فواید و منافع مصرف میوه های تابستانی- 2

ارسال در بهداشت و درمان

 

hendevaneh فواید و منافع مصرف میوه های انجیر، توت و خربزه و هنداوانه

 

1) انجیر

دارای طبیعتی گرم و تر بوده و برای رشد و نمو و نوسازی سلولهای بدن مفید است. مصرف انجیر وزن بدن را افزایش می دهد خصوصاً اگر با مغز بادام شیرین، پسته و گردو همراه شود. انجیر به علت فسفر فراوانی که دارد مقوی نیروی حافظه و قوای عقلی می باشد. همچنین عرق آور بوده مواد زاید بدن را از راه منافذ عرق دفع می کند و مقاومت بدن را نیز در برابر سموم زیاد نموده اثر سم را خنثی می کند. انجیر برای تنگی نفس و درد سینه اثری عالی دارد و مقوی ریه ها می باشد. همچنین به علت روان کردن شکم برای خشکی مزاج مؤثر است. از دیگر اثرات انجیر آن است که ادرار آور بوده کلیه ها را تقویت نموده مواد زاید خون را از طریق ادرار دفع می کند. مصرف انجیر جهت تنظیم عادت ماهانه بانوان توصیه می شود چرا که با تقویت رحم باعث تسریع و تنظیم دفع خون ماهانه می شود.

2) توت

در انواع مختلف سفید و سیاه و توت فرنگی موجود است:

الف) توت سفید: این نوع توت دارای طبیعت گرم و تر بوده با افزایش وزن بدن، لاغری را رفع می کند. همچنین باعث گشادی عروق و انبساط مویرگها شده گرفتگی رگها را مرتفع می سازد. توت سفید از جمله میوه هایی است که جگر و طحال را تقویت نموده در تولید خون تمیز بدن را یاری می رساند. همچنین با تقویت ریه ها درد سینه ناشی از اختلال عملکرد تنفسی را درمان می کند. باید توجه داشت مصرف همزمان توت با غذا منجر به فساد غذا در معده و بروز نفخ معده و سوء هاضمه می شود.

 

ب) توت سیاه یا شاه توت دارای طبیعت سرد و خشک بوده اشتها آور است و معده را دباغی می کند اما حرکات روده را کند نموده جهت رفع اسهال مفید است. این نوع توت به علت طبیعت سردی که دارد برای مبتلایان به بیماریهای اعصاب و روان مناسب نیست و توصیه نمی شود.

 

ج) توت فرنگی: این میوه خوش مزه از قدیم الایام در جنگلهای شمال ایران می روئید و نامهای محلی آن لبدانه، جمیل و به فارسی چیالک و چلم نامیده شده است و با توجه به قدمت حضور این میوه در ایران و نامهای متعدد محلی و فارسی که دارد انتخاب نام توت فرنگی بی مورد و بیجاست. اما خواص این میوه: توت چیالک دارای طبیعی سرد و تر بوده به علت خاصیت صفرابری که دارد برای درمان زردی و هپاتیت مؤثر است. به بیماران مبتلا به آبله، بواسیر، دیابت و خارش پوست مصرف آن توصیه می شود. این نوع توت از تصفیه کنندگان قوی خون به شمار می آید که مصرف روزانه آن در دفع رسوبات خون اثر بسزایی دارد. همچنین بیماران مبتلا به نقرس مداومت بر مصرف میوه تازه توت فرنگی توصیه می شود.

 

3) خربزه

دارای طبیعت گرم و تر بوده زود جذب بدن شده و در نتیجه در رفع عطش و تشنگی ناشی از صفرای خون سریع الاثر است. ادرار آور قوی بوده، سنگ ریزه های کلیه و مجاری ادرار را دفع می کند و مداومت در خوردن آن از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می نماید. خربزه جزو میوه های چاق کننده می باشد که وزن بدن را افزایش می دهد و مواد زاید را از راه ادرار، عرق و مدفوع دفع می کند. تخم خربزه دارای طبیعت گرم و تر بوده، خام یا بو داده آن در رفع گرسنگی مویرگهای کبد مؤثر است و شکم را هم روان می کند. تخم خربزه هم مثل خود خربزه ادرار آور بوده، اثری قوی در رفع سنگ کلیه دارد. همچنین در تقویت قوای جنسی اثری مشهود دارد. در موقع خرید خربزه به یاد داشته باشید انواعی از آن که دارای قطر بیش از 15 سانتی متر و وزن بیش از دو کیلوگرم باشد مناسب ترند.

 

4) هندوانه:

دارای طبیعت سرد و تر بوده، صفرای خون را کاهش داده و حرارت و تشنگی ناشی از تب را فرو می نشاند. همچنین شکم را روان کرده و برای خشکی مزاج مؤثر است. هندوانه ادرار آور قوی بوده سنگ ریزه های مجاری ادرار را دفع می نماید.

آشامیدن آب هندوانه به تنهایی يا مخلوط با شیر خشک برای تب و خارش صفراوی و با شیر و عسل برای بیماران سوداوی مؤثر است. از جوشاندن پوست هندوانه با شیره انگور مربای پوست هنداوه به دست می آیدکه برای تقویت کبد، معده، روده، و براي وسواس و درد سینه اثر بسزایی دارد. خوردن مغز تخم هندوانه نیز جهت تسکین سوزش ادرار و دفع سنگ های مجاری اداراری مفید است.