سخنان وزیر آموزش و پرورش در جمع فرهنگیان خمینی شهر

ارسال در خبر و گزارش

حاجی بابایی در ابتدای صحبت های خود این نکته را متذکر شد که این روزها در رسانه ها حرف از تحول بنیادین است در آموزش و پرورش است و این روزها واژگان و حرف های متفاوتی گفته می شود. چه نقد کنند چه نقل کنند هر دو برای من یکی است، برای من این مهم است و خواهد بود که آموزش و پرورش را آنگونه که هست نگاه کنند چه نقد کنند و نقل کنند. در تحول بنیادین ما بدنبال آن هستیم که آموزش و پرورش را به شکلی معرفی کنیم که هم نقدش و هم نقلش افتخار آفرین باشد. در تحول بنیادین و نظام 6،3،3 کتاب و کلاس تغییر و به همان اندازه نگاه معلم باید تغییر کند.چرا؟ برای اینکه امروز من وقتی به عنوان یک معلم به آموزش و پرورش آمدم این گونه کتاب و کلاس داری را قبول ندارم.این گونه تعریف از معلم را قبول ندارم.نه اینکه خوب نیستند همه زحمت می کشند، ولی تعاریف و واژگانی که به کار برده می شد نقل و نقدش انتقاد آمیز بود.
حاجی بابایی با اشاره به بحث هوشمند سازی مدارس گفت: جامعه بداند واژه ای به نام هوشمند سازی و فن آوری های جدید وارد کتاب ها و فضای آموزش و پرورش شده است که باید به این سمت حرکت کنیم. من وقتی در جایی صحبت می کنم یا وارد مدرسه ای می شوم، بحث بر سر هوشمند سازی است. این نگاه جدید به آموزش و پرورش است. جامعه پذیرفته مدرسه باید مرکز فن آوری های جدید باشد و اینکه امسال همه مدارس این گونه شده است یا نه بحث دیگری است.
وی افزود: این حرکت عظیم معنا و مفهوم را عوض می کند. این کار یک روز و دو روز نیست و ما داریم ریل گذاری می کنیم. از این به بعد هر قطاری که می خواهد حرکت کند، روی این ریل حرکت کند.
یکی دیگر از نکاتی که وزیر آموزش و پرورش در سخنان خود به آن پرداخت، بحث تغییر جایگاه و تعریف معلم است. وزیر در این مورد گفت: ما استادان، پژوهشگران و فن آوران را معلم می دانیم. بهترین نام برای استاد دانشگاه، معلم است. باید تمام اقدامات به سمتی برود که معلم پژوهشگر شود. اگر شش روز برود سرکلاس کی پژوهش کند؟ یکی از فلسفه های تعطیلی پنج شنبه ها همین بوده است.
حاجی بابایی با اشاره به تفاوت زندگی 40 سال پیش تا زندگی امروز تصریح کرد: یکی دیگر از فلسفه های تعطیلی پنج شنبه ها این است که مدیر ما 400 دانش آموز دارد و هر کدام از آنها مشکلاتی دارند. همه این ها مشاوره خاص می خواهد، مدیر باید بداند گرفتاری های دانش آموز چیست؟ مدیر ما باید اطلاع مشاوره و روانشناسی داشته باشد. چرا به کلاس اضافی رو آورده اید، مگر فرد چشمانش نمی بیند یا نمی فهمد؟ ما باید گره روحی فرد را باز کنیم. معلم دارد حرف می زند فرد یک جای دیگر است.
وزیر آموزش و پرورش در پایان از مشکلات حق التدریسی ها، مشکلات مدیران برای دریافت سرانه، بازنشسته ها و دریافت حقوق و مزایا و.. سخن گفت که تمام این ها با رویکرد تحریم مواجه شد ولی با این حال کسی به آمریکا بله نگفت. گفتنی است در این مراسم عاملیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان، صرامی؛ نماینده مردم خمینی شهر در مجلس و حجت الاسلام رحیمی؛ امام جمعه نیز سخنانی گفتند.
محسن صرامي در این مراسم ضمن اشاره به پرتلاش بودن جامعه آموزش و پرورش گفت: سزاوار نيست كه معلمين ما در كمترين شرايط زندگي خودشان بمانند. وی در ادامه مطالعه طرح تحول بنيادين را پاسخگوي شبهات و سؤالات معلمان دانست و گفت: دغدغه هايي كه ما درباره معيشت معلم داريم، در طرح تحول با صراحت مطرح شده است. درخواست معلمين غيرانتفاعي براي استخدام و مسئله پاداش بازنشستگان از موارد مطرح شده توسط صرامي در مراسم بود.
حاجی بابایی پس از پایان این مراسم به منظور شرکت در یادواره شهدای دانش آموز به مصلای نماز جمعه رفت و در جمع خانواده شهدای دانش آموز و فرهنگی، جانبازان، فرهنگیان و دانش آموزان حضور یافت.
گفتنی است کنگره شهدای دانش آموز و فرهنگی با مجری گری نظام اسلامی و خیر مقدم رییس اداره آموزش و پرورش خمینی شهر همراه بود.