آنفلو آنزای موتوری
در مقاله های قبل، مقدمه، راههاي انتقال و انتشار علائم باليني، رفتارشناسي و تبعات مالي و اقتصادي آنفلوآنزاي خوكي و موتوري را با هم مقايسه كرديم و اينك به بحث انگيزترين قسمت يعني مقايسه راههاي پيشگيري آنها مي پردازيم.
راههاي پيشگيري:
در مورد آنفلوآنزاي خوكي اين روشها براي پيشگيري اعلام شده است.
- پوشاندن بيني و دهان با دستمال كاغذي هنگام عطسه و سرفه و انداختن آن در سطل زباله
-خودداري از دست دادن و ديدهبوسي و دست گذاشتن به سطوح احتمالاً آلوده
- ترك عادت دست زدن به بيني و چشم به دليل انتقال ويروس از اين راهها
- شستن مرتب دستها با آب و صابون حدود 20 ثانيه به ويژه قبل از خوردن و آشاميدن و پس از رسيدن به منزل
- ماندن در خانه به مدت 7 روز در صورت ابتلاء و رعايت فاصله حداقل دو متري با افراد سالم و خودداري از فعاليتهاي طبيعي شامل كار، حضور در مدرسه، مسافرت، خريد و شركت در اجتماعات مثل مسجد، عروسي، ديدوبازديد، ميهماني، سينما، كتابخانه و غيره.
در مورد آنفلوآنزاي موتوري گرچه هيچ تحقيق و گزارش رسمي براي پيشگيري از اين خطر در دسترس نيست ولي بر اساس گفتهها و شنيدهها، حدسيات و توهمات و فرضيات و واضحات روشهايي به نظر ميرسد:
- در خانه ماندن دائمي و استفاده از روشهاي ارتباطي نوين مثل خريد اينترنتي و دريافت و پرداخت با تلفن، گوشي همراه و اينترنت و ...
- پوشيدن لباسهاي آهنين - شبيه آنچه شواليههاي قرون وسطي ميپوشيدند - هنگامي كه براي كاري از خانه خارج ميشويد.
- ايجاد خطوط تله كابين: اين پيشنهاد كه به شدت مورد تشويق و علاقه شركتهاي چيني قرار گرفته راه برونرفت و جلوگيري از خطر آنفلوآنزاي موتوري را احداث راههاي دور از دسترس موتورها ميداند. در اين راهکار؛ راههاي هوايي از جمله تله كابين را مورد نظر قرار داده است و بر این اساس، مسیرهای بام سبز به كوه سيد محمد و چشمه لادر به كوه آتشگاه اصلي بوده و فرعيهای آن هم به تمام محلات و خانهها پيشبيني شده است.
- الگو برداري از زندگي حيوانات: دانشمندان و متخصصين و كارشناساني كه در برخي كشورها در حال مطالعه روي زندگي حيواناتي مثل مورچه براي يافتن راه حلي مناسب مسئله ترافيك و الگو گرفتن از آنها هستند، جهت يافتن راه پيشگيري از خطر آنفلوآنزاي موتوري مطالعه روي زندگي حيواناتي مثل گربه را كه هيچ گزارشي از ابتلاء آن وجود ندارد پيشنهاد دادهاند.
- راه حلهاي فرهنگي و آموزشي: صاحبان فكر و قلم و هنر و انديشه و ديگر طرفداران اين دسته راه حلها، اطلاع رساني، آگاهي دادن، آموزش، آگاهسازي، شفافسازي، ارشاد و امر به معروف عاملين انتقال بيماري را مؤثر و اساسي و زيربنايي و سازگار با طبيعت بشر و تكريم وي دانسته و توصيه به پيشگرفتن سياست گفت و گو ميكنند. در اين رابطه طرح آموزش قبل از خريد موتور و نيز آموزش اجباري خاطيان را ارائه دادهاند و اميدوارند در كنار هر موتورفروش يك آموزشگاه تعليم قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي دائر و ليسانسههاي بيكار و مستندسازان و توليدكنندگان كارتنها يا پويانماها دعوت به همكاري شوند.
فرمانده محترم نيروي انتظامي در مصاحبه خود با فرصت اعلام كردهاند كه ما در اين ماندهايم كه با وجود آگاه بودن برخي به اعمال خلاف خود، چگونه ميشود كه باز افراد خلاف ميكنند؟ براي يافتن جواب نظر ايشان ديگر متحيران شهر را به يك اصل علوم دارويي يعني اصل مقاومت عوامل بيماريزا در مقابل داروها جلب ميكنم كه بر اساس آن؛ مصرف بيمورد، بيجا و ناشيانه دارو عامل بيماري را به آن مقاوم ميكند و مقاومت دارويي ايجاد شده و ديگر جواب نميدهد كه اين همان اصل «دنده پهني» خودمان ميباشد.
- راه حلهاي خشن: بر اساس نظريه مكتبداران قديمي و میرزاها از زماني كه بساط چوب و فلك از مدارس برچيده شد، بچه پررو شده و اين مشكلات بروز كرده و بايد مجدداً چوب و فلك در مدارس احياء شده تا شاهد حل معضلاتي از اين گونه نباشيم.
- راه حل شرطي: طرفداران جناب پائولوف روسي و قانون معروف به اصل شرطي شدن معتقدند كه هر خلافكاري را بايد به شدت با باطوم زد و در سر چهارراه و ميادين و ورودي پاركها و غيره آدمهايي با باطوم گذاشت تا موتورسواران با ديدن آنها با توجه به اصل شرطي شدن به فكر كتك خوردن و تنبيه افتاده و مغز آنها دستور عدم خلاف صادر نمايند.