قرارداد یک میلیارد تومانی یک بازیگر/ زیبایی و پول ؛ معیار ورود به بازیگری
جمعه شب دوم اردیبهشتماه برنامه زنده تلویزیونی "هفت" با حضور فریدون جیرانی مجری، داود رشیدی رئیس انجمن بازیگران خانه سینما و بیژن امکانیان بازیگر به بررسی دستمزد بازیگران سینما پرداخت.
در ابتدای این برنامه که به صورت زنده از شبکه سوم پخش شد، فریدون جیرانی مجری و تهیهکننده "هفت" از انعقاد قرار داد بیش از یک میلیارد تومانی یک بازیگر سینما برای بازی در دو فیلم سینمایی و بخش پایانی یک سریال خبر داد.
بنابر این گزارش، داود رشیدی که ریاست انجمن بازیگران خانه سینما را به عهده دارد درباره دستمزدهای سرسام آور بازیگران سینما گفت: این مشکل در ابتدا متوجه تهیهکنندههاست که چنین قراردادهای سنگینی می بندند و بازیگران در این زمینه خیلی مقصر نیستند.
رشیدی در ادامه افزود: در هالیوود بازیگران موظف هستند که وارد صنف بازیگران شوند و پس از آن وارد عرصه سینما شوند مسئلهای که در ایران اتفاق نمیافتد. در ایران حتی برخی سوپراستارها هم عضو صنف نیستند.
در ادامه این برنامه بیژن امکانیان خطاب به جیرانی گفت: چندین قسمت برنامه "هفت" به این موضوع پرداخته است که این خود باعث حساسیت می شود.وی در ادامه و در پاسخ به این سئوال جیرانی که تناسب این دستمزدها با سینمای ایران چیست؟ کدام قسمت سینما با یکدیگر تناسب دارد که این قسمت داشته باشد. در ایران 300 تا 400 کارگردان بیکار داریم که چند سال یک بار هم نوبت فیلمسازی به آنها نمی رسد.
بازیگر "سناتور" ادامه داد: به نظر من در این زمینه کارگردان نقش اصلی را دارد. چون بازیگر خوب با کارگردان ضعیف کار نمی کند و سایرین هم برای بازی در فیلم او دستمزدهای بالا مطالبه می کنند.
تهیه کننده "قلقلک" در ادامه و در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر سازوکار ورود بازیگر به عرصه سینما چیست گفت:بازیگر باید خوشگل و خوشتیپ باشد و یا خودش پولدار باشد و در فیلم سرمایه گذاری کند و یا اینکه فامیل تهیه کننده باشد. حتی در برخی موارد دیده شده که صدای این نابازیگرها دوبله هم می شود.
بازیگر فیلم سینمایی "دبیرستان" در ادامه گفت: من مخالف بازیگران جدیدالورود نیستم اما برخی از این افراد کار را شوخی میگیرند. دیرتر از بقیه سر صحنه می آیند، چرخش غلط می کنند، با عینک آفتابی برای ژست گرفتن و بدون در نظر گرفتن کاراکتر جلوی دوربین ظاهر می شوند و کارگردان هم جرات حرف زدن ندارد.
در ادامه این برنامه گفتگوی "هفت" با امیر جعفری بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون پخش شد که وی در زمینه بازیگری گفت: بازیگری در ایران شغل بی ارزشی شده است.
بازیگر سریال "زیر هشت" ادامه داد: وقتی با علاقمندان بازیگری صحبت می کنیم همگی در ابتدا می گویند ما از بچگی عاشق این کار بودیم، ما در مدرسه تئاتر بازی می کردیم و یا در فامیل ادای بازیگران را در می آوریم. این غلط است. من یک سئوال دارم.آیا وزارت ارشاد به من اجازه می دهد که معاون مطبوعاتی آن وزارتخانه شوم. اما به هر کسی اجازه می دهد که بازیگر شود! برخی از من می پرسند بدون رفتن به دانشگاه چگونه می توانم بازیگر شوم؟ این بزرگترین توهین به مکتب بازیگری است.
بازیگر فیلم سینمایی "نفوذی" در ادامه گفت: کسی جای مرا تنگ نکرده است، ولی بیایید ببینیم پرستویی چگونه پرستویی شد. انتظامی چگونه انتظامی شد. چرا کارگردانها بازیگر خود را از میان اهالی تئاتر انتخاب نمیکنند؟ این بچهها علم این کار را دارند چرا کارگردانها بازیگر خود را از میان اهالی تئاتر انتخاب نمیکنند؟
بازیگر فیلم سینمایی "لج و لجبازی" در پایان گفت: متاسفانه معیار انتخاب بازیگران روی جلد مجله رفتن است و یا رابطه داشتن با فلانی و فلانی.
برنامه زنده "هفت" با هدف بررسی مسائل سینمای ایران جمعهها از شبکه سه پخش میشود.