نعمت اله صفری فروشانی

ارسال در کتاب و ادبیات

نام :                         نعمت الله صفری فروشانی

شرح حال:

در سال 1355 هجری شمسی در شهرستان خمینی شهر وارد حوزه علمیه شدم، سال 59 به حوزه علمیه اصفهان وارد شدم و تا سال 63 دروس سطح دانی را به پایان بردم.

از سال 64 تا کنون در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل می باشم و در دروس فقه، اصول، تفسیر و فلسفه از اساتیدی همچون آیات ستوده، اعتمادى، مؤمن، محقق داماد(سید علی)، اسماعیل پور، قمشه اى، مکارم شیرازى، وحید خراسانى، جوادی آملی و فاضل گلپایگانی بهره بردم.

در سال 1367 در امتحانات حوزه علمیه قم نفر اول پایه ششم و در امتحانات پایه نهم حوزه در سال 68 رتبه دوم را کسب کردم. هم زمان با ادامه دروس حوزوى  در سال 1374

در رشته معارف و الهیات موفق به دریافت مدرککارشناسی از دانشگاه قم (تربیت مدرس) شدم و در سال 1377 در رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه تهران، دانشکده

الهیات در مقطع دکتری پذیرفتنه شدم و در آذر1385 از پایان نامه خود با عنوان(ارزیابی منابع مکتوب امامیه در مورد زندگانی ائمه(ع)از آغاز تا پایان نیمه اول قرن پنجم هجری)

دفاع کردم. از سال 1369 وارد کارهایپژوهشی شدم و با موسسات و مراکز مختلف همچون پژوهشکده فقه و حقوق دفتر تبلیغات اسلامى، مرکز معجم فقهى، سازمان

اوقاف، صدا و سیما،دار الحدیث، وپژوهشکده تاریخ و سیره دفتر تبلیغات همکاری داشتم.

تحصیلات:

مقطع: دکترا، رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامى، دانشگاه تهران، تاریخ اخذ مدرک: 1/9/1385

عنوان پایان‌نامه: ارزیابی منابع مکتوب امامیه در مورد زندگانی ائمه(ع) از آغاز تا پایان نیمه اول قرن پنجم هجرى

مقطع: فوق لیسانس، معارف و الهیات اسلامی، دانشگاه قم تربیت مدرس

عنوان پایان‌نامه: غالیان غلو درباره ائمه(ع)

مقطع: خارج

فعالیتها و تدریس ها:

1)تدریس

نام درس: تاریخ و حدیث

محل تدریس: دانشکده الهیات تهران - دانشگاه مفید قم - جامعه المصطفی العالمیه - مرکز جهانی علوم اسلامی

2) سمت: مدیر گروه تاریخ اسلام (مدرسه عالی امام خمینی (ره))

3) سمت: مدیریت گروه تاریخ اسلام واحد تاریخ و سیره (مرکز جهانی علوم اسلامی)

عناوین تعدادی از مقالات:

1- آموزش زنان در صدر اسلام

2-احکام حکومتی و خمس

3-اسلام و مسلمانان/ مردم شناسی کوفه

4- انتصاب و انتخاب (بررسی دلایل دو نظریه)(گزارشی از کمیسون های علمی مرکز تحقیقات علمی دبیرخانه مجلس خبرگان

5-بررسی دو اثر تاریخ نگاری شیخ صدوق (ره)

6-پژوهش فرهنگی سال: حکومت اسلامی در اندیشه فقیهان شیعه

7-پیشینه طبقات نگاری مسلمانان

8-تاریخ بنای مسجد جامع کوفه و مساجد مبارکه و ملعونه کوفه

9-تاریخ تشیع

10- جریان شناسی غُلوّ

کتب منتشره:

1-احکام حکومتی و مصلحت (زبان: فارسی ، تهیه شده به صورت: گروهی)

2- پرسش ها و پاسخ ها (زبان: فارسی ، تهیه شده به صورت: گروهی)

3- حکومت اسلامی در اندیشه فقیهان شیعه (زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : گروهی)

4- غالیان: کاوشی در جریانها و برآیندها: تا پایان سده سوم (زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : فردی)

ghaliyan

5-مکه در بستر تاریخ(زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : فردی)

6- نقش تقیه در استنباط (زبان : فارسی ، تهیه شده به صورت : فردی)

7- کوفه از پیدایش تا عاشورا (سال چاپ : 1391، زبان: فارسی، تهیه شده به صورت : فردی. 620  صفحه)