پاك كردن زنگ زدگي پيچ و مهره و فلزات و چربي لباس با نوشابه هاي گازدار

ارسال در بهداشت و درمان

 

nooshabeتمیز کردن توالت كاسه توالت و لکه های ظرف چینی، پاک کردن زنگ زدگی سپر اتومبیل، تمیز کردن زنگ زدگی از زوایای باطری ماشین، برطرف کردن زنگ زدگی پیچ و مهره، پاک کردن چربی از لباس و ...

 

تحقیقات نشان داده است كه انواع نوشابه‌های گازدار (سودا) بیماری ‌هایی چون پوكی استخوان، چاقی، پوسیدگی دندان و بیماری‌های قلبی را تشدید می‌كنند. اما با تمام این ‌ها یك چهارم مصرف سالیانه نوشیدنی‌ ها را انواع سودا تشكیل می‌دهد. امروزه مقدار متوسط مصرف نوشابه‌های غیرالكلی و گازدار (سودا) بسیار بالاست. هر قوطی نوشابه گازدار معادل ‌قاشق شكر، ‌كالری و 55 ـ ‌میلی گرم كافئین دارد و سرشار از رنگ‌های مصنوعی است. این مقدار شكر، كالری و مواد افزودنی مضر در یك محصول كه هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران كننده است. به علاوه نوجوانان و كودكان، از مصرف‌ كننده‌های اصلی این نوشیدنی ها هستند.

مواد اصلی تشكیل دهنده یك نوشابه گازدار

- اسید فسفریك: این ماده موجب كاهش جذب كلسیم و در نتیجه ابتلا به پوكی استخوان و سستی دندان‌ها می شود. همچنین اسید كلریدریك موجود در معده را خنثی می كند و باعث سوءهاضمه و جذب ناقص مواد غذایی می شود.

- قند: سازندگان نوشابه های گازدار بزرگترین مصرف كننده‌ قند تصفیه شده هستند. مصرف زیاد قند میزان انسولین خون را بالا می‌ برد و منجر به افزایش فشارخون و كلسترول، بروز بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و پیری زودرس می‌شود. بیشتر انواع سودا، بیش از ‌درصد مقدار قند مورد نیاز روزانه را تامین می‌كنند.

-  آسپارتام: اين ماده شیمیایی در سوداهای رژیمی به عنوان جانشین قند به كار می ‌رود و بیش از ‌عارضه جانبی دارد كه از جمله می ‌توان به تومور مغزی، معلولیت جنین، دیابت، عدم تعادل حسی و بروز حمله ‌های صرع اشاره كرد. به‌ علاوه، زمانی كه آسپارتام مدت زیادی در فضای گرم نگهداری شود به متانول تبدیل می ‌شود. متانول الكلی است كه می ‌تواند به آلدئین یا اسید فرمیک كه از عوامل سرطان زا هستند، تبدیل شود.

- كافئین: كافئین موجب بروز اضطراب، فشار خون بالا، ضربان نامنظم قلبی یا تپش قلب و بالا رفتن مقدار كلسترول خون می‌شود. همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی را می سوزاند و موجب بروز سرطان و مشكلاتی در بارداری می شود.

در نهایت باید گفت كه مصرف نوشابه ‌های گازدار یا ساده، علاوه بر داشتن مضرات فراوان، به دلیل دارا بودن کالری بالا، اشتهای افراد را برای مصرف مواد غذایی مفید مانند سبزیجات، پروتئین ها، لبنیات و سایر موادمغذی کاهش می دهند.

انواع نوشابه‌های گازدار (سودا) وضعیت بیماری ‌هایی چون پوكی استخوان، چاقی، پوسیدگی دندان و بیماری‌های قلبی را تشدید می‌كنند.

افرادی كه به مصرف این نوشابه‌ها روی می‌آورند مصرف شیر و فرآورده‌ های مشابه آن را كاهش می ‌دهند. همین امر باعث می‌شود افرادی كه این نوشابه ‌ها را مصرف می ‌كنند، كمتر از آنهایی كه این نوشابه‌ها را مصرف نمی‌كنند كلسیم به بدنشان برسد. این موضوع به ویژه برای دختران جوان كه نیاز به كلسیم زیاد دارند، در آینده می‌تواند مشكل ساز باشد.

نوشابه ‌ها به دلیل داشتن كالری بالا و شكر باعث چاقی و پوسیدگی دندان نیز می ‌شوند. همچنین قند موجود در آنها برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار خطرناك تر از سایر قند‌ها می ‌باشد.

همچنین تحقیقات نشان می دهد كه نوشابه‌های گازدار (انواع كولا) یكی از مهم ‌ترین موادی است كه موجب تولید سنگ كلیه می‌شود.

