ساکنان استان اصفهان بیشترحواسشان جمع دیابت باشد
دیابت درسیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری از شیوع کمتری برخوردار است و در استانâهای مازندران، اصفهان، یزد و تهران شیوع بالایی دارد.
به گزارش فرصت آنلاین به نقل ازبهداشت نیوز، رئیس پژوهشگاه غدد ومتابولیسم دانشگاه علومâپزشکی تهران درنشست خبری که به مناسبت روزجهانی دیابت با ذکراین مطلب گفت: 422 میلیون نفردردنیا به دیابت مبتلا هستند، که 20 میلیون ازآنها ایرانی می باشند.
محمدباقرلاریجانی افزود: نتایج مطالعات نشان میâدهد، شیوع دیابت در مردان ایرانی 11.5 درصد و در زنان 12.9 درصد است. شیوع دیابت در افراد بالای 25 سال بیش از 10 درصد و در افراد بالای 55 سال تقریبا 50درصد گزارش شده است.
به گفته وی، 50 درصد افراد بالای 55 سال به دیابت مبتلا هستند و یا به نوعی از اختلال تحمل گلوکز رنج میâبرند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه چاقی و دیابت در کشورهای با درآمد متوسط شیوع نسبتا بالاتری دارد، یادآور شد: یکی از دلایل مهم ابتلا به دیابت، چاقی است. رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علومâپزشکی تهران افزود: یکâچهارم جمعیت کشور از چاقی رنج میâبرند.
و چاقی میâتواند موجب تشدید و بروز علائم دیابت شود. به همین دلیل به افرادی که دچار چاقی هستند توصیه میâشود به صورت مرتب، فشارخون، فشار چربی و فشار قند خون خود را کنترل کنند.
لاریجانی با توجه به نتایج تحقیقاتی که درخصوص میزان فعالیت ایرانیان انجام شده است، عنوان کرد: نتایج مطالعات اخیر نشان میâدهد اگر ملاک داشتن فعالیتâ بدنی را یک ساعت درروزدرنظر بگیریم، نشان میâدهد 90 درصد ایرانیان از فعالیت کافی برخوردار نیستند، البته این آمار در افراد مختلف و در سنین متفاوت متغیر است، اما به طور کلی کاهش فعالیت در زنان جدیâتر از مردان است.
وی گفت:آمارها نشان میâدهد تنها 70درصد بیماران دیابتی از داروبه صورت مناسب استفاده میâکنند، در واقع 30درصد بیماران یا دارو مصرف نمیâکنند و یا اطلاع خوبی درخصوص مصرف آن ندارند که این امر یک هشدار جدی است و باید این افراد تحت آموزش قرار بگیرند که البته دراین میان نقش رسانهâها غیرقابل انکار است.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علومâپزشکی تهران یادآور شد: افراد مختلف دیابتی که قند خون خود را به صورت منظم بررسی نمیâکنند در معرض خطر ابتلا به عوارض جانبی دیابت ازجمله قطع عضو (پا) قرار دارند.
وی با بیان اینکه عدم کنترل قند خون و ابتلا به دیابت خطر سایر بیماریâها را برای این بیماران در پی دارد، گفت: افراد دیابتی 4 برابر سایر افراد در معرض بیماریâهای قلبی قرار دارند و احتمال بروز مشکلات عروقی در این افراد 60 تا 70â درصد سایرافراد جامعه است. همچنین باید گفت بیشترین قطع پا در افراد دیابتی انجام میâشود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: همچنین بروز نارساییâهای کلیوی درافراد دیابتی 25 درصد بیش از سایرافراد است و همچنین خطر سکته مغزی در این بیماران بیشتر است، بنابراین بیماران دیابتی باید نسبت به کنترل قند خون، فشارخون و چربیâخون خود آگاه باشند.
همچنین باید گفت 15درصد هزینهâهای بهداشتی و درمانی هر کشور به دیابت و عوارض آن اختصاص دارد، بنابراین توجه به دیابت و کنترل آن علاوه برافزایش عمرمفید افراد میâتواند منجر به کاهش هزینهâهای حوزه سلامت کشور شود.