هاي آهني با سر بسيار تيز 10 سانتيمتر از سطح زمين فاصله داشت و اگر فردي بزرگ يا كوچك زمين مي خورد هر عضو بدن كه با اين سرنيزه هاي آهني اصابت مي كرد دچار حادثه مي شد. حال اگر پيرمرد يا پيرزني يا كودكي به زمين سقوط كند و اين ميله هاي فلزي تيز به چشم آنها اصابت كند و چشم كور شود چه كسي مسئول خواهد بود؟

 

حادثه هنگام خروج از سينما منجر به سقوط يك خانم چهل ساله و شكستگي پاها و دستهاي او شد.

در يكي از شهرها يك واحد سينما جهت توسعه امور فرهنگي شهروندان ساخته شده است. قرار مي شود سالن سينما افتتاح شود و مورد بهره برداري قرار گيرد ليكن محوطه خروجي سالن و حياط آن هنوز كامل نشده است ازجمله اينكه در قسمت حياط كه دقيقاً مسيرخروج مردم از سالن سينما مي باشد پرتگاهي بوده كه حفاظ آن هنوز نصب نشده است.

وقتي سانس سينما تمام مي شود و ساعات شب بوده است و خانواده ها در حال خروج بوده اند ناگهان يك خانم 40 ساله به گودالي به ارتفاع 4 متر سقوط و منجر به شكستن دست و پاي ايشان مي شود. محوطه مذكور فاقد حفاظ بوده و روشنايي كافي در محوطه نبوده است. البته بعد از حادثه مسئولين سينما حفاظ گذاري كرده اند و الان ايمن شده است. آيا بهتر نبود اول محيط ايمن شود سپس افتتاح و پرده برداري بعمل آيد تا شهروندان در يك محيط ايمن لحظاتي شاد داشته باشند.

 

بي احتياطي مالك يك ساختمان و قراردادن يك چارچوب درب آهني در كوچه منجر به فوت يك كودك 9 ساله از همسايگان شد.

چرا به راحتي بايد شاهد فوت يك كودك 9 ساله باشيم؟ در يك كوچه مالك ساختمان در حال ساخت و ساز منزل مسكوني خود بوده است يك درب 70/2x60/2 را جهت نصب به داخل كوچه مي آورد و3 تا 4 روز بوده كه درب را به صورت خطرناك به تيربرق كنار منزلش تكيه داده تا بعداً نصب كند. بچه هاي داخل كوچه هنگام بازي كردن درب را تكان دادند و درب سقوط مي كند و با سر كودك 9 ساله برخورد و منجر به فوت آن مي شود. چرا مالك ساختمان بي احتياطي كرده و درب را به صورت غيرايمني به تيربرق داخل كوچه تكيه داده و منجر به حادثه شده است.

جهت جلوگيري ازحوادث مشابه:

1- مالكين ساختمان و پيمانكاران به هيچ عنوان وسايل ساختمان ازجمله چارچوب درب، چارچوب هاي فلزي و غيره را داخل كوچه نگذارند. در صورتيكه چاره اي ندارند رعايت نكات ايمني الزامي است و حتماً مي بايست مهارت لازم صورت بگيرد و به روش مطمئن بسته شود (البته قراردادن دركوچه ممنوع است).

2- پدر و مادران مواظب كودكان خود باشند.

3- همكاران محترم در صدا و سيما و مطبوعات جهت ارتقاء سطح ايمنی شهروندان تلاش بيشتري كنند و مردم را آموزش بدهند.

متأسفانه از اين گونه حوادث كه روزانه جان انسانها خصوصا كودكان را مي گيرد فراوان است. لطفا ديد ايمني داشته باشيد و ديد ايمني را توسعه دهيد.