چگونه پخت و پز بي خطري داشته باشيم؟
در این مقاله به نکاتی چند در رابطه با حفظ ایمنی و سلامت در آشپزخانه و جلوگیری از خطرات احتمالی اشاره می شود.
- از اجاق گازهاي داراي ترموكوپل و استاندارد استفاده كنيد.
- فندك هاي جرقه اي از ايمني از ايمني بيشتري نسبت به فندك گازي يا كبريت برخوردارند.
- از قرار دادن اجاق گاز در مجاورت پنجره باز و كوران هوا خودداري كنيد.
- از قراردادن پرده و اشياء سريع الاشتعال در مجاورت اجاق گاز خودداري كنيد.
- براي روشن كردن اجاق گاز قبل از بازكردن شيرگاز از فندك يا كبريت روشن استفاده كنيد.
- از شيلنگهاي مقاوم مخصوص گاز و بست هاي فلزي مناسب براي اجاق گاز استفاده كنيد.
- نسبت به هرگونه نشتي يا بوي گاز حساس باشيد و در رفع عيب اقدام كنيد.
- كف آشپزخانه نبايد لغزنده يا خيس باشد (بهتر است از دمپايي مناسب براي ورود به آشپزخانه استفاده كنيد)
- چرخ گوشت، آبميوه گيري، خردكن و هرگونه وسيله برقي را دور از دسترس كودكان استفاده كنيد.
- براي برداشتن ظروف داغ از دستكش پارچه اي مناسب استفاده كنيد.
- هنگام آشپزي مواظب برخورد آتش با ظروف يا آستين لباس خود باشيد.
- ظروف دسته دار مانند ماهي تابه را طوري روي اجاق گاز قراردهيد تا هنگام كار، از برخورد احتمالي و واژگوني آن جلوگيري شود.
- ترك اجاق گاز روشن در آشپزخانه و خارج شدن از منزل براي خريد و غيره مي تواند خطرناك باشد.
- آشپزخانه جاي بازي بچه ها نيست، مواظب آنها باشيد.
روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري خميني شهر