نكته قابل توجه دیگر در انواع این نوشابه ‌ها آن است كه كارخانجات سازنده به هر دلیل مواد افزودنی مانند كافئین یا حتی داروهای اعتیادآور به این نوشابه‌ ها اضافه می‌كنند تا افراد به مصرف آنها عادت كنند. تحقیقات یكی از مؤسسات بهداشتی آمریكا نشان می دهد علت اصلی فروش بالای برخی از این نوشابه‌ها وجود بیش از حد این مواد در آنهاست. ترك عادت مصرف این نوشیدنی ها ساده‌ترین راه برای رسیدن به سلامتی است. فراموش نكنید كه بهترین راه حفظ سلامتی استفاده هرچه بیشتر از مواد غذایی طبیعی است.

نوشابه های گازدار سلامت شما را به خطر می اندازند!

متخصصین امور تغذیه بر این باورند که نوشابه های گازدار باعث چسبندگی خون می گردند و افزایش غلظت خون سبب کندشدن حرکت خون در رگ ها می شود. افزون بر این، این پدیده می تواند باعث لخته شدن خون و بروز مشکلات قلبی و مغزی گردد. براساس اظهارات این پژوهشگران نوشابه های خنک حس چشایی را نیز از بین می برند و در مصرف کننده اشتهای کاذب به غذای بیشتر ایجاد می شود و سبب چاق شدن او می گردد.

از سوی دیگر نوشابه ها حاوی مواد قندی می باشند که سریع جذب بدن شده و به شکل چربی انباشته در بدن ذخیره می شوند. در ضمن نوشابه های گازدار به دندان ها نیز آسیب می رسانند.

تحقیق دیگر ثابت می کند که مقدار زیادی از ویتامین ب بدن صرف مقابله با قند نوشابه می شود و در اثر کمبود ویتامین ب خستگی و افسردگی به سراغ فرد می آید و تنش های عصبی گریبان این افراد را می گیرد. نوشابه گازدار هضم غذا را دشوار می کند و با نوشیدن آن در حین غذا، بزاق های دهان فرصت هضم غذا را نمی یابند.

با مصرف بی رویه نوشابه گازدار افراد به چاقی های بدشکل و شکنندگی استخوان مبتلا می شوند. از همین رو، به افراد چاق یا مستعد چاقی توصیه می شود ازخوردن نوشابه های گازدار و نوشابه هایی که دارای مواد قندی می باشند تا حد ممکن اجتناب کنند و بجای آن تا می توانند آب بنوشند.

خطرات نوشیدن نوشابه های گازدار

برای آنهایی که نوشیدن این نوشابه ها را دوست داشته و فکر می کنند همه چیز را راجع به آنها می دانند موارد استفاده از نوشابه ها گازدار عبارتنداز:

- تمیز کردن توالت: یک بطری نوشابه را در کاسه توالت ریخته بگذارید یک ساعت بماند سپس آن را با آب شتشو دهید. اسید سیتریک موجود در نوشابه لکه های ظرف چینی را هم از بین می برد.

- پاک کردن زنگ زدگی روی قشر کرومیومی سپر اتومبیل: یک آلومینیم فویل مچاله کرده و به نوشابه آغشته کنید روی سپر بمالید.

- تمیز کردن زنگ زدگی از زوایای باطری ماشین: یک بطری نوشابه را روی زوایای باطری بریزید تا زنگ زدگی ها و فرسودگی ها را جوشانده و بیرون ریزد.

- برطرف کردن زنگ زدگی پیچ و مهره: يک پارچه را در نوشابه آغشته کرده و چند دقیقه روی پیچ و مهر بمالید.

- پاک کردن چربی از لباس: یک بطری نوشابه را روی لباس ها چرب ریخته و مقداری پاک کننده را هم به آن اضافه کرده و آن را شتشو دهید. نوشابه ها لکه های چربی را از بین برده و گرد و غبار را از شیشه اتومبیل پاک می کند.

حال چه باید بکنیم؟

اولین نوشیدنی شیرین (غیرالکلی) در دنیا بشکل یک پاک کننده چند منظوره در آمده. آیا باید آنرا یک پاک کننده چند منظوره بدانیم که به عنوان یک نوشیدنی مصرف می شود؟ به علاوه اگر کمی نوشابه را بر یک تکه گوشت خوک بریزيم وکمی صبر کنیم خواهیم دید که کرم ها از درون آن به بیرون می لولند...

