هشدارهای شبکه دامپزشکی خمینی شهر برای ذبح دام

ارسال در بهداشت

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان خمینی شهر، در آستانه عید سعید قربان به همشهریان عزیز توصیه کرد که دام را از مراکز زیر نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند. دکتر جان بخش ، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: خرید دام باید از مراکز معتبر عرضه دام بهداشتی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور است، صورت گیرد و ذبح دام در کشتارگاه€Œهایی که سازمان دامپزشکی معرفی می€Œکند، انجام شود.به گفته وی، ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه و در کوچه و خیابان از نظر بهداشتی صحیح نیست، زیرا با این کار آلودگی€Œهای محیطی به راحتی به گوشت منتقل شده و بهداشت عمومی را به خطر می€Œاندازد. دکتر جان بخش بیان نمود: با توجه به اینکه برخی از بیماری€Œهای مشترک بین انسان و دام مثل هاری، کزاز ،سیاه زخم و لیستریوز صرفاً روی دام زنده و توسط دامپزشک قابل تشخیص می باشد و همچنین بسیاری از بیماری€Œهای انگلی دیگر مثل، سارکوسیست و کیست هیداتیک پس از کشتار دام از سوی دکتر دامپزشک و کارشناسان بهداشت گوشت قابل تشخیص است لذا توصیه می€Œشود،همشهریان محترم دام خود را از مراکز در نظر گرفته شده خریداری نموده و تحت نظارت ناظرین بهداشتی و شرعی مستقر در کشتارگاهها ذبح کنند. وی خاطرنشان کرد که در روز عید قربان ،کشتار گاه نقش جهان و سایت مستقر در واحد خدمات موتوری شهرداری درچه، از مراکز ذبح مجاز شهرستان میباشند و همکاران واحد بهداشت این شبکه ضمن نظارت بصورت گشت سیار از این مراکز در محل شبکه نیز اکیپ ثابت، آماده پاسخگویی به مراجعین و همشهریان محترم نیز میباشند. وی در خصوص فعالیتهای واحدهای تحت نظارت شبکه دامپزشکی در روز عید قربان بیان نمود: کشتارگاه€Œ دام خمینی شهر در این روز از ساعت ۶ صبح تا ساعت 12ظهر باز بوده و اکیپ€Œهای بازرسی بهداشتی - دامپزشکی و نمایندگان ذبح شرعی در آنجا حضور دارند .وی ضمن اشاره به اینکه درسال گذشته درروز عید سعید قربان تعداد 797 راس دام سبک توسط کارشناسان واحد نظارت این شبکه درسطح شهرستان بازرسی شد ،افزود: اگر همشهریان بخواهند در منزل ذبح دام را انجام دهند باید نکات و توصیه€Œهای بهداشتی را رعایت کنند به طوری که توصیه می€Œشود ذبح دام روی زمینی که آسفالت یا سنگ فرش بوده انجام شود تا شرایط شستشو راحت€Œتر باشد و در صورت عدم وجود سنگفرش یا آسفالت، حتما باید یک کیسه نایلونی را زیر دام قرار دهند و سپس روی آن ذبح انجام دهند.دکترجان بخش افزود: باید فضولات و ضایعات بعد از ذبح، در چاه فاضلاب یا در گودالی به عمق حداقل نیم متر دفن و بر روی آن حتما خاک ریخته شود.رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خمینی شهر، با تاکید بر اینکه افرادی که ذبح دام می€Œکنند حتما باید کارت بهداشتی داشته باشند، خاطرنشان کرد: افرادی که دام را ذبح می€Œکنند لباس، کفش یا چکمه مناسب داشته باشند و در هنگام کار حتما از دستکش بلند و مقاوم استفاده کنند.
ضمنا تلفن گویای 1512 شبکه دامپزشکی آماده پاسخگویی به شهروندان عزیز می باشد.