مجلس به علی آبادی رای نمی دهد
پس از بی قانونی های مکرر رئیس جمهور در ماجرای ادغام وزارتخانه ها و برکناری شتاب زده مسعود میرکاظمی که علاوه بر وزارت نفت، ریاست اوپک را نیز برعهده داشت، اکنون محمدعلی آبادی سرپرست جدید وزارت نفت، گزینه احتمالی برای وزارت نفت و ریاست اوپک است.
وی در اولین اظهار نظر در سمت جدید، با اشاره به دوستی 30 ساله با احمدی نژاد، هدف خودش را رفاقتی حل کردن مشکلات دانست و گفت: دنبال ریاست بر نفت نیستم!
به گزارش الف، با انتقال علی آبادی که پیش از این سکان مدیریت سازمان تربیت بدنی و صنعت شیلات را بر عهده داشت به وزارت نفت، بسیاری از فعالین سیاسی نسبت به عواقب این اقدام نسنجیده دولت هشدار دادند.
مجلس به وزارت علیآبادی رای اعتماد نمیدهد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت موافقت نمایندگان با ادغام دو وزارتخانه نفت و نیرو و تشکیل وزراتخانه انرژی، وکلای ملت به علی آبادی برای تصدی این وزارتخانه رای اعتماد نخواهند داد.
پرویز سروری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه انتخاب علی آبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت بر خلاف منافع ملی کشور است، افزود: علی آبادی یک بار به مجلس به عنوان گزینه وزارت نیرو مطرح شد اما نمایندگان ملت به وی رای اعتماد ندادند، لذا حضور ایشان به عنوان سرپرست وزارت نفت هیچ توجیه کارشناسی ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی علی آبادی را گزینه احتمالی دولت برای تصدی وزارت نفت دانست و اظهار داشت : انتخاب علی آبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت با توجه به جایگاه کلیدی این وزارتخانه در اقتصاد کشور و تزلزل مدیریتی این وزارتخانه در سال های اخیر، حتی در صورتی که وی به عنوان گزینه احتمالی وزارت انرژی نیز مطرح نباشد اشتباهی استراتژیک از سوی رئیس جمهور است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه وکلای ملت یک بار عدم اعتماد خود به علی آبادی را برای حضور در وزارت نیرو اعلام کرده اند بنا براین در صورتی که نمایندگان با با ادغام دو وزارتخانه نفت و نیرو در غالب وزارت انرژی موافقت کنند معرفی علی آبادی به عنوان گزینه وزارت انرژی موج جدیدی از اختلافات را میان دولت و مجلس ایجاد خواهد کرد.
عليآبادي قابليت حضور در اجلاس اوپك را ندارد
احمد توكلي نماينده مردم تهران و رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به معارفه محمد عليآبادي به عنوان سرپرست وزارت نفت، گفت: به لحاظ قانوني معارفه عليآبادي مشكلي ندارد اما از لحاظ مصلحتي، بنده معارفه وي را خلاف مصلحت ميدانم چرا كه علي آبادي هيچ تجربهاي در اين زمينه ندارد و قرار است براي اولين بار اجلاسي را كه رياست آن بر عهده ايران است را اداره كند.
وي با اشاره به اظهارات علي آبادي مبني بر اينكه آشناييام به صنعت نفت به سال 54 بازميگردد، اظهار داشت: آيا تجربه 36 سال پيش به درد امروز ميخورد كه وي برود و رئيس اوپك شود؟ اگر 36 سال از سن عليآبادي كم كنيم، عليآبادي در آن دوران حدود 24 يا 25 سال سن داشته است لذا وي چه تجربه بزرگي آن هم در زمان رژيم شاه ميتوانسته كسب كند.
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس تصريح كرد: استدلال علي آبادي به درد رضايت خاطر امثال خودش ميخورد وگرنه ملت ايران چنين استدلال پوچي را نميپذيرد كه كسي بگويد من از سال 54 كه مهندس شده و مخزن نفتي كن را ساختم، پس ميتوانم به وزارت نفت رفته و به عنوان نماينده ايران پس از سالها در يك اجلاس بينالمللي شركت كنم.
توكلي ادامه داد: ملت ايران نميپذيرد كسي كه 36 سال پيش در موقعيت يك مهندس جوان در يك پروژه ساخت مخزن نفتي شركت داشته است، 36 سال بعد يعني امروز، ميتواند رئيس بزرگترين و مهمترين اجلاس شود.
وي خاطرنشان كرد: البته اينكه علي آبادي گفته برنامهاي ندارم، درست است چرا كه در مرحله سرپرستي هيچ كس برنامه ندارد بلكه بايد وزارت نفت را طبق برنامه مدون قبلي اداره كند.
نماينده مردم تهران در مجلس همچنين تأكيد كرد: عليآبادي اگر بخواهد مسئوليتي برعهده بگيرد، به دليل وضع استثنايياي كه ايران پيدا كرده و پس از سالها كشورمان براي اولين بار رياست اوپك را عهده دار است، براي اين كار بايد قابليت داشته باشد اما عليرغم اينكه عليآبادي انسان محترمي است، اما قابليت لازم را ندارد.