و اما حقایق خطرناکی در مورد این نوشیدنی های متداول:

pH متوسط نوشیدنی های غیرالکلی ۳/۴ است. این محیط اسیدی به قدری قوی است که می تواند دندان و استخوان را حل کند. جالب است که بدانیم رشد استخوان در بدن انسان از ۳۰ سالگی به بعد متوقف می شود. پس از آن حدود ۸ تا ۱۸ درصد استخوانها هر ساله از طریق ادرار بسته به اسیدیته ای که جذب بدن می شود تحلیل می رود. (اسیدیته به پتاسیم، کلسیم، منیزیم و– فسفر بستگی دارد نه طعم غذا) تمام ترکیبات کلسیم موجود در سرخرگ و سیاهرگ و بافتهای پوستی و اعضای بدن متراکم شده بر عملکرد کلیه (در مورد سنگ کلیه) اثر می گذارند.

نوشیدنی هاي گازدار هیچ ارزش غذایی (از نظر ویتامین ها و موادمعدنی) ندارند. آنها حاوی مقدار زیادی شکر و اسید و مواد اضافه دیگری نظیر نگهدارنده ها و رنگ ها هستند. برخی افراد نوشیدن نوشابه های گازدار و خنک را پس از صرف غذا دوست دارند اما حدس بزنید خطر این کار چیست؟ دمای بدن ما برای عملکرد آنزیمهای گوارشی ۳۷ درجه است در حالی که دمای نوشابه های گازدار و خنک بسیار کمتر از ۳۷ درجه می باشد حتی بعضی اوقات نزدیک به صفر درجه است. این کار تاثیر آنزیم ها را کم کرده و در سیستم هاضمه استرس بوجود آورده، غذای کمتری هضم می شود و در حقیقت غذا هضم نشده می ماند. غذای هضم نشده نیز سموم گازهای بدبویی را بوجود می آورد که جذب روده می شوند و سپس وارد خون شده و به تمام بدن می رسند. سپس سموم در بدن می تواند باعث پیشروی بیماریهای گوناگونی شود. توصیه ما این است که قبل از آنکه نوشابه گازدار بنوشید فکر کنید آیا تا بحال در حال نوشیدن یک نوشیدنی گازدار فکر کرده اید چه می نوشید؟

شما در حقیقت دی اکسید کربن می خورید چیزی که هیچ انسان عاقلی آنرا صحیح نمی داند. چند ماه قبل مسابقه ای در دانشگاه دهلی برگزار شد مبنی بر اینکه هرکس بیشتر نوشابه بنوشد برنده است. برنده این مسابقه هشت بطری نوشابه نوشید اما در دم مرد چون دی اکسید بسیار زیادی به خونش رسیده بود در حالی که اکسیژن کافی در خون او وجود نداشت. پس از آن مسولان دانشگاه فروش تمام نوشابه های گازدار را در فروشگاه دانشگاه ممنوع کردند.

اگر یک دندان شکسته را در یک بطری نوشابه گازدار بیندازید پس از ده روز خواهید دید که دندان حل می شود. دندان و استخوان تنها اعضای بدن هستند که سالها پس از مرگ انسان بجا می ماند. حال فرض کنید که این نوشابه ها چه بر سر روده و معده نرم و ظریف می آورند؟ آنهایی که نوشابه های گازدار دوست دارند این بار قبل از خوردن این نوشابه ها کمی فکر کنند .

صنایع مواد غذائی و تهیه نوشابه ها

گازهای صنعتی موارد استفاده مهمی در صنعت مواد غذائی و تهیه نوشابه ها دارند. برای خنک کردن، یخ زدن، بریدن، مخلوط کردن و نگهداری مواد غذائی در دمای زیر صفر از گازهای خیلی سرد مثل ازت مایع (196-) و دی اکسید کربن ( 78-) استفاده می شود. همینطور برای بسته بندی و کنسروسازی می توان از گازهای ازت، دی اکسید کربن و اکسیژن اکسید شده استفاده کرد. با کمک گازها در صنعت مواد غذائی و تکنیک های جدید استفاده از گاز می توان کیفیت و دوام مواد غذائی را افزایش داد. از طرف دیگر برای دوام، رسیدگی و نگهداری میوه ها از گازهای مختلف استفاده می شود.  گروه دیگری از مواد غذائی از قبیل آرد، قهوه، پسته، خشکبار، كاکائو، شیر خشک، چیپس ها، ادویه جات و... دارای چربی اشباع نشده هستند و این باعث اکسیده شدن (فاسد شدن) این نوع مواد غذائی می شود. با استفاده از گاز ازت خالص می توان این مواد غذائی را از اکسیده شدن جلوگیری کرد. در نوشابه ها هم معمولا گازهای ازت و دی اکسید کربن (گاهی به صورت مخلوط) استفاده می شوند. این گازها موجب طعم مطبوع تر شدن نوشابه ها و گازدار کردن آنها هستند.