آمار مبتلايان به بيماري‏هاي ژنتيکي در ايران بيش از استاندارد جهاني است

ارسال در مهم ترین خبرهای استان و کشور

خبرگزاري موج - به گفته متخصصان ژنتيک، در حال حاضر يک تا 5 درصد ازدواج‏ها در دنيا، خويشاوندي است و ميانگين ابتلاي افراد به بيماري‏هاي متابوليک و ژنتيک در جهان از هر 500 نفر، يک نفر است و اين ميزان در کشور ما بيشتر از استاندارد جهاني است.

يك جامعه شناس در رابطه با افزايش ازدواج‏هاي فاميلي به خبرنگار موج در اصفهان گفت: با توجه به اين که افراد يک فاميل داراي ژن‏هاي مشابه مي‏باشند، خصوصيات ارثي مشترک نيز در ميان آنها ديده مي‏شود.
حسن رمضانلو ادامه داد: گاهي اين خصوصيات مشترک مربوط به بيماري‏هايي است که به صورت نهفته و بدون علامت در فردي وجود دارد و چنانچه همسر او نيز اين بيماري‏ها را به صورت نهفته دارا باشد، احتمال دارد فرزندان اين زوج اين خصوصيت (بيماري) را به شکل شديد و علامت دار به ارث برده و بيمار شوند.
وي اضافه کرد: بعضي معتقدند ازدواج‏هاي فاميلي کمترين ميزان آمار طلاق را در کشور دارد، در حالي که اين ديدگاه درست نيست و شناخت طرفين از يکديگر در تداوم يک ازدواج بسيار موثر است.
وي با اشاره به اين که هر چه شناخت بيشتر باشد، اختلاف به همان ميزان کمتر است، افزود: دختر و پسري که از سنين پايين تر نسبت به هم شناخت داشته باشند و از يک فرهنگ و شهر باشند، تفاهم بيشتري خواهند داشت و به همان ميزان اختلاف کمتر است.
وي در ادامه تصريح کرد: البته بايد به اين موضوع توجه داشت که طبق تحقيقات انجام شده، والدين30درصد کودکان دچار عقب افتادگي ذهني، ازدواج فاميلي از نوع درجه يک داشته‏اند.
بنا به گفته وي، اين آمار در حالي اعلام شده است که به گفته متخصصان ژنتيک، در حال حاضر يک تا 5 درصد ازدواج‏ها در دنيا، خويشاوندي است و ميانگين ابتلاي افراد به بيماري‏هاي متابوليک و ژنتيک در جهان از هر 500 نفر، يک نفر است و اين ميزان در کشور ما بيشتر از استاندارد جهاني است.
رمضانلو ادامه داد: از نظر علم ژنتيک ازدواج فاميلي معقول و منطقي نيست و حتي بسياري از صاحب‌نظران در اين حوزه چنين ازدواج‌هايي را ممنوع اعلام کرده‌اند، اما برخي ديگر معتقدند بهترين راهکار انجام آزمايشات ژنتيکي قبل از ازدواج است.
تصاوير مرتبط