بازتابهای فرصت 38
*مناظره در جشن مباهله
*فرصتی است که باید غنیمت بشماریم
* و ...
فرصت و ايجاد آرامش در شهرستان
شماره قبل فرصت که با زحمت طولانی مجموعه همکاران نشریه در 12 صفحه اصلي و 12 صفحه ويژهنامه محرم (تقريباً برابر با سه شماره معمولي فرصت) منتشر شد و تهيه مطالب آن و نيز لايهگذاري و توزيعاش بعضاً تا پاسی از شب به طول انجامد با استقبال گسترده مردم روبرو گرديد. استقبال فراوان مردم از این شماره به حدی بود که نشريه در همان يكي دو روز اول توزيع، در شهر کمیاب شد و تعدادی از شهروندان از ما گلایه کردند که نتوانستهاند نشریه را تهیه کنند، این در حالی بود که ما تیراژ نشریه را باز هم بالا برده بودیم و اين شماره، با افزايش تيراژي معادل 50 درصد منتشر گرديد. این شماره در آستانه محرم بود و از یک طرف باید شور و تلاش فراوان مردم خمینی شهر در این روزها را منعکس میکردیم و از طرف دیگر با توجه به فضایی که در شهر ایجاد شده بود، نمی توانست بدون پرداختن به موضوع حساس و بحثبرانگیز قمهزنی باشد. وقتی اولین بازتابها را دیدیم متوجه شدیم که به یاری خدا موفق شدهایم. بین خودمان باشد تعجب هم کردیم وقتی دیدیم هم مسئولان از این شماره راضی هستند و هم معتقدان به برخي مراسم عزاداري! بسياري از مخاطبان گفتند تيتر دوم شماره قبل با اين عنوان كه "برخورد سخت در دستور كار نيست" نقش مهمي در ايجاد آرامش در شهر داشته است و نيز باعث تعديل برخي مواضع هيجانزده كلامي بعضي از مسئولان هم شده است. این شماره، تحتالشعاع دو موضوع مناظره در مباهله و قمهزنی قرار گرفت.
مناظره در جشن مباهله
جنجالیترین مطلب شماره قبل را می توان مطلب «مناظره در شب مباهله» دانست. موضوعی که باعث شد مردم، از نزدیک در جریان برخی وقایع پنهان شهرستان قرار بگیرند. این مطلب، در بین فعالان سیاسی از یک طرف و اقشار مختلف مردم از طرف دیگر، بازتابهای متعددی داشت. یکی از شهروندان در این زمینه گفت: «در ظاهر این مناظره جالب بود ولی کمی که به آن فکر کردم، تلخیاش را احساس کردم.»
فرصت: انتشار كامل خبر مراسم مباهله در راستاي اصول كاري فرصت بود كه از ابتدا، نقد منصفانه رفتارها و گفتارهاي همه مسئولان شهرستان و نيز مردم را در دستور كار قرار داد. نقد منصفانهاي كه در آن، هم به بيان برخي اشكالات و كاستيها – ونه لزوماً همه آنها – ميپردازيم و هم به بيان و تشريح اقدامات مثبت و مواضع مؤثر. لذا در همان شماره هم مشهود بود كه مواضع واقعبينانه و اثرگذار نماينده در باب مسائل محرم پوشش داده شد و در عين حال، حاشيههاي مراسم مباهله نيز درج گرديد.
فرصتی است که باید غنیمت بشماریم
یکی از مدیران فرمانداری در خصوص فرصت گفت: «نشریه فرصت، واقعاً فرصتی است که باید غنیمت بشماریم.» یکی از کارمندان فرمانداری هم پیشنهادی داد: «بسیاری از موضوعات هست که گرچه کلی است و فقط مربوط به شهرستان نیست ولی مردم باید در جریان قرار بگیرند. گرچه مطبوعات کشوری و سایتها به این موضوعات می پردازند ولی هستند مردمی که این روزنامهها را مطالعه نمی کنند و تنها فرصت می خوانند.»
استقبال از حکم اعدام
تعدادی از شهروندان هم به به تیتر اعدام چند مجرم استقبال کردند. یکی از شهروندان در این زمينه گفت: «ما خیلی خوشحال هستیم که دادستانی درصدد اعدام چند مجرم است. به هر حال امنیت جامعه در گروی ناامنی مجرمان است.»
الحاق
موضوع الحاق اين روزها پای ثابت مباحث و جلسات است. یکی از شهروندان درخصوص الحاق گفت: «يكي از مسئولان گفته اصفهان تمایلی به الحاق خمینی شهر ندارد. تا آنجایکه من میدانم و شما هم با برخی از آنها مصاحبه کردید اینطور نیست. در بين مسئولان استان، هم موافق الحاق وجود دارد هم مخالفش.»
یکی دیگر از شهروندان هم به نام خانم کیانپور در این زمینه گفت: «بعد از سالها، یک شهردار دلسوز داریم که برای شهر تلاش می کند تا مشکلات را حل کند. ما با دوستان دور هم نشستیم و معتقدیم که الحاق، منافع شهرستان را به خطر نمياندازد بلكه تأمين ميكند.»
