تسهیلات و امتیازات ویژه برای نوسازی در بافت فرسوده
این روزها بافت فرسوده و احیای آن در محافل رسمی و غیررسمی و میان مردم و مسؤولین شهرداری از توجه ویژه ای برخوردار است و بالتبع بخش اعظم گفتگوی شهردار با مردم محله اندآن به همین موضوع اختصاص يافت.
مهندس پورکاظم در اين جلسه، برای آگاه سازی مردم از مزایای طرح احیای بافت فرسوده به زلزله بم اشاره کرد و گفت: در اين زلزله، ساختمانهای این شهر که اغلب بدون اصول فنی و مهندسی ساخته شده بودند دههاهزار نفر قرباني شدند و از همان زمان با تأکید مقام معظم رهبری به دولت و مجلس، مسئولان به فکر احیای این بافتها افتادند.
شهردار ادامه داد: محدوده قانونی خمینی شهر 5300 هکتار است که حدود 1000 هکتار آن بافت فرسوده می باشد و ما از سال 86 تا تابستان 89 با پیگیریهای مستمر و تشکیل شرکت مهربین و با انتخاب یک شرکت مشاوره روی بافت فرسوده شهر مطالعاتی انجام داديم و میزان 106 هکتار بافت فرسوده مصوب را كه به شهر تعلق گرفته بود به 606 هکتار افزایش دادیم.
مهندس پورکاظم خاطرنشان کرد: دولت و شهرداری برای احیای بافت فرسوده توسط مردم تسهیلاتی قائل می شوند. اولین امتیاز این است که پس از تخریب یک خانه قدیمی، اگر تا 5 طبقه ساختمان سازی شود طبق شرایط به هر واحد 20 میلیون تومان وام تعلق میگیرد و وام گیرنده اگر کارمند باشد موظف به پرداخت 17 درصد کارمزد است و براي مشاغل آزاد بیشتر، ولي بین 6 تا 7 درصد از وام به دلیل فرسودگی بافت کم می شود. همچنین کسانی که از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون از هیچگونه مزایای زمین و خانه دولتی استفاده نکرده اند می توانند از طرح مسکن مهر استفاده کرده و این وام را با 4 درصد کارمزد دریافت کنند.
شهردار افزود: دومین امتیازی که دولت برای نوسازان قائل می شود این است که پس از قطع انشعابات گاز و برق و آب و تلفن در زمان تخریب، این انشعابات پس از ساخت برای یک واحد به صورت رایگان واگذار شده و تنها هزینه واحدهای بعدی دریافت می گردد. و اما سومین امتیاز اين است كه در صورتی که این منازل سند ششدانگ نداشته باشد اداره های ثبت خارج از نوبت و به طور ویژه برای صدور سند اقدام خواهند کرد.
پورکاظم همچنین از مزایا و تسهیلات شهرداری برای نوسازان خبرداد و گفت: صدور پروانه برای تراکم 300 درصد یعنی ساختمان 5 طبقه، با 50 درصد تخفیف همراه بوده و همچنین برای تخریب و خاکبرداری مساعدتهای لازم انجام خواهد شد.
شهردار در ادامه سخنان خود به موضوع آلایندگی پالایشگاه و پتروشیمی پرداخت و گفت: با انجام مطالعات دقیق علمی و تخصصی وجود آلایندگی در 67 نقطه از شهر در چهار فصل مورد مطالعه و بررسي قرار گيرد و طبق مستندات ثابت گرديد كه آلايندگي مراكز صنعتي شمال غربي شهر (شركت پالايش نفت، پتروشيمي و ...) براي شهر و ساكنين آن زيان بار است و با رفت و آمدها به وزارت کشور از زمان دولت نهم و دهم مسئله به طور جدی پيگيري شد بطوريكه به دستور استاندار فعلی آقای دكتر ذاکر از ابتدای امسال تا تعيين تكليف نهايي، بودجه آلایندگی بلوکه شده و نه به شاهین شهر اعتباری تعلق گرفته و نه به خمینی شهر و انشاء ا... طبق قول آقای ذاکر درآینده نزدیک اعتباری به ما تعلق خواهد گرفت و پرداخت می شود.
مهندس پورکاظم در خلال صحبتهایش به دخل و خرج اتوبوسرانی هم اشاره ای کرد و گفت: هزینه های اتوبوسرانی در سال گذشته 3 میلیارد و سیصد هزار تومان بوده که وزارت کشور طبق قانون می باید یک سوم آن را به ما پرداخت میکرد اما قسمتي از آن را پرداخت نمود.
بخش قابل توجهی از انتهای سخنرانی شهردار را تشريح هزینه های جمع آوری زباله در شهر به خود اختصاص داد. شهردار در حین تذکر به مردم محله برای بیرون گذاشتن زباله هایشان در روزهای فرد ماه و جمع آوری زباله بین ساعات 8 تا 11 صبح گفت: یکی از موانعی که بر سر راه جمع آوری درست زباله وجود داشت همین بافت فرسوده بود یعنی خانه هایی که فاقد پارکینگ هستند و صاحبخانه ها مجبورند اتومبیلهایشان را در بیرون از خانه پارک کنند و در نتیجه سدی شوند پیش راه ماشینهای جمع آوری و جلوی حمل و نقل درست زباله ها را بگیرند.
وي همچنین از سرانه 70 هزار تومانی هر شهروند در خمینی شهر گفت و این مبلغ را در مقایسه با سرانه 300 هزار تومانی یک شهروند اصفهاني و سرانه 400 هزار تومانی یک شهروند شاهین شهری ناچیز دانست و تصريح كرد: اگر امسال 5/22 میلیارد بودجه ای که نوشته ایم به طور کامل وصول شود این سرانه تنها به 90 هزار تومان افزایش خواهد یافت. شهردار در پایان صحبتش به بحث داغ الحاق شهر به اصفهان نیز اشاره ای داشت.