دقتهای چند شهروند
تعدادی از شهروندان هم در خصوص برخی به جزئیات مطالب، تذکراتی دادند که دقتشان قابل تقدیر است. یکی از شهروندان به نام رحمتی در تماس با دفتر فرصت گفت: «در شماره قبل، مجتمع فرهنگی باقرالعلوم را نوشتید مرکز فرهنگی باقرالعلوم» یکی دیگر از شهروندان هم درخصوص کلمه مراسمات گفت: «کلمه «مراسمات» که در متن فرصت بکار بردید غلط است چون مراسم خودش اسم جمع است و نباید با «ات» جمع بست.» یکی از شهروندان هم به نام عمادی گفت: «توی قسمت مربوط به مهدیه و مجیری خیلی غلط تایپی وجود داشت.»
دمتون گرم!!
یکی از شهروندان هم به نام جباری مجموعه نظراتش را در مورد شماره قبل اینطور بیان کرد: «خیلی خوشم آمد که آقای صرامی با دید باز به مساله سلمان نگاه کرده، از ایشان تشکر می کنم. این شماره نشریهتان عالی و پربار بود. تیتر صفحه اول (برخورد سخت در کار نیست) التهاب را کم کرد.»
لطفاً چالشیتر!
یکی دیگر از شهروندان هم نظرش در مورد فرصت را اینگونه بیان کرد: «اولاً چرا نشریه ایمیل ندارد؟ دوماً چرا از الف.کاکتوس دیگر مطلب نمی زنید؟ حتماً از شما رنجیده شده که مطلب نداده، سوماً شما قبلاً چالشیتر بودید ولی الان محتاط و جناحی شدهاید. چهارم اینکه به ... بگویید....!»
رعایت امانت یا ...؟
در شماره قبل، خبر برگزاری مسابقه كتابخوانی «مردم میپرسند» در خمينیشهر را به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) درج کردیم. این مسابقه به صورت غيرحضوری و به منظور آشنايی هرچه بيشتر با واقعه بزرگ غدير از سوی حسينيه حضرت فاطمه معصومه(س) شهرستان برگزار شده بود.
یکی از فعالان این مرکز، در نوشتهای به فرصت با اشاره به اینکه اطلاعیههای مربوط به این مسابقه جلوی در ورودی دفتر دوهفتهنامه هم نصب شده بود نوشته است: جای بسی تاسف است که تنها نشریه شهر که ادعای فرهنگی بودن دارد خبری از شهر را به نقل از" ایکنا" گزارش نماید. ظاهرا مشی نشریه آن است که ببیند در کجا نام شهر برده شده است تا آنرا در نشریه منعکس کند و اگر این خبر توسط ایکنا مخابره نشده بود هیچ احتمالی وجود نداشت که این کار فرهنگی حسینیه در دوهفتهنامه درج شود. وی افزوده است: البته ما حضور نشریه را در شهر مغتنم می دانیم و از زحمات آنان تشکر می نماییم هرچند که آن نشریه در گزارش فعالیتهای قرآنی مراکز مذهبی در تابستان این حسینیه را فراموش کرده بود و حتی برنامه فرهنگی "بچههای غدیر" را که برای اولین بار در خمینی شهر توسط این حسینیه اجرا شد نادیده گرفت. در پایان توجه به اصل کار فرهنگی را به عزیزان یادآوری و از ظاهراندیشی نهی می کنیم...
توضیح فرصت: خمینی شهر یک شهرستان 300 هزارنفری است و پر از تحولات و خبرها. و فرصت یک نشریه است که با حداقل نیرو و امکانات و تنها با پشتیبانی مالی شهرداری منتشر میشود و قاعدتاً نمی توانیم همه وقایع شهر را پوشش دهیم. لذا خود مراکز فرهنگی باید در این امر به ما کمک کنند. در مورد خبر فوق هم، اشاره به منبع خبر به جهت رعایت امانت بود اما جالب اینجاست که برخی فعالان قرآنی شهر اخبار فعالیتهای خود – و از جمله همین خبر را – برای خبرگزاری ایکنا میفرستند اما برای فرصت نه! و ما مجبوریم این خبرها را – به دلیل اهمیتی که برای فعالیتهای قرآنی قائل هستیم – از دیگران نقل کنیم!
اصلاحیه
در فرصت شماره 28 مورخ 10 مرداد 1389 مقالهای تحت عنوان «فقر چیست» درج شد. این مطلب را یکی از شهروندان محترم برای فرصت ارسال نموده و نام خود را بعنوان نویسنده درج کرده بود و لذا با توجه به قوت مطلب، آنرا درج کردیم.
اما هفته گذشته و بهنگام جستجوی اینترنتی برای یک مطلب، متوجه شدیم نوشته مزبور متلق است به دکتر علی شریعتی! متأسفانه فرستنده مطلب، رعایت امانت را نکرده و نام نویسنده که «دکتر علی شریعتی» بوده را ذکر نکرده بود. لذا بدینوسیله از خوانندگان گرامی پوزش می طلبیم و درخواست داریم اگر مطلبی را از جایی اقتباس کردند حتماً نام پدیدآورنده اثر را ذکر کنند تا خدای ناکرده فرصت و خود ارسال کننده مطلب به عدم رعایت حقوق افراد متهم نشود!